Technologie v tramvaji (výzbroj, dveřní mechanismy atd.)

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 22.6.2007 20:41

Tehdy se jednalo o vadný 1.vůz. Nešel na místě zprovoznit a tak se KGX-52 (lehká údržba) rozhodla vozy přepřahnout a proto odkuplovala 2. vůz s tím, že ho dá dopředu. Jenže bylo jaksi zapomenuto 1. vůz zašlapat... no a práskla to tehdy do zánovního RP.

Dále, ono s tím klínováním na Trojské - to je takový sichr. Zrovna nedávno volal řidič vozovny Vokovice, že stojí s 15kou někde na Hadovce a jaksi mu to sjíždí (T3R.PV). Tak dojel k hajzlíku do Podbaby s tím, že tam už mu to nemá kam ujet. Když jsem se pak ptal mistra co stím bylo, tak mi řekl, jo to je roztržená dvojice a ve dvojici se na to nepřišlo a byly tam lehce povolené tři bubny... lehce povolené... No a tak se nedivte, že se mají na Trojaké používat ZB a klíny...

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 22.6.2007 17:59

Pokud si to dobre vybavuji, tak odjela prave po odklinovani.. A je to více jak 2 roky..

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 22.6.2007 17:51

Jenom dotaz. Je to cca 2 roky zpátky na přejízdné koleji v Podbabě ujela tramvaj do smyčky. Nevíte proč se tak stalo, protože kdyby byly klíny na místě, tak by se to stát nemělo.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 22.6.2007 17:27

věřím tomu, že T6 by se na Trojské udržela i na 2 ze 4 brzdičů
pokud fungují všechny tak opravdu nevidím důvod pro použití ZB (teda kromě toho, že to je předpis a musí se to dělat :-) )

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 22.6.2007 17:24

MF píše:..... já pojistky neměním, ale vyndavám a vracím tam ty samé :lol: :lol: :lol:
Moc pěkně řečeno. :lol:

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 22.6.2007 17:14

Oskar píše: Klínuje se jen na Trojské, kde by to asi čelisti nemusely bezpečně udržet...
Podle mě by měli, na Trojské, čelisti naprosto bezpečně udržet i bez klínů. Možná i s nějakým „odkopnutým“ brzdičem, ale jak se říká sichr je sichr... 8-) 8-)

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 22.6.2007 16:36

MF píše:Oskare, ještě doplním, když stiskneš tl. ZB, tak krom magnetů nastoupí i ČB.
Takže až to zastaví, tak vypnu řízení, nebo přetáhnu do 2 a vůz stojí dokud nenašlápneš. Není tedy třeba klínovat :!:
Jasně. Klínuje se jen na Trojské, kde by to asi čelisti nemusely bezpečně udržet... Stejně to musí být zábava... Člověku pak určitě zvoní v uších :D

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 22.6.2007 15:49

Oskare, ještě doplním, když stiskneš tl. ZB, tak krom magnetů nastoupí i ČB.
Takže až to zastaví, tak vypnu řízení, nebo přetáhnu do 2 a vůz stojí dokud nenašlápneš. Není tedy třeba klínovat :!:

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 22.6.2007 15:42

Oskar píše:Teda pánové, vy jste se rozjeli :D

O jednodušším postupu pomocí ovládání zadního panelu na rovině jsem slyšel, u soupravy stačí na chvíli zapnout HP, souhlasím...

Jen jsem jaksi nepochopil, co udělal kolega špatně, když mu prasklo parkovací táhlo, a on dal záchrannou brzdu a vozidlo zaklínoval. Mě teda nenapadá jiná možnost, jak to bezpečně zastavit.

... pokud tedy není řeč jen o táhle, které aretuje pedál v zaparkované poloze - pak by se s tím asi dalo bez větších problémů jet - stejně vídám spoustu řidičů, co parkovací polohu moc nepoužívají :)
Je řeč o tom pomocném táhle - parkovacím. Samozřejmě není problém ho vyndat a jet dál. A i kdyby se jednalo třeba o pružinu pedálů, no tak vyndám z lékárničky nějaký ten fáč, nebo ještě lépe gumové škrtidlo a uvážu ho kolem madla a jedu bez problému dál.

