Ústřední dílny

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
I.am.good

Re: Ústřední dílny

Příspěvek od I.am.good » 19.1.2008 20:17

Fořtík píše: Pochybuju, že by depo nová sedadla demontovalo a montovalo tam "na dožití" ta stará. To je na hlavu...
To je. :) Ale co kdyby si depo řeklo: mám např. (čísla smyšlená) 8501 a 8502, ta dvojka bude jezdit vzadu minimálně rok a je tam pneu naprd. Tak jí vyndám a šoupnu jí do 8332, kde není a bude to, skvěle vymyšleno. :)
Nemíním se hádat, bo si nejsem jist svým názorem, přeptám se. .)

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 19.1.2008 20:15

Petr píše:U některých vozů T6A5 a T3R.PV se toto stalo... Prostě vadnou vzduchovou sedačku nahradili odpruženou, aby vůz nemusel stát, ale vzduchovou již nikdy nikdo nevrátil.... Ale faktem je, že mám pocit, že pneusedačky se začaly dávat nějak od ev.č.8410 +-, proto pankráčtí si stěžovali, že je má jen posledních pár vozů, co navíc jezdí (jezdili) trvale na nočních a tak si jich neužijí (-X
Pokud se nepletu, tak z výroby mají pneu 8412, 8413 a 8300. 8300 jezdí sám a 8412+8413 jezdí logicky v soupravě.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 19.1.2008 20:07

Fořtík píše:
I.am.good píše:Ad dušan a Fořtík - tak to je jasná práce depa - na vozech 8400+8401 určitě z výroby byly pneu sedačky, takže samozřejmě proto tam je vývod. A že je tam teď nepneu, to už je věc depa... Jinak já měl předtím namysli jiné vozy, ne GO. :wink:
V pondělí se přeptám a upřesním.
Je sice pravda, že 8400+8401 nepatří mezi nejstarší pankrácké soupravy, ale z výroby pneusesle určitě tyto vozy neměly. Jak už jsem říkal - tyhle zásuvky lze najít i na jiných, starších vozech. Pochybuju, že by depo nová sedadla demontovalo a montovalo tam "na dožití" ta stará. To je na hlavu...
U některých vozů T6A5 a T3R.PV se toto stalo... Prostě vadnou vzduchovou sedačku nahradili odpruženou, aby vůz nemusel stát, ale vzduchovou již nikdy nikdo nevrátil.... Ale faktem je, že mám pocit, že pneusedačky se začaly dávat nějak od ev.č.8410 +-, proto pankráčtí si stěžovali, že je má jen posledních pár vozů, co navíc jezdí (jezdili) trvale na nočních a tak si jich neužijí (-X DOPLNĚNÍ OD MR.CROSSE: pneusedačky mají pankrácké vozy 8300, 8394, 8396, 8410-8413. Na 8410 a 8412 kvůli závadě sundány.

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 19.1.2008 20:07

Fořtík píše:
I.am.good píše:Ad dušan a Fořtík - tak to je jasná práce depa - na vozech 8400+8401 určitě z výroby byly pneu sedačky, takže samozřejmě proto tam je vývod. A že je tam teď nepneu, to už je věc depa... Jinak já měl předtím namysli jiné vozy, ne GO. :wink:
Je sice pravda, že 8400+8401 nepatří mezi nejstarší pankrácké soupravy, ale z výroby pneusesle určitě tyto vozy neměly. Jak už jsem říkal - tyhle zásuvky lze najít i na jiných, starších vozech. Pochybuju, že by depo nová sedadla demontovalo a montovalo tam "na dožití" ta stará. To je na hlavu...
Pneu sedačky měli snad od 8405. Vím že jich pankrác má fakt strašně málo.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 19.1.2008 20:05

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 19.1.2008 19:50

Ad dušan a Fořtík - tak to je jasná práce depa - na vozech 8400+8401 určitě z výroby byly pneu sedačky, takže samozřejmě proto tam je vývod. A že je tam teď nepneu, to už je věc depa... Jinak já měl předtím namysli jiné vozy, ne GO. :wink:

