Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Linkové vedení
Naprosto soulasím. Dokonce by denní měla končit už ve 22 hod, protože kdo je venku po dvaadvacáté, ten chlastá. Slušný člověk nepije a chodí spát po večerníčku. Slušný člověk též pracuje buď od 7 do 16 hod nebo na směny, takže doprava mezi 8-13 je taky zbytečná. Študáci maj mladý nohy a důchodci dojedou k doktorovi ráno a naspátek počkaj do odpoledne.
Navíc, a to bych zvýraznil, by pražská MHD měla být jen pro čechy, protože kdo má na letenku do Prahy, ten má i na taxíka.
Navíc, a to bych zvýraznil, by pražská MHD měla být jen pro čechy, protože kdo má na letenku do Prahy, ten má i na taxíka.
-
von Špilberk
- Uživatel
Já bych taky řekl, že už něco nachystali, a teď jen zkoumají jestli na*erou dostatečný počet lidí.
Jinak s posilováním noční dopravy nesouhlasím. Je to rozvoz opilců, feťáků a bezdomovců. Ano, noční dopravu používají i slušní lidé, bohužel jsou ve velké menšině.
Jsem toho názoru, že kdo má peníze na to, aby do noci chlastal v centru Prahy, má peníze i na taxíka. A v taxíku může taky
Do dopravy těchto lidí veřejné peníze jít nemusí, zvlášť když je těch peněz na MHD údajně nedostatek.
Jinak s posilováním noční dopravy nesouhlasím. Je to rozvoz opilců, feťáků a bezdomovců. Ano, noční dopravu používají i slušní lidé, bohužel jsou ve velké menšině.
Jsem toho názoru, že kdo má peníze na to, aby do noci chlastal v centru Prahy, má peníze i na taxíka. A v taxíku může taky
Do dopravy těchto lidí veřejné peníze jít nemusí, zvlášť když je těch peněz na MHD údajně nedostatek.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý. No stejně názory lidí, co by uvítali a neuvítali, ROPID nikdy moc nezajímaly, a dál si jede podle sebe 
-
von Špilberk
- Uživatel
Právě jsem si na úvodní stránce ROPIDu http://www.ropid.cz/ všiml této anketní otázky: Uvítali byste posílení noční dopravy za cenu mírného omezení denního provozu?
Copak se nám to zase chystá

Copak se nám to zase chystá
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně je fajn přijet z víkendu na Hlavák a jet metrem na Pavlák v časech 22:41, 23:01, 23:21 či 23:41. To je pak pro cesty na Francouzskou fakt luxus, čekat na Pavláku 16 minut na tramvaj. Také vyhlédávač o této skutečnosti taktně mlčí a nabízí pouze spojení s čekáním na 22 v délce 6 minut. Nicméně, když mu trošku pomůžeme a toužíme po rychlém spojení I.P.Pavlova - Jana Masaryka, vyhecuje se vyhledávač k naprosto luxusnímu spojení. Páteřní linkou linkou 11 na Italskou a tam, světe div se, přestoupit na páteřní linku 135 dvouminutovým během do Římské. Mělo by to probíhat asi tak, že ve 23:24 přijedete na Pavlák a za 1 minutu doběhnete na stanici linky 11, do Říské pak můžete běžet volněji, tam je ještě 3 minuty vata
. A stejně vám to pomůže akorát k cíli v zastávce Jana Masaryka, kam je fakt nejlepší vyrazit pěšky... Ony totiž ani 10+16 moc nepomohou, neb z Pavláku odjíždějí vždy v okamžiku příjezdu metra od Hlaváku, takže i na popojetí na Mírák jeto s čekáním 10 minut, přičemž během nich ujede 135
. Máme bydlet v Hostivaři nebo v Michli, ale my bydlíme v centru, tak co se dívíme
.
-
jaluh
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Večer stačí 22 po 20 min, ale v noci sem dají radši 2 noční linky se souhrnným intervalem 15 min. Boží. Nejhorší interval tu nemám v noci, jak se dá předpokládat, ale ráno (v neděli i dopoledne...).Absolut píše:Muhehe. Linka 22 po 20 minutách, linka 4 večer nejezdí a stejně je na Zvonařce. Takže ve velmi exponovaném úseku nočního života mezi Jana Masaryka a Vršovickým náměstím jen jedna linka po 20 minutách. Mám pocit, že takhle zoufalý stav tam od mého nastěhování do této lokality (březen 1988) nikdy nebyl. Nebo se pletu?