Jo a při hrkání přes křižovatku (což byl tento případ), tak zastavím vypnutím řízení a né ZB.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 22.6.2007 15:40

7080 píše:Vyzkoušej, mě se stalo, že v 50 s HP na prvním voze stále zrychlovač svítil, takže se nevytočil.
Elektronické relé mám rád, protože se s ním brzdí téměř jak s tyristorkou, ale tahle jeho vlastnost mi vadí. Na druhou stranu jsem už hodně dlouho neměl důvod zapínat HP. Budiž to ke cti našemu depu :D
To, že si dlouho HP nezapínal je spíš díky Tvé dobré noze a ne depem...

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 22.6.2007 15:37

Možná si zrychlovač nečistil proto, že byl kousnutý a osmička stála seknutá na v místě, kde kontrolka ZR svítí, nebo si měl v háji piloťák. Ale při zapnutém HP by se měl ZR stále masírovat. Až budu mít někdy ZR, tak to zkusím.

K tomu čistění na soupravě. Zřejmě můj příspěvek byl špatně pochopen. Ty HP, nebo couvačky zapnu pochopitelně na obou vozech a pokud budu ve svahu, tak vyndám poj. ČB na 1. voze (první vůz ten druhý udrží).

Pane Goode, vy víte, že já jsem člověk předpisy dodržující, ale v předpise o výměně pojistek je psáno, že PTG musí být stažen, OTZ uzeměn při výměně pojistek - to je pravda, ale jsme u DP a tak si hrajeme na slovíčkaření, já pojistky neměním, ale vyndavám a vracím tam ty samé :lol: :lol: :lol:

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 22.6.2007 10:28

I.am.good píše:To se mi nezdá, ale pravda je, že jsem to nezkoušel. Dobrej tip na vyzkoušení, hned v pondělí jdu na to. :)
Vyzkoušej, mě se stalo, že v 50 s HP na prvním voze stále zrychlovač svítil, takže se nevytočil.
Elektronické relé mám rád, protože se s ním brzdí téměř jak s tyristorkou, ale tahle jeho vlastnost mi vadí. Na druhou stranu jsem už hodně dlouho neměl důvod zapínat HP. Budiž to ke cti našemu depu :D

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 22.6.2007 10:21

7080 píše:Problém je, že ono masírování zrychlovače přes HP už nefunguje jak má. Elektronické omezovací relé na voze se zapnutým havarijním pojezdem totiž nechává zrychlovač v klidu a nevytáčího, takže nečistíš.
To se mi nezdá, ale pravda je, že jsem to nezkoušel. Dobrej tip na vyzkoušení, hned v pondělí jdu na to. :)

I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 22.6.2007 10:18

Oskar píše: Jen jsem jaksi nepochopil, co udělal kolega špatně, když mu prasklo parkovací táhlo, a on dal záchrannou brzdu a vozidlo zaklínoval. Mě teda nenapadá jiná možnost, jak to bezpečně zastavit.

... pokud tedy není řeč jen o táhle, které aretuje pedál v zaparkované poloze
Právě, že nejspíš o tom řeč je a tím pádem je to vše úplně v pořádku, akorát by ten řidič měl po dobu stání držet pořád nohou brzdu (jako v autě). I to samozřejmě nemusí, neboť to drží zabrždené samo, ale pak nesvítí brzdová světla a může to mást ostatní řidiče. Prostě tahle závada je taková kategorie 1 - naprosto neškodné závady. :D

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 22.6.2007 10:14

Oskar píše:Teda pánové, vy jste se rozjeli :D

O jednodušším postupu pomocí ovládání zadního panelu na rovině jsem slyšel, u soupravy stačí na chvíli zapnout HP, souhlasím...

Jen jsem jaksi nepochopil, co udělal kolega špatně, když mu prasklo parkovací táhlo, a on dal záchrannou brzdu a vozidlo zaklínoval. Mě teda nenapadá jiná možnost, jak to bezpečně zastavit.

... pokud tedy není řeč jen o táhle, které aretuje pedál v zaparkované poloze - pak by se s tím asi dalo bez větších problémů jet - stejně vídám spoustu řidičů, co parkovací polohu moc nepoužívají :)
Problém je, že ono masírování zrychlovače přes HP už nefunguje jak má. Elektronické omezovací relé na voze se zapnutým havarijním pojezdem totiž nechává zrychlovač v klidu a nevytáčího, takže nečistíš.
Jinak to táhlo bylo míněno to aretovací, takže proto si klepeme na čelo. Bez ně opravdu není problém jet, když jak píšeš spousta řidičů neví co to parkování je. Bohužel.

Zamčeno