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 19.1.2008 15:41

dušan píše:nechci být rejpal, ale....
již za mého působení na alstomech na PA byly na některých vozech udělány vývody pro vzduchové sedačky a není to jen jeden vůz. též mi bylo sděleno, že je to příprava pro vzduch. sedačku, nebo si vážně někdo myslí, že to depo demontovalo?
Dík za podporu mých slov. Dnes jsem měl možnost řádit na 8400+8401 a vzpomněl jsem si, že bych se na to mohl mrknout - a ty vývody tam byly! A na obou vozech! Důkazní materiál z místa činu pořízen... ;-)

dušan
Uživatel
Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP

Příspěvek od dušan » 19.1.2008 14:58

Fořtík píše:
I.am.good píše:[To jsi si s něčím spletl, montáž kabeláže pro pneusedačku se dělala pouze, když se dávala nová pneusedačka - teda alespoň v UD. Jedině, že by si depo nějakou vyndalo a udělalo si jí na jiném voze - to tedy možné je...
No, vypadalo to tak. Na mou duši, na psí uši! Až to někde objevím, tak si to schválně vyfotím. Kdybych já to číslo vozu věděl...
nechci být rejpal, ale....
již za mého působení na alstomech na PA byly na některých vozech udělány vývody pro vzduchové sedačky a není to jen jeden vůz. též mi bylo sděleno, že je to příprava pro vzduch. sedačku, nebo si vážně někdo myslí, že to depo demontovalo?

JANEK L.
Uživatel

Příspěvek od JANEK L. » 18.1.2008 19:44

demon píše:Na zkušebkách 8555
Jak vidím, tak příchod dalších vozů T3R.P do Kobylis (zatím) začíná lichými ev.č.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 18.1.2008 19:26

I.am.good píše:
Fořtík píše:Taky jsem koukal a viděl jsem, že v některých starších vozech (čísla si nepamatuji, ale je jich víc), už je připraven takový ten vývod, na který se pneusedačka připojuje - když už se tam instaloval, proč tam spolu s ním nebyla dodána i nová sedačka? Některá stará sedadla nabízejí opravdu luxusní posezeníčko. V každém případě díky za dotaz. ;-)
To jsi si s něčím spletl, montáž kabeláže pro pneusedačku se dělala pouze, když se dávala nová pneusedačka - teda alespoň v UD. Jedině, že by si depo nějakou vyndalo a udělalo si jí na jiném voze - to tedy možné je...
No, vypadalo to tak. Na mou duši, na psí uši! Až to někde objevím, tak si to schválně vyfotím. Kdybych já to číslo vozu věděl...

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 18.1.2008 19:20

Fořtík píše:Taky jsem koukal a viděl jsem, že v některých starších vozech (čísla si nepamatuji, ale je jich víc), už je připraven takový ten vývod, na který se pneusedačka připojuje - když už se tam instaloval, proč tam spolu s ním nebyla dodána i nová sedačka? Některá stará sedadla nabízejí opravdu luxusní posezeníčko. V každém případě díky za dotaz. ;-)
To jsi si s něčím spletl, montáž kabeláže pro pneusedačku se dělala pouze, když se dávala nová pneusedačka - teda alespoň v UD. Jedině, že by si depo nějakou vyndalo a udělalo si jí na jiném voze - to tedy možné je...

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 18.1.2008 19:07

gabuliatko píše:
na GO 6903 (SA-8569), 6958 (SA-8261),
Kobylisy uz maj plno ?
NE NE demon píše do závorek z jaké vozovny to šlo a jaké číslo bude mít. Nepletu li se. Již jsem se jednou ptal

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 18.1.2008 18:55

na GO 6903 (SA-8569), 6958 (SA-8261),
Kobylisy uz maj plno ?

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 18.1.2008 18:54

demon píše:na PÚ 8661 (MO)
tak proto jsem dneska jezdil s 8628+8662 .... :-)

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 18.1.2008 18:44

demon píše:Obecně platí, že rozsah a druh opravy a výčet konkrétních dílů na výměnu určují dispečer dílen a diagnostici provozů na základě aktuálního stavu, pokynů technologie, technického odboru a požadavků depa.
Jak je to konkrétně se sedačkami netušim (neni to můj job), ale zkusim se optat.
Taky jsem koukal a viděl jsem, že v některých starších vozech (čísla si nepamatuji, ale je jich víc), už je připraven takový ten vývod, na který se pneusedačka připojuje - když už se tam instaloval, proč tam spolu s ním nebyla dodána i nová sedačka? Některá stará sedadla nabízejí opravdu luxusní posezeníčko. V každém případě díky za dotaz. ;-)

Odpovědět