KT8D5 a KT8D5.RN2P
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: KT8D5.RN2P (Částečně nízkopodlažní vůz)
Tak pak uz jen zbyva vymyslet uchyceni ci tvar hrazdy zpetneho zrcatka tak, aby prujezd necinil nejmensi problem v jakekoliv poloze a nemusel byt provoz vozu KT splitkou omezen..
Nejvetsi prekvapeni pro mne je, ze to slo i bez sklopeneho zrcatka hrazdy, stacilo ho mit jen spravne nastaveno. Cislo vozu hrisnika si ale necham pro sebe.
Chlapci ze citybusu maji pekne fotky a jsou vsude, proto mne neprekvapuje, ze fotku vywebi. Jen zde neni nic, a to mrzi.. .-(
Nejvetsi prekvapeni pro mne je, ze to slo i bez sklopeneho zrcatka hrazdy, stacilo ho mit jen spravne nastaveno. Cislo vozu hrisnika si ale necham pro sebe.
Chlapci ze citybusu maji pekne fotky a jsou vsude, proto mne neprekvapuje, ze fotku vywebi. Jen zde neni nic, a to mrzi.. .-(
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
A to si představ, že kátéčko je o centimetr užší než té šestka či té trojka, to je potom hukotMOp píše:Kachna 9087 na lince 22 projíždí Letenskou splítkou. Ze snímku je patrné, jak málo místa zbývá mezi opěrou kostela a vozem KT8D5RN2P
Kolegové na citybus.cz mají jednu fotku: http://citybus.cz/fotodatabaze/upload/P ... 053_p1.jpg
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Co si člověk nevyfotí sám.. 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo dnes nevyfotil kachnu ve splitce? To je mrzuté..

- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych dodal, že vozy, které tyto nové majáky mají se ze stanoviště řidiče poznají velmi jednoduše - na horní straně apexu je místo standardní červené krytky připojen nový konektor na malé kšandičce. 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Fořtík: Jo, tu GPS máš pravdu a o ní jsem slyšel zároveň s mnou uvedenou WiFi, protože to blikající světýlko můj zdroj (jeden z depáků) odůvodňoval právě jí. Jinak díky za vysvětlení příčiny podle tebe nejvíce úsměvné, ale mne nejvíce nepříjemné situace, kdy se tram předjede na nějakém majáku o více jak minutu a APEX křičí "předjetí nula minut".
PS: Zrovna teď v týdnu se mi to několikrát na "pomocných/orientačních" čidlech stalo a nechápavě jsem nad tím kroutil hlavou - ovšem dál jsem to neřešil / nepátral po příčině. (Asi bych začal až po SH za víc jak minutové předjetí na KB a mého nevědomí o něm).
PS: Zrovna teď v týdnu se mi to několikrát na "pomocných/orientačních" čidlech stalo a nechápavě jsem nad tím kroutil hlavou - ovšem dál jsem to neřešil / nepátral po příčině. (Asi bych začal až po SH za víc jak minutové předjetí na KB a mého nevědomí o něm).
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já zase slyšel, že to jsou úplně nové majáky s novou GPS. Na Pankráci to už má hodně vozů, pro řidiče v tom není prakticky rozdíl - akorát ráno (odpoledne) při nakódování tramvaj vydá jakýsi nový gong a při předjetí na nějakém majáku to říká "Předjetí nula minut" - a to i v případě, že je vlak předjetý o více než jednu minutu, což je nejvíc úsměvné...MM-Mikulovsky píše:Slyšel jsem, že údajně je to nový typ čidla (montovaný snad i na PA RP-čka), které obsahuje WiFi! To umožňuje snad až na vzdálenost 500metrů on-line přenos dat z paměti tramvaje jako je rychlost jíž jede (jela) atd.
PS: (zejména pro DavidD) To blikání je vidět i pouhým okem a ty čidla se liší od původních ještě tvarem - na vrchní straně mají malé výstupky "růžky".
Edit: http://other.mhdcr.biz/predjeti.mp3
Podle mě je to prostě jen signalizace, že to zařízení funguje a čeká na přenos dat.
Myslím, že kdyby jsi s tím stoupl přesně na čidlo, tak uvidíš přes kameru/foťák diskotéku. :)
Myslím, že kdyby jsi s tím stoupl přesně na čidlo, tak uvidíš přes kameru/foťák diskotéku. :)
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A ja si myslel, ze online hlasi stav ojeti okolku s PR-1.. 
Neberte me vazne.
Neberte me vazne.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Slyšel jsem, že údajně je to nový typ čidla (montovaný snad i na PA RP-čka), které obsahuje WiFi! To umožňuje snad až na vzdálenost 500metrů on-line přenos dat z paměti tramvaje jako je rychlost jíž jede (jela) atd.willyjeff píše:Máte někdo tušení, proč u vozu 9060 čidlo různě poblikává, jako kdyby vážně s někým probíhal přenos informací? :-O http://www.youtube.com/watch?v=k0jgHxIMZzY
PS: (zejména pro DavidD) To blikání je vidět i pouhým okem a ty čidla se liší od původních ještě tvarem - na vrchní straně mají malé výstupky "růžky".
Nebude to tím, že infračervené záření okem nevidíš ale kamera ho zaznamená. Takhle bliká každé infra-zařízení. Od majáků přes mobil až po televizní ovladač...willyjeff píše:Máte někdo tušení, proč u vozu 9060 čidlo různě poblikává, jako kdyby vážně s někým probíhal přenos informací? :-O http://www.youtube.com/watch?v=k0jgHxIMZzY
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Máte někdo tušení, proč u vozu 9060 čidlo různě poblikává, jako kdyby vážně s někým probíhal přenos informací? :-O http://www.youtube.com/watch?v=k0jgHxIMZzY
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes vůz 9060 opět brázdil trať na Lehovec
. Zde si dovolím alespoň 2 fotečky
.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
...pokračujeme: kachnice, kachnóza 
jinak máš pravdu s tou káťou, to mi nějak vypadlo.
jinak máš pravdu s tou káťou, to mi nějak vypadlo.