Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
gabuliatko
- Uživatel
Re: Výluky a jiná omezení
Pan Dub pouze upozornil (a to dle meho nazoru spravne) ze na Bile Hore je velmi malo mista na obraceni tak silne linky (jde hlavne o cas na vyrovnani zpozdeni nez o BP a P). Z mista kde je kontakt na prehazovani vyhybky neni videt na ktere koleji je volno a lidi (zvlaste mene pohyblivi) budou cekat rozkroceni na zabradli z ktere koleje se pojede. To kdyby se najizdelo hden do nastupni zastavky, to by byla jina, ale to je utopie.
Prirovnani s 9 trosku kulha, pac v Repich je jeste 10 a obcas 7 a na Spojovaci 1 a 16, kdezto 22 bude na BH sama a jakykoli vypadek se silne dotkne useku BH - Malostranska. Kombinace 22, 23 byla vyhodnejsi pri ruznych vylukach a mimoradnostech a myslim ze si na ni lidi zvykli, nenapada me jediny duvod proc ji opustit.
Argumentace ze 22 zachrani utrpeni obyvatel Prahy 6 vznikle stavebni cinnosti je dle meho nazoru k smichu.
Osobne nemam nic proti 22 ve 4min intervalu, ale v useku u Kastanu - BH to bude totalni vzduchovozic (usek BH - Ujezd jezdim 2x tydne)
Prirovnani s 9 trosku kulha, pac v Repich je jeste 10 a obcas 7 a na Spojovaci 1 a 16, kdezto 22 bude na BH sama a jakykoli vypadek se silne dotkne useku BH - Malostranska. Kombinace 22, 23 byla vyhodnejsi pri ruznych vylukach a mimoradnostech a myslim ze si na ni lidi zvykli, nenapada me jediny duvod proc ji opustit.
Argumentace ze 22 zachrani utrpeni obyvatel Prahy 6 vznikle stavebni cinnosti je dle meho nazoru k smichu.
Osobne nemam nic proti 22 ve 4min intervalu, ale v useku u Kastanu - BH to bude totalni vzduchovozic (usek BH - Ujezd jezdim 2x tydne)
Samozřejmě že je to jedno (panu Dubovi asi ne, vim já proč), já jen nechápu proč udržovat dvě linky se stejnou trasou, když to může bejt jedna s kratším intervalem, to je podle mě logicky lepší. V koncových úsecích kde 23 neni stejně roste poptávka, takže neni co řešit snad.
To je pořád divení s tou 22 s tim intervalem za polovic...
Já myslím, že je úplně jedno je jestli na IPPavlova bude stát toto pořadí:
22, 23, 22, 23, nebo jestli
22, 22, 22, 22, nebo to není jedno? 
Já myslím, že je úplně jedno je jestli na IPPavlova bude stát toto pořadí:
AhaProxy píše:Pokud já vím, tak v DP vyšel zatím o zářijových změnách oficiálně jediný oběžník, který se týká právě 36Takže od 30. srpna je potvrzeno její zkrácení do trasy Divoká Šárka - Vypich.
Ale to neni pravda, že to dělají čistě pro změnu. Přece čím méně linek s krátkým interval tak odpadají problémy s neustálým řešením prokladů, přece víme, jak při takovém množství linek nelze vyhovět všem úsekům a všem směrům, dá se tomu vyhnout při snížení počtu linek. Dneska lidi neradi přestupují právě proto, že mají tramvaje dlouhý interval, po každé když se řekne že se nějaká linka ruší tak se hned všichni zhrozí že nebude přímé spojení, ale proč? No protože při pomyšlení na přestup si představí to deseti minutové čekání, ale jakmile budou všude krátký intervaly tak už ten přestup nebude pro většinu lidí znamenat to co teď znamená, bude mít jistotu že se nikde dlouho nezdrží a už ten přestup pro něj nebude tak strašný.demon píše:Tak to já zas přesně naopak musim hrubě nesouhlasit, tohle je totiž typickej příklad studovanýho teoretika, kterej dělá změny čistě jen pro tu změnu...
Ale stejně v tomto konkrétním případě to s přestupy nemá nic společnýho
Zároveň nechápu jakto že tyto všechny věci jak Dub popisuje najednou budou na 22 vadit, když na 9 nevadí a na tu si nikdo nestěžuje... to mi někdo vysvětlete.
