RT6N1 a RT6N2

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
2217
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 2217 » 06.3.2007 23:26

demon píše:Sakra to sem tady při svý výšce 185 cm nejmenší, nebo sem jedinej kdo nepotřebuje při jízdě tramvají zkoumat polohu souhvězdí štíra ?
Od moderního prostředku pro městskou dopravu asi očekávam jiný parametry než jen výhled vzhůru, případně rovnou panoramatický střešní okno..
Nejmenší nejseš. Já mám 157cm. Uvítela bych, dkyby měly rtamvaje alespoň část voodrovných tyčí NÍZKO! Jezdit "vismo" se totiž nedá... :lol: A u sloupku se taky vždycky člověk nechytne. V takový 9 potom slyšim"TA si ale blbě stupla" "Kr.va jedna, překáží" a jiné krásné. %ze jem "píďa" to nikdo už nevidí... :lol: Z oken T3 vidím vše, na co dohlédnu (moc toho neni)

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.3.2007 22:52

XSC píše:...stojící člověk nevidí pořádně ven, protože okna jsou na rozdíl od novějších tramvají dost nízká.
Sakra to sem tady při svý výšce 185 cm nejmenší, nebo sem jedinej kdo nepotřebuje při jízdě tramvají zkoumat polohu souhvězdí štíra ?
Od moderního prostředku pro městskou dopravu asi očekávam jiný parametry než jen výhled vzhůru, případně rovnou panoramatický střešní okno..

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 06.3.2007 22:23

demon píše:Upřímně řečeno vůbec nechápu co by jsi chtěl na těch bocích tak světabornýho vymýšlet ?
Má to nový dveře, většinou i nový lepený okna, nový byrevný schéma, co ještě se dá na takovym boku tramvaje změnit/zlepšit ?
Problém je, že jen nepasuje zcela dohromady s tím novým čelem. Na tvaru toho boku, na jeho zaobleních jsou pořád patrná 60. léta. A i vevnitř zůstává to samé co v klasické T3 - stojící člověk nevidí pořádně ven, protože okna jsou na rozdíl od novějších tramvají dost nízká.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.3.2007 20:26

zastavaman píše:...konkrétně u těch předělávek t3 z brny nebo ovy bije do očí nesoulad mezi modernim čelem a prakticky nezměněnym bokem (dveře nepočítám)
Upřímně řečeno vůbec nechápu co by jsi chtěl na těch bocích tak světabornýho vymýšlet ?
Má to nový dveře, většinou i nový lepený okna, nový byrevný schéma, co ještě se dá na takovym boku tramvaje změnit/zlepšit ?

mechurav
Uživatel

Příspěvek od mechurav » 06.3.2007 20:23

[quote="zastavaman"]škodovka šla jinou cestou, ta vyráběla vnitřnosti embéčka v jiný kastli až do roku 1990 :)..... /quote]

spíš až do roku 2000 ne? Felicie mají podle dokumentace motor ze Škody 100O MB jen lehce upravený. :lol: ale to je jen dodatek trochu mimo

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 06.3.2007 20:13

zastavaman píše:konkrétně u těch předělávek t3 z brny nebo ovy bije do očí nesoulad mezi modernim čelem a prakticky nezměněnym bokem (dveře nepočítám)
NO a to je ten názor. Mě se T3R (8205) (dnes ty předělávky z Brna) třeba líbila a pro cestujícího to byla nová tramvaj, i když je to rekonstrukce. Ani z boku mě to nebylo nějak nebylo do očí.
Stačí porovnat jak se změnila 810tka, když se z ní udělala „Esmeralda“ vlastně dnes Regionova a ty mají taky stejný boky. Samozřejmě, že bych byl radši kdyby nám Prahu brázdilo třeba 50 RT6, ale ty se bohužel nějak nepovedli. Dnes tedy 14T ta moderna. Je to opravdu věc názoru.

MMCH k té škodovce: Vnitřnosti s embéčka jezdí i v některých Fábijích

zastavaman
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zastavaman » 06.3.2007 19:39

arny píše:Já nikdy neříkal, že není design T3 nadčasovej naopak mě se líbí, ale ten to vůz vnikl v 60 letech. O embéčku se také psalo, že je nadčasový, dokázal by jsi si představit kdyby je pořád Škodovka vyráběla, akorát s jinýma vnitřnostmi? Já ne? Ty jiný čela by té tramvaji daly jiný (modernější) ráz. Ber to pouze jako můj názor, nic víc. :D
Na druhou stranu jsem rád, že se Praha rozhodla pro klasiku. Nedokážu si představit, že by nám pro Praze jezdily R. P část s čelem T3G, další s T3R a wany s čelem „bulwa“
:twisted:
škodovka šla jinou cestou, ta vyráběla vnitřnosti embéčka v jiný kastli až do roku 1990 :)

jinak moderna má bejt moderna celá a klasika zase klasika celá, mix dopadne dobře jen zcela výjimečně - konkrétně u těch předělávek t3 z brny nebo ovy bije do očí nesoulad mezi modernim čelem a prakticky nezměněnym bokem (dveře nepočítám)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 06.3.2007 19:38

demon píše:Takhle natvrdo, že 60 miliónů za nákup 14T jsou "vyhozený peníze" to ještě nikdo jinej nenapsal.
Ty snad máš nějaký informace o tom, že by bylo na trhu něco lepšího nebo levnějšího, nebo že by snad 14T byly úplně k ničemu ? :roll:

