DPmPET
Vozovny - všeobecná diskuze
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Vozovny - všeobecná diskuze
Tady něco přidávám do diskuze.
DPmPET
DPmPET
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
uplně první co mě napadlo když jsem zahlídl ten přejezd u vrátnice, bylo že to dělaj pro kačeny. ale tolik jich zase není
Řekl bych, že taková spojka skládající se ze dvou výhybek a ze dvou křížení je pěkně drahá záležitost. Jestli někdo ve 4 ráno čeká ve smyčce na tramvaj a v ní nic nestojí a vedle má obr hangár plný tramvají, tak logicky počítá s tím, že asi pojedou i odtud, nehledě na to, že to je pár metru k té občasné. Semafor by nebyl špatný, ale pro stávající stav, kdy mi světla z vozovny navolí vrátný či já sám tlačítkem a pro zatažení si brnknu o kontakt na troleji.P_V píše:Ta spojka do výstupní zastávky by se dala použít i pro výjezdy. Doposud když z vozovny něco vyjede, tak se to elegantně vyhne obecenstvu čekajícímu na nástupní zastávce.
Lidi musí vypadnout, zpětný pohyb se přepínat a přes výpadovku křižovat i teď, jen v jiném pořadí. Přejezd přes výpadovku pořeší semafor.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proto taky píšu "jejich problém". Dokonce ještě přesnější by bylo, že dřív byla vozovna než ty domy co v nich ty lidi bydlíMF píše:no hlavně vozovna tam byla dřív než ty lidi
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ten přímý výjezd do smyčky by se využil tak maximálně do 5 ráno, protože pak stejně smyčka už je obsazená odstavenými vozy. Jinak v Jízdních řádech je pro linky docela dobře udělaná poznámka a znalí prostředí si to najdou.
Ta spojka do výstupní zastávky by se dala použít i pro výjezdy. Doposud když z vozovny něco vyjede, tak se to elegantně vyhne obecenstvu čekajícímu na nástupní zastávce.
Lidi musí vypadnout, zpětný pohyb se přepínat a přes výpadovku křižovat i teď, jen v jiném pořadí. Přejezd přes výpadovku pořeší semafor.
Naposledy upravil(a) P_V dne 14.8.2009 16:16, celkem upraveno 1 x.
no hlavně vozovna tam byla dřív než ty liditrainzjohny píše: lidi v jejím okolí budou nadšeni, ale to je jejich problém
Ohromě snažší manipulace! Než to všechno převrátíš aby to jelo naopak, než vypadnou lidi... pak přejet pozpátku 6 jízdních pruhů v křižovatce... ideální řešeníP_V píše:[Kdyby přidali spojku z výstupní zastávky smyčky, mohla by být manipulace snažší.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby se místo toho udělala jinak smyčka a zatahovalo se novým obloukem ze smyčky, tak se ušetřilo zbytečné ježdění kolem vozovny (mmch, lidi v jejím okolí budou nadšeni, ale to je jejich problém).
Takhle je ale kobyliská vozovna zase podobnější motolu, když už mají skoro stejné haly, tak teď už i dvůr.
Takhle je ale kobyliská vozovna zase podobnější motolu, když už mají skoro stejné haly, tak teď už i dvůr.
Jo jo. Co jsem se dozvěděl na školení, tak zatahující souprava vjede do dvora ( ted už se tam vejde aniž by zadní vůz zasahoval do silnice ) a bude dále pokračovat na objízdnou kolej aniž by se potkala s jakou koliv vyjíždějící tramvají ( a to z jaké koliv koleje ). Po objetí vozovny stejně jako v Motole zajede až k vrátnici, aby přejel všechny vyhybky a pak zpětným pohybem na příslušnou kolej.mixik píše:včera sem měl 183 a jezdil sem po dlouhý době kolem vozovny kobylisy. koukal jsem jak tam makaj.
už tam není kulaťák. tak jsem zvědav ja tam budou obracet tramvaje. co jsem zahlídl tak to vypadá že bude se objíždět celá vozovna. něco jako v motole
Jinak na té rovince při vjetí do dvora je přejezd do protisměru, kdyby náhodou přijela nějaká ta " zdechlina ", tak aby se nemuselo kolem vozovny, ale zatáhlo se rovnou po čumáku ...
Kdyby přidali spojku z výstupní zastávky smyčky, mohla by být manipulace snažší.mixik píše:už tam není kulaťák. tak jsem zvědav ja tam budou obracet tramvaje. co jsem zahlídl tak to vypadá že bude se objíždět celá vozovna. něco jako v motole
9019 v době změny článků měla bílý nátěr. Jednalo se o jednu ze čtyř tramvají, které byly takto lakovány v dílnách pro reklamní účely - 9009, 9017, 9019 a 9029. Dlouho se na to nic nelepilo. vozy 9017 a 9019 byly poškozeny při železničních nehodách, nějakou dobu stály na 12. koleji spolu s dlouhodobě odstavenou 9012 se zničeným čelem. Když už byla situace neúnosná a nebylo skoro co vypravit, došlo k výměně článků u tramvají 9017 a 9019. Datum si nepamatuju, vím jen že to bylo provedeno v sobotu přes den, takže na to stačila turnusová parta.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
K téhle fotce existuje ještě jedna, kdy je jeden z články posunutý a je jasně vidět, že jde jen o A a B bez pokračování. Tedy si jen depáci v Hl hráli.
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
včera sem měl 183 a jezdil sem po dlouhý době kolem vozovny kobylisy. koukal jsem jak tam makaj.
už tam není kulaťák. tak jsem zvědav ja tam budou obracet tramvaje. co jsem zahlídl tak to vypadá že bude se objíždět celá vozovna. něco jako v motole
- Absolut
- Moderátor
Nejsem si jist, zda v době záměny článků nebyla 9019 v unifiku...