Nicméně nevidim do věcí okolo tramvajových oběhů, služeb řidičů a přestávek apod. Jestli tam mohou nastat komplikace já nemůžu posoudit. Ale věřim, že se to dá nějak vyřešit a doufám že už i vyřešilo a stav od září bude vyhovující, vždyť si oběhy maluje sám DP a ne Ropid. Kdyby ale na takový drobnosti ztroskotala takhle velká pozitivní změna by mě mrzelo, já zastávám názor že je doprava pro cestující veřejnost a ne pro řidiče, takže v případě nutnosti se občas řidiči musí přizpůsobit, než aby se přizpůsobovali cestující, ti se přizpůsobovat nebudou a sednou do auta, to chceme?
Aha, tak to mi nedošlo, to je asi fakt, že z M.Horákový je přecijen atraktivnější spojení na NámRep než někam na Těšnov, tak to jo.martyn píše:ROPID chce spojení Letná-Náměstí Republiky, což řeší 26 ve stávající trase, takže 5 pojede nadále přes Těšnov kvůli případný duplicitě dvou linek z Olšanského náměstí až na Stross.
Ad LV na Letné a okolí: pokud není průchozí prodloužení X-1 do Střešovic, pomohla by (odpozorováno podle reakcí cestujících z infoakcí v terénu) jedna drobnost: opětovné zřízení zastávky na Malostranské u vlády směrem na Stross. Břevnovskými je spojení do Holešovic s přestupem tady hojně využívané a zrušení zastávky hatí možnost využití jedničky v uvedeném směru. Situace s zahlcováním křižovatky IAD už se myslím uklidnila natolik, že by to opět šlo.
Na Malostranský podle mě by ta tram zastávka mohla být v obou směrech, ona tam dělala komplikace protože byla moc brzo hned za křižovatkou, vždyť by šla zřídit k tomu sloupku berlobusu. Stejně tam dneska jezdí míň linek než při tom první kolapsovým dni (vlastně jen 1, 8 a 12), takže by to nemělo dělat problémy. Čili Břevnovští jezdí spíš okolo hradu a pak 12 než 36 a 1 jo? No naposledy sem byl na P6 někdy v červenci, takže nevim jak to tam teď vypadá.
A vůbec, kdy budou a jaký další změny ve výluce? Ten současný stav (krom toho zkrácení 36) bude až do toho ledna 09? Co bude pak? To bude zavřena křižovatka na Prašným mostě a všechny tři přilehlý úseky? Na jak dlouho? To bude ale masakr... kdyby to třeba bylo ty dva prázdninový tejdny od 20.12. do 4.1. určitě by to hodně lidí uvítalo...
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ROPID chce spojení Letná-Náměstí Republiky, což řeší 26 ve stávající trase, takže 5 pojede nadále přes Těšnov kvůli případný duplicitě dvou linek z Olšanského náměstí až na Stross.4021 píše:Všiml sem si, že od čtvrtka budou zase Porschetry na 12 a že pojede 14 přes NámRep, proč se ještě neprohodí 5 a 26 do svých pravidlených tras?
Ad LV na Letné a okolí: pokud není průchozí prodloužení X-1 do Střešovic, pomohla by (odpozorováno podle reakcí cestujících z infoakcí v terénu) jedna drobnost: opětovné zřízení zastávky na Malostranské u vlády směrem na Stross. Břevnovskými je spojení do Holešovic s přestupem tady hojně využívané a zrušení zastávky hatí možnost využití jedničky v uvedeném směru. Situace s zahlcováním křižovatky IAD už se myslím uklidnila natolik, že by to opět šlo.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to já zas přesně naopak musim hrubě nesouhlasit, tohle je totiž typickej příklad studovanýho teoretika, kterej dělá změny čistě jen pro tu změnu...4021 píše:Nicméně sem si to celé přečetl, dopis Procházkovi i jeho odpověď a musim ve všem čemu rozumim 100% souhlasit s Procházkou. Díky bohu že se tam ke kormidlu konečně dostal někdo schopnej a rozumnej, komu záleží na budoucnosti naší dopravy.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud já vím, tak v DP vyšel zatím o zářijových změnách oficiálně jediný oběžník, který se týká právě 364021 píše:No od září se s 36 nic neděje, teda aspoň pokud vimgabuliatko píše:36 bude zavedenim super 22 zkracena na Vypich, to znamena pocatek jejicho ticheho konce (je zvlastni ze o tom pise sef Ropidu ve svem sqelem dopise na dp-Arene [vsem moc doporucuji precist] ale v trvalych zmenach ani carka)., ale časem. No je fakt, že když jede na kulaťák tak je tam celkem zbytečná, ale doufám, že tam ta 25 pak nebo něco na Hradčanskou bude, ale to je za dlouho.
