Zátahové orientace

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zátahové orientace

Příspěvek od Martin Šubrt » 24.10.2010 16:52

7) Pokládám tedy otázku. Jsou různé jízdní doby i v úsecích, kde jedou všechny linky po stejné tarse? Popsaný příklad má logické odůvodnění vzniku a též řešení, ale jde vlastně o jiné úseky.
12) Je potřeba si uvědomit, že prvotní Palačák vznikal rok. Pak do něho začali hrabat policajti, přidaly se nové oblouky a tím dopravní řešení velmi trpí. Zejména proto, že je tam tolik současných nároků, že strašně přibylo neproduktivního času cyklu. A těch závislostí a preferencí je už tolik, že jdou často proti sobě... Dokonce si myslím, že by to na Palačáku chtělo skoro pevný program s vloženými fázemi... Jenže i v téhle podobě by tam zdržení zůstala. Chtělo by to odstřelit levé odbočení aut na most = ergo Dvorecký most.
Horní Palmovku - vykopat a odvézt :-). Dát hlavní tramvajím.
16.) Obě SSZ Hradčanské okolo zastávky vykopat a odvézt :-).

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.10.2010 8:06

Ano na Palačáku je preference tak de...., že to poznáš nejen s autem, ale i TRAM přímo na něm, ale na horní Palmě to poznáš i s TRAM na sousední SSZ na Balabence + vjezdu/výjezdu z dolní!

BerryML
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BerryML » 24.10.2010 5:17

Já tedy k horní Palmovce nic nemám. Pokud se v tom po ránu nehrabou fízlové (nic proti nim, ale v tomhle případě si lepší oslovení nezaslouží), tak tam SSZ funguje více než perfektně. Z jakéhokoliv směru. Moje utopická idea by byla, že by takhle perfektně fungovaly všechny SSZ v Praze. Mě stačí, když ti majstři stojí ráno na Balabence, a pustí tě pomalu až potom, co jim gestikuálně naznačíš, jestli tam náhodou neonanujou. Přitom cesta volná. A výmluvy typu, že neznají linkový vedení? Jestliže tam stojí každý ráno, jako že jo, tak si myslím, že i ***** by si pamatoval, že dvě linky jedou vpravo a dvě rovně...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.10.2010 1:02

Karosák píše:
MM-Mikulovsky píše: 16.) ???číslo mi nesedí s tvojí poznámkou???
To je těžké, když tam máš 2x poznámku číslo 16) a 2x poznámku číslo 17)
Nevšim jsem si v rychlosti (čísla jsem nějak nečetl) a okopíroval jsem to jak to přišlo
trainzjohny a demon: Byla to komise PEK (provozně ekonomická) - z níž vzešly uvedené připomínky, při nahlédnutí do dalších zápisů vím, že se něco dařívá prosadit - ale jaké procento či jsou li to ty největší kraviny si netroufám tvrdit.

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 23.10.2010 22:57

Většinou ty největší bejkárny, nebo úplná zbytečnost ... máte pane recht.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 23.10.2010 21:05

Naštěstí až tak tragický nebývá, občas se po boji podaří nějaké menší vítězství utrpět... :roll:

trainzjohny
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trainzjohny » 23.10.2010 20:44

jednání odborů s DPP ... to snad hovoří jasně o tom, kdy to bude (pro neznalé poměrů v DPP - NIKDY !!)

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 23.10.2010 19:16

Chápu to dobře, že to jsou již schválené věci a v nejbližší době (třeba už do týdne :shock:) se opravdu dočkáme zmizení čísla u zátahu?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 23.10.2010 18:53

MM-Mikulovsky píše: 16.) ???číslo mi nesedí s tvojí poznámkou???
To je těžké, když tam máš 2x poznámku číslo 16) a 2x poznámku číslo 17)...jinak zajímavé a jsem příjemně překvapen, že se neřešily až tak hrozný kraviny, jak bych možná od odborů čekal. Ale v tomhle jsem malé pívo, takže mě moc neposlouchejte.
Se zátahem souhlasím, číslo zmizí a kaštan je donucen si něco přečíst. Nebo nepřečte a pak nepomůže ani svěcená voda Z:idea:

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 23.10.2010 18:47

Navrhuji pokračovat v sekci Humor a K pláči

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 23.10.2010 18:33

MF píše:k bodu 1) - v Braníku nechat odstranit závaží na napínání troleje, aby si někteří řidiči při podlézání zábradlí o ně neudělali díru do hlavy :wink:
K bodu 1) - nejednalo se o podlézání zábradlí. Tam, kde je sloup, je přerušené zábradlí a je tam ponechán prostor cca 40cm, žel je tam v nižších polohách napínací závaží, o které se žel někteří řidiči mlátí do hlavy.

Pokud jde o zábavné histroky, přidal bych také jednu - jeden kurzista, v základním kurzu, počítal na zámecké odstavené cvičné tramvaje a byl do tohoto matematického počinu tak zabrán, že si žel nevšiml před ním čnícího zastávkového sloupku a napálil to do něj

tolik k tématu, co zde pan kolega MF nastínil ;)

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 23.10.2010 17:36

k bodu 1) - v Braníku nechat odstranit závaží na napínání troleje, aby si někteří řidiči při podlézání zábradlí o ně neudělali díru do hlavy :wink:

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 23.10.2010 17:29

3.) to co navrhuješ je otočená obdoba, kterou jsem viděl v Brně a snad jsem ji tu již někdy popisoval: 1.) řádek čelní BUSE: inverzně "voz. ... (název)" 2. řádek (běžně) "přes ...(poslední zastávka na pravidelné trase)"
7.) Žel ne - skutečnost je taková, že zrovna Albertov - ostrčilák je cca 1,5 min a jízdní doby se počítají na celé. Někde se to tedy uměle zkrátí a jinde přidá, žel 18 a 24 to v tomto úseku ubraly na 1min., ale 7 púřidaly na 2 - přitom ona má při vjezdu do SSZ na albertově absolutní přednost (vyjíždí ze zastávky, přihlašuje se a jede - pokud teda zrovna nebylo volno od Karláku již přidržené od něj jedoucí TRAM, ale těch případů je minimum).
12.) Jestli ten návrh nebyl opět tak přehnaný jako horní Palmovka potažmo i Palačák - jehož výsledkem kontraproduktivita dinamiky SSZ. Na tom karláku by fakt naprosto stačilo při zachování intervalu pro IAD dinamicky řídit TRAM - nejede od Štěpánské k Moráni zůstane delší volno rovně, či "uteklo" volno TRAM opd Štěpánské - pad ne příště znovu.
16.) ???číslo mi nesedí s tvojí poznámkou???

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 23.10.2010 16:48

3) Jen mě tak napadlo, že na předních orientacích bych udlěl při zátazích dvouřádkové zobrazení Čechovo nám. a pod tím inverzně VOZ. PANKRÁC. Tedy v režimu nahoře poslední zastávka, kam to po dané lince jede a pak, kam to jede dál. S jistými obtížemi by se to u většiny zátahů vejít mohlo. Nebo můžeme dle mastodontího vzoru všude psát jen VOZOVNA :-)))
7) Hmm, to není?
12) Karlák byl v ÚDI na dynamiku zpracován někdy v roce 1998... Od té doby nezájem to kvůli plošné koordinaci dopravy zavést.
16) SSZ vykopat a odvézt :-)))