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
venca1 - toto je asi nejlepší návrh, který tomu tvému nesahá ani po kolena:

Těšim se, až sem zase nějakej šotouš napíše návrh LV, který je nejlepší protože proto.chemik píše:já navrhuji toto vedení:
- linka 1 - jezdila by pouze po Praze 1 a v momentě, kdy by dojela na hranice P1 s jiným obvodem, změnila by směr jízdy. Na výhybkách by jezdila zásadně VPRAVO.
- linka 2 - jezdila by pouze po Praze 2 a v momentě, kdy by dojela na hranice P2 s jiným obvodem, změnila by směr jízdy. Na výhybkách by jezdila zásadně VLEVO!
- linka 3 - to samé, jako linka 1, ale jezdila by pouze po Praze 3
- linka 4 - to samé, jako linka 2, ale jezdila by pouze po Praze 4.
- další linky v pořadí by jezdili např. linka 7 po Praze 7, linka 12 po Praze 12, linka 22 po praze 22.
Sudé linky by měly interval 6 minut a na výhybkách by vždy jely VLEVO!
Liché linky by měly interval 7 minut a na výhybkách by vždy jely VPRAVO!
Můj návrh počítá s nákupem většího počtu obousměrných tramvají typu 15T a s předěláním většiny tramvajových křižovatek (možnost jízdy do všech směrů)
Odůvodnění: větší přehlednost spojení.
- Absolut
- Moderátor
Muhehe. Linka 22 po 20 minutách, linka 4 večer nejezdí a stejně je na Zvonařce. Takže ve velmi exponovaném úseku nočního života mezi Jana Masaryka a Vršovickým náměstím jen jedna linka po 20 minutách. Mám pocit, že takhle zoufalý stav tam od mého nastěhování do této lokality (březen 1988) nikdy nebyl. Nebo se pletu?
Všeobecné překvapení; destrukce MHD pokračuje na 110% plánu.gabuliatko píše:http://www.ropid.cz/trvale/zmeny-v-ledn ... x1700.htmlKdo to nečekal?3, 7, 11, 14, 17, 22 a 24:
v neděli ve večerním období (od cca 22:00 hod.) z důvodu velmi nízkého využití uplatněn provozní interval 20 minut prozatím i po 18.2.2013
-
gabuliatko
- Uživatel
http://www.ropid.cz/trvale/zmeny-v-ledn ... x1700.html
Kdo to nečekal?3, 7, 11, 14, 17, 22 a 24:
v neděli ve večerním období (od cca 22:00 hod.) z důvodu velmi nízkého využití uplatněn provozní interval 20 minut prozatím i po 18.2.2013
No jo, koukám samí "znalci".
Linka 2 - ty intervaly, co má teď jsou na hlavu. Navíc většina lidí jede ráno z Vítězáku k ÚVN a zpátky snad taky.cwapa píše:venca98 mě se líbí jak sem každý napíše nějaký návrh, ale aby to nějak zdůvodnil proč zrovna tak by to mělo být vedený už nenapíše.
Linka 3 - přišlo mi to dobré spojení. Navíc původní jedna 3 bohatě stačila, teď jsou 2.
Linka 4 - když se dělala trať do Radlic, tak chtěli místní spojení s centrem. Linka 4 jede na Karlák, Pavlák a Mírak, což mi přijde jako centrum. Když by jela na Radlickou, tak by musela jezdit celotýdenně. Od Kubáně jede po bývalé 19. Praha 3 navíc chce přímé spojení Biskupcova - Strašnická, takže... Na Vysočanech by o víkendu končil každý 2. spoj, protože by měla o víkendu nejkratší interval 7,5 minuty. Navíc mi nepřišlo, že by o víkendu sólo na 19 na Kolbenově nestačilo.
