Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
chemik
Uživatel

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od chemik » 12.12.2011 11:05

nevšimnul jsem si žádnýho velkýho posunu, kterej Milan popisuje a to jsem tam dneska jel už 6x

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 11.12.2011 20:03

Jestli se to opravdu zase posunulo, tak to může být průser. Ale rozhodně bych nepředbíhal. Pokud vím, tak se má ten most průběžně sledovat. Při větším posunu to bude dole na ložiscích dobře vidět.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 11.12.2011 16:35

(Cca ve 14:52 podána radiostanicí PD zpráva o následujícím zjištění.)
Neudělali někde soudruzi z NDR chybu? #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o
Nevypočítali špatně odstředivou sílu TRAM projíždějících obloukem na estakádě?
Či nepočítali chybně s rozumem řidičů a dipečerů, že oblouky se neprojíždí "pod plnou parou" 60km/h a tedy zapomenuly nechat vyvěsit OR - přikazující maximální konstrukční rychlost?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 07.12.2011 22:00

kasme: @3644

kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme » 07.12.2011 0:59

MHMP píše:Oznámení o zahájení stavebního řízení
„RTT Průběžná - Švehlova“,
v rozsahu těchto stavebních objektů:
SO 11 – Tramvajová trať
SO 13 – Tramvajové zastávky
SO 21 – Trolejové vedení
SO 22 – Elektrické ovládání a vytápění výměn
SO 23 – Detekce tramvají pro řadiče SSZ
SO 24 – Dráhové kabely JDCT
SO 31 – Definitivní dopravní značení

Předmětem stavby je úprava spočívající v kompletní rekonstrukci tramvajové trati v ulici
Průběžná od křižovatky Průběžná – V Olšinách (mimo) před tramvajovou zastávku Na
Padesátém a v ulici od křižovatky Švehlova – Topolová (včetně) ke křižovatce
Švehlova – Hostivařská (mimo).
V rámci stavby dojde ke zlepšení geometrických parametrů koleje umožňující vyšší
komfort jízdy, dále zlepšení parametrů tramvajových zastávek z hlediska bezpečnosti a
komfortu pro cestující – zastávky budou doplněny bezbariérovými přístupy, prvky pro
slabozraké a nevidomé, zábradlím a dojde ke zvýšení nástupní hrany.

http://servis.praha-mesto.cz/path/aplik ... &ids=14807

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 28.11.2011 21:49

Přesně tak to je :D Ale osobně se mi ještě nestalo, aby mě kolega neinformoval o nějaké důležité věcí (výluka / předčasný konec výluky / závada na voze) :) Jednou zapoměl po ukončení výluky překódovat, tak jsem se dotázal na dispečink, jestli už je výluka doopravdy ukončena, po kladné odpovědi jsem tedy překódoval, žádná věda :)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.11.2011 21:36

Ale pane kolego (-X . (Jsi mě předběh, když jsem upravoval předchozí). Jako kdybys to neznal - "je to dobrý, čau". A je pryč. Tak, a teď cestou tam něco bude. Máš dvě, resp tři možnosti - stát na střídacím bodě, dokud nepřevezmeš vůz - a tedy i nepročteš vlepky. Nebo jedeš a studuješ za jízdy. Nebo to projedeš/přejedeš, bo o tom nevíš. A čípakto asi bude? Kolegy co "utek"? Těžko.
Osobně jsem zastáncem první možnosti. Ale smysl má, jen když to bude dělat většina.
Reálně hrozí druhá a třetí. Vždyť to víš sám.

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 28.11.2011 21:28

9001 píše: Ted asi šlápnu do vosího hnízda.
Nemáte nahodou znát svoji trasu ještě před nástupem? Tohle by se dalo omluvit u dispečersky zřízené zastávky během dne, ne u zastávky, které je ohlášená týden dopředu.
Při ranním výjezdu to má člověk vyčíst z vlepek a při střídání se mají řidiči informovat o všech změnách atp.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.11.2011 21:26

Jenže tenhle konkrétní případ není o neznalosti trasy. Je o tom, že v jedné autobusové zastávce na pravidelné trase se najednou (dočasně) staví. A jediná informace o tom (v tu chvíli) je vlepka JŘ, čili papír A4 či A5 zastrčený ve spoustě dalších podobných papírů v deskách na voze.
píšu úmyslně "v tu chvíli", protože info na vozovně (podobný, podobně utopený papír) které tam možná někde visí je v tu chvíli střídajícímu na IPP zhola k ničemu. A střídaný řidič, který to má "už podruhé", kolegu neinformuje (z jeho pohledu je to zbytečné), neboť se tam staví už dva dny a neví, že kolega to má "prvně"
Naposledy upravil(a) Bobik dne 28.11.2011 21:30, celkem upraveno 1 x.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.11.2011 21:22

