Naivní dětské představy o tramvajích
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
Re: Naivní dětské představy o tramvajích
Nechcete toho vlakno prejmenovat na ordinace doktora chocholouska
Abych se tedy taky zpovidal. Jako malej jsem si nahral zastavky tramvaji na diktafon a z kosticek (tech detskejch drevenejch) jsem si udelal obrys tramvaje a sedel a poustel zastavky... Mel jsem i udelany orientace konecnejch zastavek. Jediny co me stvalo, ze mama a brachove se mnou nechteli jezdit 
- Absolut
- Moderátor
Dušane, pokusím se zastavit se u mamky a dát na fórum fotky těch mých tramvají z krabiček od lentilek.
- dušan
- Uživatel
- Bydliště: v roce 2015 u nové tramvajové trati, tedy dá-li Bůh,Bém a DP
když jsem byl ještě zaákladní školou dítko povinné (jéžíš ono je to již 20 let), s klukama jsme ve třídě dělali z krabiček od lentilek vozy metra - obrátil jsme je na ruby a pomalovali a spojovali do soupravDamir Holas píše:Edit: Ačkoli, ještě si přisadimAby nevznikl mylný dojem, že do svých nějakých 11 let jsem byl normální, tak když mi bylo zhruba tak 6, dělal jsem si autobusy z krabiček od zubní pasty, dycky jsem je polepil samolepícíma bílejma kancelářskejma štítkama a pak tam fixou načmáral okna, kola, dveře...
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
SM-Lomoz: To je hustýýý!!!
Na 9 let opravdu bomba!
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To by už na TF skoro nikdo nechodil, bylo by tu trochu prázdno potom co by nás většinu odvezli....Damir Holas píše:P.S.: Teď už jen čekám příjezd modrého majáčku z Bohnic, který na mě po tomhle slohovym cvičení zákonitě někdo z vás zavolá...
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Tak já ze sebe taky udělám úchyla
V této vesnici:
http://www.mapy.cz/#x=132892099@y=13916 ... _145639297
kde žije moje babička, jsem ve věku asi 11 let naplánoval MHD
Detaily už si nepamatuju, ale byly tam dvě páteřní tramvajový linky, který se porůznu motaly celou vesnicí (něco jako 164 po Řepích
), aby toho obsloužily co nejvíc. Ty měly čísla 1 a 2. Pak jsem tam měl ještě "trojku", ta byla posilová a jezdila k místní továrně Stap jen ve špičkách a jako jediná v sólech (1 a 2 byly v soupravách). No a tohle všechno korunovala okružní autobusová linka č. 11, i když reálně to byly dvě okružní linky proti sobě - tu jsem natahal do míst a směrů, kam se mi nepovedlo "zakličkovat" tramvaje
Vozovna byla u babiččina domu, tam, kde se nacházela garáž s dědovo nepojízdným motocyklem a kůlna s všeliakým harampádím. Byla průjezdná, přičemž zatahovalo se kolem záhonu s jahodami a zeleninou vedle garáže
Joo, taky tam někde byla králíkárna
Kdysi jsem měl takovou složku papírů, kde jsem měl namalovaný schémátko, napsaný zastávkový jízdní řády všech linek z jejich konečných stanic a bůhvíco ještě. Už to ale dávno odvál čas...
No a teď si už půjdu radši lehnout a uvažovat, co tady najdu za reakce
Málem bych zapomněl na vozový park
Po vzoru Prahy T3SUCS a T6A5 se sedačkami 2+1, u busů B732. Tečka. 
Edit: Ačkoli, ještě si přisadim
Aby nevznikl mylný dojem, že do svých nějakých 11 let jsem byl normální, tak když mi bylo zhruba tak 6, dělal jsem si autobusy z krabiček od zubní pasty, dycky jsem je polepil samolepícíma bílejma kancelářskejma štítkama a pak tam fixou načmáral okna, kola, dveře... Ovšem vrchol všeho byl autobus, co jsem vyrobil z velký krabice od žvejkaček Velim (či jak se to jmenovalo), nějak jsem ji kdysi vysomroval u tety ve večerce
Na tenhle bus jsem použil lihovku a nic jsem nepřelepoval, zachoval jsem tam ty nápisy a vznikl tak můj první bus s CVR
P.S.: Teď už jen čekám příjezd modrého majáčku z Bohnic, který na mě po tomhle slohovym cvičení zákonitě někdo z vás zavolá...