Ono hodně záleží na tom, za co se ten milión utratí a utratit ho zrovna za čistě designový prvek, který jinak žádný jiný pozitivum nepřinese, mě přijde jako hodně špatná investice...
Já neříkám že to jsou vyhozený peníze. Pouze mi přijde 14T poněkud předražená.

A ostravská trojwana by nebyla alternativa?

A k tomu vyhozenýmu milionu na desingový prvek. Není to stejný případ jako 14T? Taky "čumák" Porsche nebude zadarmo. :wink:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.3.2007 19:25

9001 píše:Když může DP vyhodit 60 milionu za 14T,tak ten jeden milion pro těch 5 kusů je dosti zanedbatelná částka,
Takhle natvrdo, že 60 miliónů za nákup 14T jsou "vyhozený peníze" to ještě nikdo jinej nenapsal.
Ty snad máš nějaký informace o tom, že by bylo na trhu něco lepšího nebo levnějšího, nebo že by snad 14T byly úplně k ničemu ? :roll:

Ono hodně záleží na tom, za co se ten milión utratí a utratit ho zrovna za čistě designový prvek, který jinak žádný jiný pozitivum nepřinese, mě přijde jako hodně špatná investice...

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 06.3.2007 19:21

zastavaman píše:t3 vnější dyzajn je naprosto úžasně nadčasovej, naopak jakýkoli jeho úpravy jsou děsběs...
Já nikdy neříkal, že není design T3 nadčasovej naopak mě se líbí, ale ten to vůz vnikl v 60 letech. O embéčku se také psalo, že je nadčasový, dokázal by jsi si představit kdyby je pořád Škodovka vyráběla, akorát s jinýma vnitřnostmi? Já ne? Ty jiný čela by té tramvaji daly jiný (modernější) ráz. Ber to pouze jako můj názor, nic víc. :D
Na druhou stranu jsem rád, že se Praha rozhodla pro klasiku. Nedokážu si představit, že by nám pro Praze jezdily R. P část s čelem T3G, další s T3R a wany s čelem „bulwa“
:twisted:

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 06.3.2007 18:45

demon píše:Jenom ty hezký čela sou o mega dražší, takže fakt ne !
Když může DP vyhodit 60 milionu za 14T,tak ten jeden milion pro těch 5 kusů je dosti zanedbatelná částka,

zastavaman
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zastavaman » 06.3.2007 17:58

arny píše:Mě osobně se taky, líbí víc čela T3R nebo ostravský bulwy, úplně to změní vzhled vozu.
Pražský Dp se, ale rozhodl po původní čela hlavně, že je to levnější a asi i z jiného důvodu.
Proto píšu: Jen ať wany chodí s pražskými (původními) čely, ať jsou všechny naše T3 stejný, přece nebudeme jako Brno, každá tramvaj a jinej čůmák.

Nemělo by se to přesunout jinam?
t3 vnější dyzajn je naprosto úžasně nadčasovej, naopak jakýkoli jeho úpravy jsou děsběs...

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.3.2007 14:14

6432 píše:Mám dotaz, jestli se v tom roce 1999 jaksi podělaly všechny 4 kusy...
Šlo o systémové vady na všech provozovaných kusech a nejen v Praze,

6432
Uživatel
Bydliště: Opatovské okolí, k nejbližší tram 9 nebo 10 min jízdy busem

Příspěvek od 6432 » 06.3.2007 12:57

Mám dotaz, jestli se v tom roce 1999 jaksi podělaly všechny 4 kusy, a nebo třeba jen 9101 a 9104, a u dvojky a u trojky odhadli předem že taky asi budou mít potíže jako výše zmíněné 2 kusy a odstavili je jen z tohoto úsudku? Co je tedy správně? :o :D

arny
Uživatel

Příspěvek od arny » 02.3.2007 18:07

DJ LA DÉFENSE píše:Hm zase sme za socky... Hlavní město a jsme jak chudina když vidim ty kraksny T3 ať už v jakékoliv podobě... furt se stejnou vizáží
Mě osobně se taky, líbí víc čela T3R nebo ostravský bulwy, úplně to změní vzhled vozu.
Pražský Dp se, ale rozhodl po původní čela hlavně, že je to levnější a asi i z jiného důvodu.
Proto píšu: Jen ať wany chodí s pražskými (původními) čely, ať jsou všechny naše T3 stejný, přece nebudeme jako Brno, každá tramvaj a jinej čůmák.

Nemělo by se to přesunout jinam?

Zamčeno