Hluk podvozků ale nelze pominout. Na slušné trati, kde 14T nezní jak pojízdné železářství, je podle mě hluk podvozků dominantní. A v tom je zatím 14T lepší (uvidíme po letech). U T3 i modernizovaných mi přijde ve vyšších rychlostech, že jsou slyšet hlavně podvozky + převodovka, výzbroj je proti tomu tichá a projevuje se více uvnitř než venku.demon píše:A čímpak je to způsobeno ?
Když pominu hluk od podvozků, výzbroj 14T je taky poněkud hlučnější než Progress...
U TR37 jsem to schopen akceptovat, historický SMD16 o sobě umí dát vědět.
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě
[quote="demon"]A čímpak je to způsobeno ?quote]
Netuším, ale třeba na Barrandově se mi zdají být 14T skoro neslyšné.
Netuším, ale třeba na Barrandově se mi zdají být 14T skoro neslyšné.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A čímpak je to způsobeno ?
Když pominu hluk od podvozků, výzbroj 14T je taky poněkud hlučnější než Progress...
demone, nejsem si jist tou nejhlučnější tramvají. 14T na nové/modernizované trati je tišší než cokoliv jiného. Je to čistě můj subjektivní pocit. Pravda, na BKV dělá kravál zase asi největší.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To nejsou tak tvrdý požadavky, pokud tam i sami hygienici chtějí provozovat to nejhlučnější, co se po pražských kolejích prohání...P_V píše:Hygienici mají dosti tvrdé požadavky (strana 13), např. celou trať obezdít a nepovolit tam nic jiného než T14.
A to úplně pomíjím skutečnost, že tam místo tramvaje požadujou tank.
Kdyby se upjali aspoň na 15T, kde je jakš takš předpoklad lepšího chování.
- Bobik
- Uživatel
Nevím o tom že by se nevyužívala, co chvíli tam něco stojí.
- Jakub
- Uživatel
- Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.
V tom dokumentu se píše o tom, že předjízdná kolej před Podbabou je neprovozuschopná, copak se stále nevyužívá při odstavování vlaků po nehodě? 
Byly vydány závěry zjišťovacího řízení na TT Podbaba.
http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?v ... &id=PHA666
Hygienici mají dosti tvrdé požadavky (strana 13), např. celou trať obezdít a nepovolit tam nic jiného než T14. Prý se také přišlo na to, že při výpočtu hlukové zátěže si někdo v excelu spletl sloupce a vypočetl hluk špatně (že jako ty hodnoty vyšly omylem větší než měly být).
http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?v ... &id=PHA666
Hygienici mají dosti tvrdé požadavky (strana 13), např. celou trať obezdít a nepovolit tam nic jiného než T14. Prý se také přišlo na to, že při výpočtu hlukové zátěže si někdo v excelu spletl sloupce a vypočetl hluk špatně (že jako ty hodnoty vyšly omylem větší než měly být).
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Re: Trať Motol - Řepy
Bomba!Padych píše:Příspěvek je super a ve mně vzbudil vzpomínku, o kterou bych se rád s ostatními podělil.(...) I to se vyřešilo, v Košířích taková existuje (i dodnes)
Trať Motol - Řepy
Příspěvek je super a ve mně vzbudil vzpomínku, o kterou bych se rád s ostatními podělil. V roce zahájení provozu se na podzim provádělo v rámci periodického školení řidíčů tzv. seznámení s touto novou tratí. Sešli jsme se v sobotní ráno ve voz. Motol s tím, že dostaneme vůz akaždý účastník si alespoň kus tratě projede a budeme s ní výkladem instruktora blíže seznámeni, prostě běžně používaná klasika. Ovšem ouha - ten den probíhali jakési dokončovací práce či něco podobného v měnírně Řepy a úsek byl mimo provoz (předtím tam už pracovní, měřicí a jiné vozy jezdily). Dohoda s instruktorem byla následující: přijede autobus a trať bude pozorována z okének. Ale: autobus měl být z provozovny 12830 (trakční vedení a autoprovoz), kde byl v té době k dispozici pouze malokapacitní Avia-Ikarus. Takže: pojedou pouze ženy (případně muži dříve narození) a my ostatní trať s instruktorem projdeme pěšky. I vyrazili jsme, nicméně ještě před motolským krematoriem to přestalo nás i instruktora bavit
. Výsledek: "No, a takhle nějak vedou ty koleje dál, máte k tomu nějaké dotazy?" Dotazů nebylo, čelem vzad a před vozovnou rozchod, školení jste absolvovali
(Zbýval už jen jeden problém - kde najít nejbližší, takhle v sobotu poránu otevřenou hospodu... I to se vyřešilo, v Košířích taková existuje (i dodnes) 
Přesunuto ze samostatného tématu sem. Mod TJ.
Přesunuto ze samostatného tématu sem. Mod TJ.
Nebo taky horší kvalita návaru hlavy kolejnice. Jestli dobře vidím, tak se to urhlo přesně tak kde mělo.MOp píše:Nevhodné resp. složité směrové vedení tratě včetně enormního zatížení vozidly jak s pevnými tak otočnými dvojitě vypruženými podvozky. Zásadním problémem je však tvrdost kol větší než tvrdost kolejnic.
Ona trať se jenom flikuje, není nutné investovat do ní víc než je nutné k udržení provozu. Maximálně tam ukápne trocha asfaltu, až pojede auto kolem.Štěpán píše:Okolí Prašného mostu je fakt chuťovka. Zajímalo by mne, jestli není pro autobusy trošku nebezpečný jezdit po těch rozpadlejch panelech. Minimálně u dvou už hrozí zapíchnutí železa z panelu do pneumatik.
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hlásím decentně vyhnilý BKV panel v ul. Na Slupi u nemocnice. 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Okolí Prašného mostu je fakt chuťovka. Zajímalo by mne, jestli není pro autobusy trošku nebezpečný jezdit po těch rozpadlejch panelech. Minimálně u dvou už hrozí zapíchnutí železa z panelu do pneumatik.
- Bobik
- Uživatel
Něco podobného je i na "nepravém" prašném mostě DC, i když mnohem menší, zato 2x. Visí nad tím do 10km/h a vypadá to jak vyštíplý návary vnitřní hrany pravé kolejnice. Navíc jak trošku roztálo tak spáry mezi panely jsou slušně vymletý a celý to vypadá jako když je na cestě kamsi.