Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od 9001 » 25.8.2013 16:49

Po zkušenostech s Hostivaří budu věřit až budou na místě bagry a TT bude rubaná.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 25.8.2013 16:08

Zajímavé - a na DPP.cz ani zmínka. Ale jsem rád, že jsme se letos aspoň nějaké reko dočkali :)
Mimochodem na ROPID.cz je info o přemístění bus-zastávky Štěpánská:
přemisťuje se: - ve směru Na Beránku: v ul. Ječné z tramvajové zastávky do jízdního pruhu za křižovatku s ulicí Lípová
Pročpak to? Nevyhovující stav svršku?

Polaanek
Uživatel

Příspěvek od Polaanek » 25.8.2013 15:14

Tak dle jízdních řádů, visících na stránkách ropidu, začíná 1.9. výluka na Poděbradské. 8 a 52 ukončeny na Harfě, 25 na Palmovce. V úseku Českomoravská - Lehovec jezdí X25.

kruťák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kruťák » 25.8.2013 12:08

No jo, u nás se to musí dělat hnusně, aby se pak mohlo říct, že dráty by hyzdily např. Václavák.

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 25.8.2013 9:39

MM-Mikulovsky píše:
Jenda1989 píše: Vážený pane kolego,
viděl jsem už mnoho provozů u nás i ve světě, ale musím říci, že u nás blbost přímo kvete. Např. v ul. Curychu jsou příčné dráty v historickém centru též pověšeny na domech a nikomu to nevadí. My hold vždy musíme jít "svou" vlastní cestou.
Dotaz - nejedná se zejména/převážně o ulice menší šířky = umožňující užití malých délek příčných drátů, jež se díky tomu "pod" zatížením TV minimálně prohýbají/prověšují?
Ano, za právě mnou naznačených podmínek, kdy by slopy ještě více zmenšily už tak malý prostor je praktické i estetické uchycení TV na příčňáky mezi domy.
Ovšem, jakmile se už do ulice staví sloupy kvůli VO, tak je praktičtější i estetičtější (když se to udělá pořádně a ne jako právě ve Francouzské) konstruovat je tak, aby unesly TV (= neprohýbaly/nevyvyracely se díky zetížení jí).
Jde mi o to, že ve větším prostoru je estetičtější "přiznaná"/jasná/výrazná konstrukce výložníků včetně jejich uchycení (na nejnutnějším prostoru), než -i desítky metrů od samotné TV- "pavučiny" drátů (ať již přidržujících výložníky či dlouhé příčné dráty), které tak následně nesmyslně znemožňují pořízení i jediného záběru širokého okolí TT bez jejích konstrukcí!
Ukázka z Curychu. Připomínám, že kromě tramvají jezdí většinou ve stejné stopě i trolejbusy. V maximální míře se preferují poměrně tenké příčné dráty, že je skoro těžké je vyfotit ;-) Na příčných drátech je dokonce umístěno i veřejné osvětlení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 25.8.2013 6:05

Jenda1989 píše: Vážený pane kolego,
viděl jsem už mnoho provozů u nás i ve světě, ale musím říci, že u nás blbost přímo kvete. Např. v ul. Curychu jsou příčné dráty v historickém centru též pověšeny na domech a nikomu to nevadí. My hold vždy musíme jít "svou" vlastní cestou.
Dotaz - nejedná se zejména/převážně o ulice menší šířky = umožňující užití malých délek příčných drátů, jež se díky tomu "pod" zatížením TV minimálně prohýbají/prověšují?
Ano, za právě mnou naznačených podmínek, kdy by slopy ještě více zmenšily už tak malý prostor je praktické i estetické uchycení TV na příčňáky mezi domy.
Ovšem, jakmile se už do ulice staví sloupy kvůli VO, tak je praktičtější i estetičtější (když se to udělá pořádně a ne jako právě ve Francouzské) konstruovat je tak, aby unesly TV (= neprohýbaly/nevyvyracely se díky zetížení jí).
Jde mi o to, že ve větším prostoru je estetičtější "přiznaná"/jasná/výrazná konstrukce výložníků včetně jejich uchycení (na nejnutnějším prostoru), než -i desítky metrů od samotné TV- "pavučiny" drátů (ať již přidržujících výložníky či dlouhé příčné dráty), které tak následně nesmyslně znemožňují pořízení i jediného záběru širokého okolí TT bez jejích konstrukcí!
9001 píše:MM: Díky za upřesnění. Jenom Vyšehradská mi přijde osazená stejným typem sloupů na které se dá přidělat ta hlava. Jenom jak je vidět, tak tam zůstaly původní zaoblené sloupy VO.

Tvoje vychytávka zase bude o penězích. Lano je levnější než další kus železa. Možná mi přijde i to lano estetičtější tím, že ho člověk snadno přehlédne.
1.) Vyšehradská - správný postřeh.
2.) K ceně uchycení: Je otázkou, co je skutečně levnější - minimálně 3 dráty s uchycením jejich 6ti konců či ohnutá tyč s jen 4 úchyty? Dále je otázkou co má delší trvanlivost = je méně náchylnější na únavu materiálu či jeho poškození např. pádem stromu. Díky tomuto propočtu může ekonomicky výhodněji vyjít na pořízení dražší, ale násobně trvanlivější zařízení!
3.) Estetičnost - viz výše.

