Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Hezky to bude vypadat na ortofoto mapě. Třeba chtějí z Radlic udělat raketovou střelnici. 
Petr píše:Údajně nejde o kříž, ale o zídky, znesnadňující pohyb chodců v místech, kudy chodit nemají.... že to má tvar kříže je prý náhoda...Damir Holas píše:Neví někdo, jaký je účel tohoto kříže, co vznikl uprostřed tramvajové smyčky Radlická?
http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/r ... ba-146.jpg
Má to nějaký zvláštní význam (např. uctění památky zaniklých starých Radlic) nebo prostě jen nevěděli, co s kamením?
![]()
Ten sakrální důvod bude asi spočívat v tom, že courající chodci si řeknou "sakra" musím to obejít
No jen aby se to nedozvěděl papež, že to je kříž nakřivo a nepřišel (společně s vodováhou) pokyn z Vatikánu ho předělat.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
To by ho měli udělat spíš na konečné v Řepích...XSC píše:Při stavu některých pražských tratí to může být určené k tiché modlitbě za to, že kaštan cestu přežil
Při stavu některých pražských tratí to může být určené k tiché modlitbě za to, že kaštan cestu přežil 
Když už se tady mluvilo o školách: Zde je krásná ukázka pro stavaře, jak se to nemá dělat.
Když už se tady mluvilo o školách: Zde je krásná ukázka pro stavaře, jak se to nemá dělat.
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
No myslím si, že mimo starých babiček o berličce to v průchodu skrz smyčku nebude vadit nikomu.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Údajně nejde o kříž, ale o zídky, znesnadňující pohyb chodců v místech, kudy chodit nemají.... že to má tvar kříže je prý náhoda...Damir Holas píše:Neví někdo, jaký je účel tohoto kříže, co vznikl uprostřed tramvajové smyčky Radlická?
Má to nějaký zvláštní význam (např. uctění památky zaniklých starých Radlic) nebo prostě jen nevěděli, co s kamením?
![]()
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to nemá spojitost s tou kaplí. A nebo že tam dřív něco stávalo (sakrálního). Ale nadbytkem kamení to nebude 
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Neví někdo, jaký je účel tohoto kříže, co vznikl uprostřed tramvajové smyčky Radlická?
Má to nějaký zvláštní význam (např. uctění památky zaniklých starých Radlic
) nebo prostě jen nevěděli, co s kamením?

Má to nějaký zvláštní význam (např. uctění památky zaniklých starých Radlic
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To bys byl hodnej. Stačí to i příští týden. Já i když vidím velmi dobře, tak zde by mi oči byly na kvrdlačkyJabberwocky píše:No, mne jednou zamkli večer na baráku, ale naštěstí mne pak do ulic opět vypustila úklidová četa![]()
Karosák & 2217: Tak to fakt netuším. Já v R204 snad nikdy ani nic neměl, tak nevím, kde přesně ta místnost byla. V pondělí se kdyžtak mrknu.
Oskar: Jo máš pravdu, s tím, že obsahuje i návod, to jo, ale když se člověk podívá na tu tabulku, tak to vypadá přinejmenším usměvně
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
No, mne jednou zamkli večer na baráku, ale naštěstí mne pak do ulic opět vypustila úklidová četa
Karosák & 2217: Tak to fakt netuším. Já v R204 snad nikdy ani nic neměl, tak nevím, kde přesně ta místnost byla. V pondělí se kdyžtak mrknu.
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nonono, v pátek večer to není moc příjemný...Karosák píše:![]()
![]()
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Radek píše:PřF UK hlásí stav bez přečíslování. Zato se nám nějak poslední dobou zasekávají zámky, případně jdou otevřít pouze z jedné strany. Pedagogové uzamčení (nejen) na záchodcích už vstoupili do folkloru.
No, můžeme o tom novém systému vést spory, můžeme s ním dokonce nesouhlasit, ale to je taky všechno, co se s tím dá dělat. Mě se ten nový sytém líbí. Vypadá sice krypticky, ale na rozdíl od starého teď označení místnosti obsahuje i návod, jak se k ní dostat. A to se vyplatí zejména v případech, kdy se některé předmety FELu učí v posluchárách číslovaných FS a naopakP_V píše:Vskutku technický systém pro techniky. A jaké číslo dostala katedra permoníků a trpaslíků?Karosák píše:Na stránkách FELu je také psáno o přečíslování učebena je tam excelová tabulka pro zjištění nového čísla, a místo normálního trojciferného čísla je z toho šílený 6-8-mi místný kód
![]()
http://www.feld.cvut.cz/cz/aktuality/ci ... nosti.html
Ovšem úplnou lahůdkou jsou historické budovy VŠCHT a rektorátu ČVUT. V těch se nevyzná skoro nikdo. Slyšel jsem že VŠCHŤáci tam dokonce pořádají orientační závody
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
PřF UK hlásí stav bez přečíslování. Zato se nám nějak poslední dobou zasekávají zámky, případně jdou otevřít pouze z jedné strany. Pedagogové uzamčení (nejen) na záchodcích už vstoupili do folkloru. 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prosímvás pane Jabberwocky:
V souvislosti s přečíslováním PedF se 2217 ptá, kam má jít k zápisu do R204
Je tam co bývala, nebo je jinde, a kde a případně jaký má nový úžasný kód 
V souvislosti s přečíslováním PedF se 2217 ptá, kam má jít k zápisu do R204