Linka 5 - přes Vltavskou by jela, protože by opět vzniklo přímé spojení Seifertova - Vltavská. Navíc obyvatelé kolem Vítězáku by chtějí přímé spojení na Vltavskou. Zkrácena na Olšany by byla proto, aby na ní mohli jezdit sóla, protože mi dvojce na 5 přijdou zbytečné.
Linka 6 - znovu, dokonce i celotýdenně by vzniklo přímé spojení Kubáň - Otakarova - Bělehradská - I.P.Pavlova - Karlák. Navíc by taky vzniklo přímé (a asi i atraktivní) spojení Pavlák - Václavák - Masaryčka - Nám.Republiky.
Linka 7 - z Plzeňské by podle mě měli jet 2 linky na Palačák. Jelikož mě nenapadlo lepší řešení, tak bych tam vrátil linku 7.
Linka 11 - Praha 2 chce přímé spojení NBS - Biskupcova (v létě 2012 chtěla nechat výlukovou 16 - tzn. NBS - SPOJOVACÍ). Jelikož by na Biskupcovu stačila 1 linka, tak by "krátká 11" byla prodloužena na Spořilov místo 6 a na druhém konci by končila na Olšanech. O víkendu by všechno jelo na Spojovací, protože by 11 jezdila v sólech.
Linka 12 - znovu by vzniklo přímé spojení Vysočanská - Holešovice, ale na tomhle ani moc netrvám.
Linka 14 - přišlo mi to celkem dobré spojení
Linka 17 - v Trojské ulici by měla jezdit jedna linka k vozovně a druhá do Ďáblic, k vozovně by jela 14 no a do Ďáblic by jela 17 a v tom případě by ve špičce stačila interval 8 minut.
Linka 21 - částečné posílení linky 3 (Braník - Karlák) a poslínení ve Francouzské ulici. To posílení by podle mě stačilo pouze v pracovní dny.
Linka 22 - Prodloužení intervalů kvůli nové lince 23 (souběžně by jely Vypich - Mírák), proto by taky linka 21 jela jenom v pracovní dny. O víkendu by to nahradila posílená 4.
Linka 23 - přesunutí části spojů z 22. Zachoval bych část metrolinky 22 - Vypich - Mírák. A Korunní by jela proto, že by končila na Černokostelecké. A z Kubáně by tam jela 7.
Linka 24 - přišlo mi to celkem dobré spojení. K Nádr.Strašnice bych ji prodloužil, aby 3 linky jely na Nádr.Strašnice. Do Hostivaře bohatě stačí jenom 2.
Linka 25 - bylo by opět přímé spojení Bílá Hora - Hradčanská a Praha 7 navíc chce přímé spojení Vltavská - Bulovka (-Kobylisy).
venca98 mě se líbí jak sem každý napíše nějaký návrh, ale aby to nějak zdůvodnil proč zrovna tak by to mělo být vedený už nenapíše.
Buď od té dobroty sinku , nejřív se nauč psát česky a bez hrubek a pak si sem vypisuj ty svoje návrchy!!!lukas1 píše:návrch linkového vedení
l č 1,2,4,9,8,12,18,20,26 jak jsou
l č 5 Divoká Šárka-Hradčanská-Strosmaierovo Nám- Dlouhá třída-Náměsťí Republiky-Husinecká-Olšanské Hřbitovy cd soupravy
l č 6 Spořilov-Náměsťí Bratří Sinků-Karlovo Nám-Václavské Nám Bílá Labuť-Vltavská-Výstaviště Holešovice soupravy
l č 3,7,11,14,17,22,23,24,25 jako dříve
l č 10 Sídliště Řepy-Anděl-Palackého Nám-Náměstí Míru-Flora-Želivského-Biskupcova-Spojovací
l č 16 Sídliště Řepy-Anděl-Palackého Nám-Náměstí Míru-Flora-Želivského-Biskupcova-Krejcárek-Lehovec
l č 19 Kubáňské nám-Strašnická-Želivského-Biskupcova-Krejcárek-Palmovka-Ládví Sídliště Ďáblice náhrada za linku číslo 10 směr Krejcárek-Ďáblice
Návrh linkového vedení:
1, - beze změny (PETŘINY - SPOJOVACÍ)
2, - trasa beze změny (PETŘINY - PODBABA), intervaly: špička 8 min., sedlo 15 min.