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 24.8.2013 21:05

MM-Mikulovsky píše:
9001 píše:Tohle je echt prasárna... Co si pamatuji, když se tenhle typ instaloval na Průběžné. Existuje "hlava" které se nasadí na již současný sloup TV a vypadá to jako jeden kus.
Pozor, asi mluvíš o způsobu uchycení VO na sloup TV - nikoliv o výložníku pro uchycení samotné TV.

1.) "hlava" pro uchycení VO na sloup TV je použita např. i v Nádražní ul.
2.) TV na výložnících přichycených ke sloupu "pavučinou" závěsných šikmých lan je i např. ve ¨Vyšehradské ul.

Naprosto souhlasím, že uchycení VO na sloup TV jedině s použitím nastavovací "hlavy" sloupu.
Ovšem mně se nezamlouvá ani ta "pavučina" závěsných šikmých lan držících ve vodorovné poloze výložník - ten podle mne má být z materiálu a konstrukce/profilu znemožňujícího jeho prohýbání pod tíhou samotné TV.
K zajištění vodorovné polohy výložníku by měla být použita závěsná čtvrtkruhová konzola ze stejného materiálu a konstrukce/profilu (jež by se dala považovat za "hlavu/korunu" výložníku) - viz příloha
Vážený pane kolego,

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 24.8.2013 20:46

MM: Díky za upřesnění. Jenom Vyšehradská mi přijde osazená stejným typem sloupů na které se dá přidělat ta hlava. Jenom jak je vidět, tak tam zůstaly původní zaoblené sloupy VO.

Tvoje vychytávka zase bude o penězích. Lano je levnější než další kus železa. Možná mi přijde i to lano estetičtější tím, že ho člověk snadno přehlédne.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.8.2013 20:30

9001 píše:Tohle je echt prasárna... Co si pamatuji, když se tenhle typ instaloval na Průběžné. Existuje "hlava" které se nasadí na již současný sloup TV a vypadá to jako jeden kus.
Pozor, asi mluvíš o způsobu uchycení VO na sloup TV - nikoliv o výložníku pro uchycení samotné TV.

1.) "hlava" pro uchycení VO na sloup TV je použita např. i v Nádražní ul.
2.) TV na výložnících přichycených ke sloupu "pavučinou" závěsných šikmých lan je i např. ve ¨Vyšehradské ul.

Naprosto souhlasím, že uchycení VO na sloup TV jedině s použitím nastavovací "hlavy" sloupu.
Ovšem mně se nezamlouvá ani ta "pavučina" závěsných šikmých lan držících ve vodorovné poloze výložník - ten podle mne má být z materiálu a konstrukce/profilu znemožňujícího jeho prohýbání pod tíhou samotné TV.
K zajištění vodorovné polohy výložníku by měla být použita závěsná čtvrtkruhová konzola ze stejného materiálu a konstrukce/profilu (jež by se dala považovat za "hlavu/korunu" výložníku) - viz příloha

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 24.8.2013 17:52

Tohle je echt prasárna... Co si pamatuji, když se tenhle typ instaloval na Průběžné. Existuje "hlava" které se nasadí na již současný sloup TV a vypadá to jako jeden kus.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 24.8.2013 17:44

Marek B. píše:Ty závěsy TV na Francouzské jsou opět z nouze ctnost. Škoda, že to nemohlo zůstat na barácích.
A to zase já raději vidím TV na výložníku než příčné dráty přes celou šíři ulice - jen by stálo za úvahu, jestli výložníky by nemohly mít jinou (estetičtější a praktičtější) podobu díky změně svého tvaru a uchycení ke sloupu, čímž by neměly závěsná lana uchycená pod VO.

Marek B.
Uživatel

Příspěvek od Marek B. » 24.8.2013 16:40

Ty závěsy TV na Francouzské jsou opět z nouze ctnost. Škoda, že to nemohlo zůstat na barácích.

thriller2
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thriller2 » 24.8.2013 16:03

Na Čechově náměstí zmizí ten BKV mys?

petr91
Uživatel

Příspěvek od petr91 » 24.8.2013 14:29

1) Osvětlení ve Franscouzské ulici se přesunulo ze samostatných sloupů na sloupy TV.
2) Současný stav v prostoru zastávky Vršovické nám.
Upravený návrh (pravděpodobně finální verze) prezentovaný na informačních tabulích:
3) Prostor zastávky Ruská
4) Prostor zastávky Vršovické nám. (pravděpodobně dlažba v prostoru komunikace)
5) Prostor zastávky Čechovo nám.

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 21.8.2013 16:55

Veřejným zakázkám vůbec nerozumím, ale pokud se dívám dobře na http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/c ... lay/398560 , tak tam je v poli Zakázka se vztahuje k projektu a/nebo programu financovanému z prostředků Evropské unie zaškrtnuto Ne...

Odpovědět