V této vesnici:
http://www.mapy.cz/#x=132892099@y=13916 ... _145639297
kde žije moje babička, jsem ve věku asi 11 let naplánoval MHD
Kdysi jsem měl takovou složku papírů, kde jsem měl namalovaný schémátko, napsaný zastávkový jízdní řády všech linek z jejich konečných stanic a bůhvíco ještě. Už to ale dávno odvál čas...
No a teď si už půjdu radši lehnout a uvažovat, co tady najdu za reakce
Málem bych zapomněl na vozový park
Edit: Ačkoli, ještě si přisadim
P.S.: Teď už jen čekám příjezd modrého majáčku z Bohnic, který na mě po tomhle slohovym cvičení zákonitě někdo z vás zavolá...
- Karotka
- Uživatel
Kdysi jsem si doma postavil visutou lanovku mezi svým pokojem (napínací stanice radiátor ústředního topení - mezi žebry a zdí se akorát vešlo závaží) a obývacím pokojem. Dvě lana nosná, jedno tažné, kabina z krabice od bot. Na jízdenkách jsem měl logo "RA-OB" (pak mi ten nápad ukradli budovatelé cyklostezky ÚJ-BR).
Ad Oskar: Kdo je úchylák??? cca od 6 let jsem si natáčel na kazetofon reportáže, interview, moderované proudy, chvilky poezie... (od té doby, co jsem se dověděl, k čemu slouží červené tlačítko REC)
Ad Oskar: Kdo je úchylák??? cca od 6 let jsem si natáčel na kazetofon reportáže, interview, moderované proudy, chvilky poezie... (od té doby, co jsem se dověděl, k čemu slouží červené tlačítko REC)
Vy jste všichni úchyláci
Já jsem si jako malé dítě (5-10 let) zapojoval vypínače, zásuvky, přístrojové kontrolky atd. A ještě než jsem vůbec uměl číst, už jsem "programoval", tedy opisoval programy z Ábíčka do počítače Didaktik Gama '89. Prostě jako každé normální dítě
Já jsem si jako malé dítě (5-10 let) zapojoval vypínače, zásuvky, přístrojové kontrolky atd. A ještě než jsem vůbec uměl číst, už jsem "programoval", tedy opisoval programy z Ábíčka do počítače Didaktik Gama '89. Prostě jako každé normální dítě
Naposledy upravil(a) Oskar dne 24.4.2008 0:00, celkem upraveno 1 x.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já si jako malej jsem stavěl z české obdoby lega (Cheva se tomu tuším říkalo) vozovny, měl jsem celou škálu nakreslených vozů a hrál jsem si na vozovnu, musel jsem se starat o vypravení, umístění vozů v hale .... prostě vše o čem jsem měl v té době šajn. Postupně se mi vždy vozovna rozrůstala a já za odměnu místo vozů T3 dostával T6 a KT8. A taky jsem měl vždycky potíž šíbovat v noci tak, abych nově přiřazené vozy (především u eMek) poskládal do pěkných dvojic. U eMek to bylo ještě zpestřené řazením kabin (stará a nová) v té době už většinou jezdila nová-stará a já nemohl být pozadu. 
S_M_Lomoz: V té tvojí povídce je zmínka o kolejbusu. Já jsem si ho představoval jako trolejbus, který ale elektřinu sbírá ze země - tahal by za sebou takový vozíček po malých kolejnicích, pod nimiž by byl spodní přívod proudu.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Boze, a ja si myslel, ze jsem cvok, kdyz sem rozkresloval pouziti pultu T3 (i s pedalama) jako ovladani k msts
)
Já byl vždycky intelektuál. Nějaké to "cink cink brm brm", to pro mě nebylo. Ach, jak jsem trpěl v květnu '74, když jsme odjížděli na svátky na závodní rekreaci z Prahy a já nemohl do průvodu končících starých tramvají! V devíti letech (1975) jsem napsal dokonce pohádku o tramvajích, notně tedy naivní... před rokem a půl jsem ji přepsal z jediné dochované strojopisné kopie a opatřil poznámkovým aparátem, tady je. Račte si mimochodem povšimnout, že hlavní hrdinka má číslo 6889, doteď vlastně "žije" a chystá se do Koreje. Ale to už přenechám mladším :-)
Naposledy upravil(a) S_M_Lomoz dne 23.4.2008 18:09, celkem upraveno 1 x.
- Absolut
- Moderátor
Jo, mezi mejma prvníma slovama bylo "Papí" a znamenalo to tramvaj
Boží vlákno, fakt jo.