Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Konečně jsem se dostal k projížďce, trochu si zašotil a byl jsem nadšený...
Někteří cestující asi méně - do předních dveří se dobývali častěji, než bych čekal. Někteří z nich dokonce strkali rukou do dveří, jako by hledali skrytý knoflík poptávky. Ale tramvaj nikomu neujela, i pán o berlých se přesunul k nízkopodlažnímu vstupu.
Jen na zastávce Těšnov, když řidič musel ven na slovíčko s nějakým dispečerem, nahrnul se do předních dveří celý zástup lidí ze zastávky.
Asi to je opravdu o zvyk, ale možná by dveře snesly výrazněji odlišit od nástupních dveří.
Kdyby přední dveře byly pro cestující, stejně by byly k ničemu, protože prostoru pro průchod v prvním článku skutečně není mnoho.
Jinak na VN nastupoval jeden kočárek a řidič mu k tomu účelu sklopil plošinu. Moc času to nezabralo, ale zajímalo by mě, jestli se v běžném provozu bude plošina vyklápět kvůli každému kočárku, nebo jen kvůli vozíčkářům.
Někteří cestující asi méně - do předních dveří se dobývali častěji, než bych čekal. Někteří z nich dokonce strkali rukou do dveří, jako by hledali skrytý knoflík poptávky. Ale tramvaj nikomu neujela, i pán o berlých se přesunul k nízkopodlažnímu vstupu.
Jen na zastávce Těšnov, když řidič musel ven na slovíčko s nějakým dispečerem, nahrnul se do předních dveří celý zástup lidí ze zastávky.
Asi to je opravdu o zvyk, ale možná by dveře snesly výrazněji odlišit od nástupních dveří.
Kdyby přední dveře byly pro cestující, stejně by byly k ničemu, protože prostoru pro průchod v prvním článku skutečně není mnoho.
Jinak na VN nastupoval jeden kočárek a řidič mu k tomu účelu sklopil plošinu. Moc času to nezabralo, ale zajímalo by mě, jestli se v běžném provozu bude plošina vyklápět kvůli každému kočárku, nebo jen kvůli vozíčkářům.
Já v neděli měl taky tu čest svézt se Netvorem. Docela mně ta elektrika zklamala. Měl jsem pocit, že v prostředním článku je schovaná husa. Dveře se tak divně otvíraly/zavíraly. A ta jízda. Moc velký rozdíl mezi T3 a 14T jsem nezaznamenal. Možná trochu plynulejší. Pravdou je asi to, kdyby to jelo po trati kvalitní, třeba jako ve Vídni, tak by to asi taky bylo o něčem jiném. A taky, když to jelo hodně pomalu, tak výzbroj velice nepříjmeně pískala.
-
radek31
- Moderátor
dneska mi to dělalo z T6 chvilkama slušné dělo - jel jsem napřed těsně před ní, pak za ní s 8728 - přežila a jezdila jak formulePvvS píše:Nj kouzla rekuperace s vice jak 900V ve vedeni dela s polovodici zazraky. pri vhodne kombinaci brzdeni plzenskych brusu a soucasnem rozjezdu odporaku, pripomina odporak raketu. Polovodicovy vyzbroje takovyto doping nesou psychicky dost spatne a samou radosti se prorazeji .
-
pan M
-
radek31
- Moderátor
nevím to jistě, takže si tipnu, že je to schválně - lidi to neplete, když to tak nezáří do očí a obsluha radaru si to v noci vyfotí s bleskemKalič píše:Ještě otázečka to že není podsvícený číslo pořadí je schválně?
ty windows imho nejsou problém, ovládají jen zobrazování na displeji a to není nezbytně nutné - kolikrát se stane, že ti přestane fungovat tacho i na normální tramvaji - akorát ti pak nepůjde nastavování tempomatu a ostatní podružnosti jako přepínání kamer - já bych se toho nebál
navíc vzhledem k tomu, že to je jednoúčelové zařízení není důvod, proč by to nefungovalo - nikdo to nezaviruje, nenainstaluje si tam nějaké nekompatibilní programy atp.
Tak ty windowsy sou fakt hustý, hustý až blue screen naskočí při jízdě z Barrandowa 
Jinak sem s ní dneska měl tu čest jed a je to fakt něco jinýho (jediný co mi vadilo bylo skřípaní v kloubu mezi 2 a třetim článkem a trochu skřípaly dveče). Jinak co se týče těch 1,5 sedaček ta myslim že v létě to zas takovej problém nebude pač lidi neboudou tak nabalený, hodně zaberou ty svetry a bundy jak sem dneska koukal a to že se nedá projít v uličce 1,3 a 5 článků, aspoń se tam člověk nebudce cejtit jak sardinka v oleji, vyšší kultura cestování neni od věci, ale je jasný že v Praze se tam lidi cpát budou.
Jinak co měl hodně potěšilo byl vzhled řidiče, myslim jeho oděv, takhle by to mělo vypadat
, prostě k moderní tramvaji moderní vzhled.
Jinak DP by měl víc investovat do tratí, aby tratě vypadali moderně a vkusně (typ Sokolovská, Českomoravská),
Ještě otázečka to že není podsvícený číslo pořadí je schválně?
Jinak tramvajka je to pěkná
Jinak sem s ní dneska měl tu čest jed a je to fakt něco jinýho (jediný co mi vadilo bylo skřípaní v kloubu mezi 2 a třetim článkem a trochu skřípaly dveče). Jinak co se týče těch 1,5 sedaček ta myslim že v létě to zas takovej problém nebude pač lidi neboudou tak nabalený, hodně zaberou ty svetry a bundy jak sem dneska koukal a to že se nedá projít v uličce 1,3 a 5 článků, aspoń se tam člověk nebudce cejtit jak sardinka v oleji, vyšší kultura cestování neni od věci, ale je jasný že v Praze se tam lidi cpát budou.
Jinak co měl hodně potěšilo byl vzhled řidiče, myslim jeho oděv, takhle by to mělo vypadat
Jinak DP by měl víc investovat do tratí, aby tratě vypadali moderně a vkusně (typ Sokolovská, Českomoravská),
Ještě otázečka to že není podsvícený číslo pořadí je schválně?
Jinak tramvajka je to pěkná
- Ostravák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A ještě k tomu z Václavského nádraží. No to to.jara píše:Ted jsem si přečetl článek v Blesku a dočetl jsem se že tramvaj za 60milionů se vydala v sobotu v 8:48 z Václavského nádraží směr Lehovec.![]()
Docela dobré.
Přeloženo do jazyka šotouše. Blesk tam dorazil v tuto dobu a pak jel tramvají na lehovec. No prostě novináři udělají ze všeho kdo ví co. Přitom vyjela normálně rano.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem si přečetl článek v Blesku a dočetl jsem se že tramvaj za 60milionů se vydala v sobotu v 8:48 z Václavského nádraží směr Lehovec.
Docela dobré.
Přeloženo do jazyka šotouše. Blesk tam dorazil v tuto dobu a pak jel tramvají na lehovec. No prostě novináři udělají ze všeho kdo ví co. Přitom vyjela normálně rano. 
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
-
Kerberos
Re: 1,5 sedačky
Embedded. A žádný strach, tramvaj řídí jiný počítač, tenhle jen zobrazuje.80.221.53.50 píše:To jsou Windows XP nebo Windows XP Embedded?