MM-Mikulovsky píše:
9001 píše:1) Jako řidič mám znát trasu co jezdím. Jednoho jde omluvit, ale když projede každý druhý tak je něco shnilého ve městě pražském. ...
Jak už někdo napsal právě velké množství ukazuje, že chyba musí být jinde než na straně řidičů a ta chyba je, že je vypjatý JŘ a lidi si nakonečný při tzv. oddělení od vozu (jakým se jezdí v PD právě i l. 22) nestihnou předpisově převzít vůz, přečíst vlepky a někdy ani odskočit tak, aby vyjeli nazpět včas!
Ted asi šlápnu do vosího hnízda.
Nemáte nahodou znát svoji trasu ještě před nástupem? Tohle by se dalo omluvit u dispečersky zřízené zastávky během dne, ne u zastávky, které je ohlášená týden dopředu.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.11.2011 21:13

9001 píše:1) Jako řidič mám znát trasu co jezdím. Jednoho jde omluvit, ale když projede každý druhý tak je něco shnilého ve městě pražském. ...
Jak už někdo napsal právě velké množství ukazuje, že chyba musí být jinde než na straně řidičů a ta chyba je, že je vypjatý JŘ a lidi si nakonečný při tzv. oddělení od vozu (jakým se jezdí v PD právě i l. 22) nestihnou předpisově převzít vůz, přečíst vlepky a někdy ani odskočit tak, aby vyjeli nazpět včas!

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 28.11.2011 20:07

1) Jako řidič mám znát trasu co jezdím. Jednoho jde omluvit, ale když projede každý druhý tak je něco shnilého ve městě pražském.

2) At jsme všichni dospěli tak i u nás v práci na dost lidí platí až finanční represe. Samozřejmě něco jiného je tým 14 lidí a tým 4000. O to je to horší a musí je jít podle nejblbějšího článku...

3) Bohužel finanční represe je dělaná jako všechno poměrně neštastně. Poslat SH a pak to řešit za 14 dní je na prd. Nejvíce výchovný způsob je "odměnit" na místě nebo po vysílačce(klidně jenom bububu, u expertů nemilosrdně šáhnout na peníze), protože pak to řidiči přijde hned a přece jenom i ti experti co na to kašlou, protože se z toho vykecají, tak mít třeba i 2000 z dvojky dolu za měsíc :D nepotěší

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.11.2011 18:31

Jo souhlas. Preferuje se trestání. Taknějak mám pocit že je to naprosto chtěný a žádoucí. OO - alespoň některé - o tom zjevně ví. Co činí? Mlčí?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 28.11.2011 12:28

Bobik píše: ...9001 Z:arrow: taknějak tě chápu a částečně i souhlasím - jenže, jak psal thriller2 - taky jde o ten výchovnej efekt. Navíc tím že to (z valné většiny) nebylo schválně a udělalo to docela dost lidí, ukazuje spíš na "chybu v systému".
Co se týče "panel ála Malostranská" - už nevím kdo to zde pronesl, ale dovolím si parafrázovat - na Prahu moc levné, nelze efektivně outsorcovat.
-----------------------
ADD "Křivodont" - by mě zajímalo, zda takovýhle umělecký díla jsou za stejnou cenu normálního, nebo je to x-násobně dražší. Tipuju co kudrlinka to minimálně 10tis. :lol:
Je mi jasný, že je to snaha o nějaký vývoj a zlepšení. Jen ty prachy, jen ty zbytečný (někomu do kapsy vyhozený) prachy mi na tom vadí.....
To je velmi spjato s tím, co mne řekl jeden představitel OO - DP místo systémového řešení a předcházení opakování prohřešků řidičů preferuje jejich indivduální finanční trestání za ně (on mi to uváděl např. na DK - dle něj by bylo vhodné, aby cca rok po praxi od kurzu celý 1 - 2 dny s řidičem jezdil někdo velmi zkušený, bez hrozby vyhazovu či finanční sankce a poradil mu, kde nebyla jeho jízda vůbec "vylazená").
U té dočasné zastávky to mělo jít jednoduše - lidi měli vzít telefon zavolat na informační linku, že mnoho spojů ji projelo = zapomenulo obsloužit. Ta informace měla být okamžitě předána PD, který by na tuto častou chybu okamžitě generální volbou upozornil řidiče (a ať na to upozorňují další při střídání). Já si vzpomínám, že když se loni touto dobou při výluce Václaváku (kvůli výměně oblouků Lazarská - Vodičkova) mělo i přes den stanicovat v občasných/nočních zastávkách Lazarská ve Spálené, tak si mi někdo stěžoval, že některé z předchozích TRAM tam nezastavily. Tak jsem vzal vysílačku, předal informaci PD a ten na tu povinnost okamžitě všechny upozornil.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 28.11.2011 11:52

Tram GPS nemají.

Odpovědět