No od září se s 36 nic neděje, teda aspoň pokud vimgabuliatko píše:36 bude zavedenim super 22 zkracena na Vypich, to znamena pocatek jejicho ticheho konce (je zvlastni ze o tom pise sef Ropidu ve svem sqelem dopise na dp-Arene [vsem moc doporucuji precist] ale v trvalych zmenach ani carka).
Nicméně sem si to celé přečetl, dopis Procházkovi i jeho odpověď a musim ve všem čemu rozumim 100% souhlasit s Procházkou. Jediná věc, který právě moc nerozumim jsou ty věci ohledně přestávek řidičů. Nicméně všechno ostatní (důvody linkového vedení, politika tvoření tras a intervalů atd.) mi fakt ten Procházka mluví zduše. Díky bohu že se tam ke kormidlu konečně dostal někdo schopnej a rozumnej, komu záleží na budoucnosti naší dopravy.
Zkrácení 36 vůbec nevadí, pokud ale až skončí výluka na Letný pojede 25 jen na Vypich... no kdo ví jaký pak bude trvalý vedení linek TRAM.
8v20: Tak mě teď ani nejde o to co je lepší v praxi, ale o princip, jestli je to takhle lepší, prosim, ale mohlo by se to kvalifikovat jako trvalá změna ne?
Dvojice na 2 by se na Petřiny bohatě vešli, vždyť sem řikal že bych na Spartu dal 1, čili by na Petřinách končila jen 2 a 18. A btw nebyly na 2 už mnohokrát v nedávný době soupravy? Tak se tam asi nějak vešli i s 1 a 18.
Z Bílý Hory na Hradčanskou musí něco bejt, 108 se zruší takže i kdyby 22 jezdila po minutě... ta 25 tam pak bude muset bejt jako, je fakt že z Břevnova lidí do oblasti Letný, Holešovic a Palmovky (busy na Prosek) neni málo. V rámci metrotramizace ale asi bude muset zaniknout 1 nebo 25.... sám nevim kterou bych tam radši nechal.
8v20: Tak mě teď ani nejde o to co je lepší v praxi, ale o princip, jestli je to takhle lepší, prosim, ale mohlo by se to kvalifikovat jako trvalá změna ne?
Dvojice na 2 by se na Petřiny bohatě vešli, vždyť sem řikal že bych na Spartu dal 1, čili by na Petřinách končila jen 2 a 18. A btw nebyly na 2 už mnohokrát v nedávný době soupravy? Tak se tam asi nějak vešli i s 1 a 18.
Z Bílý Hory na Hradčanskou musí něco bejt, 108 se zruší takže i kdyby 22 jezdila po minutě... ta 25 tam pak bude muset bejt jako, je fakt že z Břevnova lidí do oblasti Letný, Holešovic a Palmovky (busy na Prosek) neni málo. V rámci metrotramizace ale asi bude muset zaniknout 1 nebo 25.... sám nevim kterou bych tam radši nechal.
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
To je jedině dobře, obsazeností by mohla konkurovat "obsazené" 13 ze Smíchova na Barrandov (v uvedeném směru). Lidé z Bílé hory by totiž mnohem raději jeli za Letnou, do Holešovic a na Palmovku, ale když jim někdo vzal poměrně oblíbenou 25, tak to mají těžké. A nevím, kdo by 36 mohl využít v plné trase, když mezi Bílou horou a Šárkou to může mít asi tak třikrát rychleji dvěma autobusy.gabuliatko píše:36 bude zavedenim super 22 zkracena na Vypich, to znamena pocatek jejicho ticheho konce
-
gabuliatko
- Uživatel
36 bude zavedenim super 22 zkracena na Vypich, to znamena pocatek jejicho ticheho konce (je zvlastni ze o tom pise sef Ropidu ve svem sqelem dopise na dp-Arene [vsem moc doporucuji precist] ale v trvalych zmenach ani carka).