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 23.10.2010 15:09

Právě si pročítám do mailu mi dorazivší informace z odborů a zaujalo mě velmi, že se na jednom jednání odborů s vedením DP jednalo o věcech jako:
1) Na zastávkách Nádraží Braník, nechat opravit přístřešky, aby se střídající řidiči mohli schovat před nepřízní počasí a nechat nainstalovat hodiny, nebo info. stojany (doba odjezdu).
2) Možnost před zimním obdobím nafasovat čisticí prostředky na okna.
3) U elektronických orientací, na bocích vozu, při zatahování nezobrazovat číslo linky, pouze zastávky (obdoba papírových stříšek). -Naprosto jednoduché rozumně odůvodněné řešení! Samozřejmně s podmínkou, že tak budou (ne)označeny - odlišeny spoje zatahující z části trasy nikoliv po projetí tzv. půlkola přímo z běžněvýstupní (např. 4 z Čechovo nám. na PA, SA ..) či obdobné zastávky (jako 6 a 16 z Kotlářky do MO).
4) Upravit vozové knihy tak, aby byla první linka, poté pořadí. - V tom aby se dnes skutečně čert vyznal už mnoho kolegů to tak začalo psát - podle štítku a směn, byť nadepsání ve VK je opačné.
5) Zařídit preferenci na SSZ na křižovatce Badeniho x Na valech.
6) Má DK výjimku ze Zákona 361 pro měření rychlosti tram. v úsecích kde je zakázáno stání vozidel.
7) Sjednotit JŘ. tak, aby měli všechny linky ve stejném úseku stejnou jízdní dobu, např. Albertov – Ostrčilovo nám aj. - O tom se každou chvíli s někým bavím - naposledny v týdnu na konečné v Modřanech s panem Petrem.
8) Optimalizovat JŘ průběžně a nečekat až na den bez JŘ.
9) Stále nebylo namontované zrcadlo do zastávky Ke Stírce (dc)
10) Ovládání prvních dveří na voze 9090 je stále atypické. Při jejich zavírání běží stále 3 sec. výstraha, a to i tehdy použije-li řidič tyto dveře pro sebe. Nastávají komplikace po navolení vstupu do SSZ apod. Na závadu v tomto ovládání bylo již upozorněno krátce po nasazení tohoto vozu do provozu, přes příslib řešení závada neodstraněna. Navrhujeme odstranit na náklady toho, kdo tuto úpravu schválil.
11) Proč nejsou stavěny zálohy na střídací body Anděl a Nádraží Braník.
12) Na křižovatce Karlovo nám. x Moráň, od Štěpánské není zopakována předvolba pro odbočení vlevo. -Tam by to chtělo celou novou SSZ s dynamickým řízením - když nejede TRAM v popisovaném směru stuhly by normálně projet za sebou dvě v přímém (ať již k či od Spálené.)
13) Na vozech 14T nechat seřídit software tak, aby při jízdě setrvačností ze svahu nedocházelo k tak vynucenému intenzivnímu brzdění. Není-li to možné nasazovat tyto vozy pouze na rovinaté tratě. - teď jsem v týdnu jako svačinář vezl pár 14T z braníka do modřan a zpět a před zastávkou U Libušského potoka DC to je skutečně horor, protože mi to snad vždy minimálně 4x změnilo maximální rychlost mezi 30 a 40 km/h. Až zpětně jsem se od kolegy doslechl, že snad tomu jde předejít jedině nezadáním jízdy, ale pouhým odbržděním a rozjetím samovahou.
14) Na linku č. 11 nenasazovat vozy KT. Důvodem je zákaz potkávání v oblouku u Muzea, v případě vzájemného potkání je řidič nucen jít navolit SSZ přes pruhy vozovky s intenzivním provozem IAD. - Ještě by byla možnost otočit přednost při potkávání, aby nepouštěl protější KT řidič, který musí k ručnímu zámku SSZ přes 2 pruhy IAD. Ten druhý - již odstanicující má zámek do SSZ hned vedle koleje.
15) U poslední série rekonstruovaných vozů KT8 (dřeváků). Není foneticky ohlášen odjezd z konečné, ba ani změna směru jízdy.
16) Provést informační kampaň pro cestující o povinnosti informovat řidiče o nástupu psa, invalidy a kočárku. -To bez sebemenší pochyby!
17) Při výjezdu ze smyčky Spojovací, dochází k nenavolení se do řadiče a nerozsvěcí se předzvěst (stromeček)
16) V zastávce Hradčanská (zc) stále svítí předzvěst (stromeček), ale vůz není navolen v řadiči.
17) V prostoru obou předmostí Čechova mostu chybí šrafování. Křižovatka Vítězná x Újezd obnovit šrafování.

Zamčeno