Dvojice na 2 by se asi na Petriny nevesly.
o 8 kontra 20 zde bylo jiz napsano hodne, myslim ze nejvystizneji se vyjadril Kaem u sousedu, ze je to z duvodu, ze s 20 zacalo hodne lidi jezdit, jinak ofiko sdeleni je ze 8 jede vice do centra nez 20. Osobne si myslim, ze je to jedno, na Dejvicke zc vlezou do prvniho co prijede a zbytek si na Hradcanske nebo na Prasnym moste prestoupi (uz ani nemusi prebihat koleje)
Vcera me dojal kolega, kdyz naprosto vazne pravil, ze chodi na zastavku Chotkovy sady, protoze mu zrusili pravou kolej na Hradcanske dc.
nevite nekdo jak casto se zatlacuje guma na provizornim autoprejezdu na travnatem pasu mezi Hradcanskou a Prasnym mostem ?
Dvojice na 2 by se asi na Petriny nevesly.
o 8 kontra 20 zde bylo jiz napsano hodne, myslim ze nejvystizneji se vyjadril Kaem u sousedu, ze je to z duvodu, ze s 20 zacalo hodne lidi jezdit, jinak ofiko sdeleni je ze 8 jede vice do centra nez 20. Osobne si myslim, ze je to jedno, na Dejvicke zc vlezou do prvniho co prijede a zbytek si na Hradcanske nebo na Prasnym moste prestoupi (uz ani nemusi prebihat koleje)
Vcera me dojal kolega, kdyz naprosto vazne pravil, ze chodi na zastavku Chotkovy sady, protoze mu zrusili pravou kolej na Hradcanske dc.
nevite nekdo jak casto se zatlacuje guma na provizornim autoprejezdu na travnatem pasu mezi Hradcanskou a Prasnym mostem ?
Všiml sem si, že od čtvrtka budou zase Porschetry na 12 a že pojede 14 přes NámRep, proč se ještě neprohodí 5 a 26 do svých pravidlených tras?
A od září nějaký změny na Letný nebudou? Já například vůbec nechápu proč z Hradčanský jedou dvě linky na Petřiny a ani jedna na Břevnov. Fakt mě to přijde jak v kocoukrově, když z vozovny střešovice vše z břevnova jede dolu na kulaťák (36 a všechny busy) a z Petřiny dvě linky na Hradčanskou. Nešlo by prohodit 1 a 25? Že by na Spartu jela 1 a 25 se zachovala na Bílý Hoře a odklonila přes nábřeží. Kdyby se pak na 2 dali soupravy a protáhla se na Divokou Šárku tak by se pak ani 36 zavádět nemusela. Prohození 8 a 20 taky nechápu - snažil bych se co nejmíň linek měnit, když se jich výluka netýká.
Taky mě už napadlo, nevim jestli sem to tu nepsal, že by všechny ty busy z vozovny střešovice mohli jet přes hradčanskou na letenský náměstí a nemusela by se zavádět X1. Spousta lidí jezdí z oblasti Letný na Břevnov a dneska má dva přestupy, první na Hradčanský z X1 na nějakou tramvaj a pak na vozovně z tý tramvaje do jiný tramvaje nebo na autobus, to je strašný!!!! Nechápu to. Když ta X1 nemůže jezdit až k vozovně, tak by mělo něco z břevnova na hradčanskou jet, nejede, všechno jede na kulaťák, kam vůbec tolik lidí nepotřebuje - kór teď o prázdninách.
A od září nějaký změny na Letný nebudou? Já například vůbec nechápu proč z Hradčanský jedou dvě linky na Petřiny a ani jedna na Břevnov. Fakt mě to přijde jak v kocoukrově, když z vozovny střešovice vše z břevnova jede dolu na kulaťák (36 a všechny busy) a z Petřiny dvě linky na Hradčanskou. Nešlo by prohodit 1 a 25? Že by na Spartu jela 1 a 25 se zachovala na Bílý Hoře a odklonila přes nábřeží. Kdyby se pak na 2 dali soupravy a protáhla se na Divokou Šárku tak by se pak ani 36 zavádět nemusela. Prohození 8 a 20 taky nechápu - snažil bych se co nejmíň linek měnit, když se jich výluka netýká.
Taky mě už napadlo, nevim jestli sem to tu nepsal, že by všechny ty busy z vozovny střešovice mohli jet přes hradčanskou na letenský náměstí a nemusela by se zavádět X1. Spousta lidí jezdí z oblasti Letný na Břevnov a dneska má dva přestupy, první na Hradčanský z X1 na nějakou tramvaj a pak na vozovně z tý tramvaje do jiný tramvaje nebo na autobus, to je strašný!!!! Nechápu to. Když ta X1 nemůže jezdit až k vozovně, tak by mělo něco z břevnova na hradčanskou jet, nejede, všechno jede na kulaťák, kam vůbec tolik lidí nepotřebuje - kór teď o prázdninách.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že by zas nebylo tak těžké prohodit vypravení linek 4 a 6 - na čtyřce svačiny s oddělením vozu máme, tak by se to po dobu výluky přesunulo na 6. Linka 4 by si přestávky mohla čerpat na Kotlářce, kde je prostoru habakukFořtík píše:Ale ne rukou, kopačkou ty vole!Damir Holas píše:Dášu? Tý šáhnu ve sprše na švába...![]()
![]()
Mě na tom vadí, že ač inkriminovaným úsekem jezdí jen dvě denní linky, změnou trasy jsou postiženy tři. Odklon jedenáctky je OK, ale mít tu moc do toho kecat, čtyřku nechám v pravidelné trase a na Zvonařku pošlu 6. Od čeho máme střídané přestávky, či jak se tomu nadává? Na Zvonařce tramvaj moc dlouho stát nemůže, na Knížecím asi taky ne, když se tam motá ještě X-6, tak by holt vozy jezdily do roztrhání plechůa řidiči by si přestávky vybírali na IPP (vždyť to koneckonců takhle má třeba šestnáctka, ne?). Je fakt, že mezi Koh-i-noorem a Kubání by tím ta šestka chyběla, ale že by to byl až takový problém? Tak dlouhá ta výluka zase nebude...
Má to jeden háček - šestku vypravuje několik vozoven a ne všichni mají papíry na všechno, tudíž způsob střídání přestávek oddělením řidiče od vozu by byl komplikací. Jak velkou, to netuším. Já myslím, že je tahle výluka celkem dobře udělaná.
Jinak jsem se včera jedné paní snažil marně vysvětlit, proč po dobu výluky jede 11 takovou oklikou. Argumentace, že je to pro to aby nemusela přesedat nezabrala, páč ona předtím také nepřesedala, ale nyní přes Vršovice to jede tak strašně dlouho, že když pojede autobusem bude to rychlejší
Zároveň pak paní jedním dechem zkritizovala, že od září se zruší 23 a odkloní se 19, tak čím pak oni staří budou jezdit
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale ne rukou, kopačkou ty vole!Damir Holas píše:Dášu? Tý šáhnu ve sprše na švába...![]()
![]()
Mě na tom vadí, že ač inkriminovaným úsekem jezdí jen dvě denní linky, změnou trasy jsou postiženy tři. Odklon jedenáctky je OK, ale mít tu moc do toho kecat, čtyřku nechám v pravidelné trase a na Zvonařku pošlu 6. Od čeho máme střídané přestávky, či jak se tomu nadává? Na Zvonařce tramvaj moc dlouho stát nemůže, na Knížecím asi taky ne, když se tam motá ještě X-6, tak by holt vozy jezdily do roztrhání plechůa řidiči by si přestávky vybírali na IPP (vždyť to koneckonců takhle má třeba šestnáctka, ne?). Je fakt, že mezi Koh-i-noorem a Kubání by tím ta šestka chyběla, ale že by to byl až takový problém? Tak dlouhá ta výluka zase nebude...
Má to jeden háček - šestku vypravuje několik vozoven a ne všichni mají papíry na všechno, tudíž způsob střídání přestávek oddělením řidiče od vozu by byl komplikací. Jak velkou, to netuším. Já myslím, že je tahle výluka celkem dobře udělaná.
Btw: Dnes jsem měl 11, to je libovka!
A co takhle na Kubáň protáhnout tu 4 a nechat 6 na Zvonařce?Damir Holas píše:Dášu? Tý šáhnu ve sprše na švába...![]()
![]()
Já nechápu to aktuální vedení 4 a 6, z Míráku na Anděl je jen 10 a z Vršovic všechny tři linky mají souběh až na Újezd... pak nechápu proč tu máme 26 linek, když se stejně dělaj tak aby měly spolu co nejdelší souběhy... už aby byly půlený intervaly všude a polovina linek, to se pak takovýhle věci nebudou furt muset řešit... doufám že tou 22 Ropid nekončí