3, - původní trasa, tzn. LEHOVEC - SÍDL.MODŘANY, původní intervaly
4, - RADLICKÁ - Anděl...-Kubáň, dál po trase bývalé linky 19, jezdila by celotýdenně, intervaly jako 7, akorát v úseku NÁDR.VYSOČANY - LEHOVEC by o víkendu jel pouze každý 2.spoj
5, - OLŠANSKÉ HŘBITOVY - ... -Masaryčka - Vltavská - Stross - ŠPEJCHAR (-DIVOKÁ ŠÁRKA), do Šárky pouze ve špičkách, jezdila by celotýdenně v sólech
6, - KUBÁŇ - Otakarova - I.P.Pavlova - Karlák - Lazarská - Masaryčka - Nám.Republiky - Stross - Vltavská - Dělnická - Nádr.Holešovice - VÝSTAVIŠTĚ H., jezdila by celotýdenně, v pracovních dnech by jezdila v soupravách
7, - ÚDDP - Černokostelecká - ... - Anděl - Klamovka - KOTLÁŘKA (-SÍDLIŠTĚ ŘEPY) - do Řep pouze ve špičkách
8, - beze změny (PODBABA - ST.HLOUBĚTÍN), o víkendu provozována v soupravách
9, - beze změny (SÍDLIŠTĚ ŘEPY - SPOJOVACÍ) (metrolinka)
10, - beze změny (SÍDL.ŘEPY - SÍDL.ĎÁBLICE)
11, - SPOŘILOV - NBS - ... - OLŠANSKÉ HŘBITOVY - SPOJOVACÍ, na Spořilov jezdí všechny spoje, ve všední dny vložené spoje SPOŘILOV - O.HŘBITOVY (metrolinka)
12, - SÍDL.BARRANDOV - PALMOVKA (-NÁDR.VYSOČANY), do Vysočan pouze ve špičkách
14, - původní trasa, tzn. SÍDL.BARRANDOV - VOZ.KOBYLISY, intervaly taky původní
16, - zrušena
17, - původní trasa (SÍDL.MODŘANY - VÝSTAVIŠTĚ H. - SÍDL.ĎÁBLICE), původní intervaly (metrolinka)
18, - beze změny (PETŘINY - VOZ.PANKRÁC)
20, - beze změny (DIVOKÁ ŠÁRKA . SÍDL.BARRANDOV)
21, - NÁDR.BRANÍK - Palačák - Karlák - I.P.Pavlova - Mírák - Ruská - KUBÁNSKÉ NÁM., v provozu pouze v pracovní dny, intervaly jako dnešní linka 6
22, - trasa beze změny (BÍLÁ HORA - NÁDR.HOSTIVAŘ), intervaly jako linka 1
23, - VYPICH - dál jako 22 - Mírák - Orionka - Flora - Želivského - Solidarita - ČERNOKOSTELECKÁ, intervaly jako linka 1, celotýdně provozována v soupravách
24, - původní trasa (KOBYLISY - NÁDR.STRAŠNICE), původní intervaly
25, - původní trasa (BÍLÁ HORA - VOZ.KOBYLISY), k Voz.Kobylisy by jezdila celotýdenně
26, - beze změny (DIVOKÁ ŠÁRKA - NÁDR.HOSTIVAŘ)
1, - beze změny (PETŘINY - SPOJOVACÍ)
2, - trasa beze změny (PETŘINY - PODBABA), intervaly: špička 8 min., sedlo 15 min.
3, - původní trasa, tzn. LEHOVEC - SÍDL.MODŘANY, původní intervaly
4, - RADLICKÁ - Anděl...-Kubáň, dál po trase bývalé linky 19, jezdila by celotýdenně, intervaly jako 7, akorát v úseku NÁDR.VYSOČANY - LEHOVEC by o víkendu jel pouze každý 2.spoj
5, - OLŠANSKÉ HŘBITOVY - ... -Masaryčka - Vltavská - Stross - ŠPEJCHAR (-DIVOKÁ ŠÁRKA), do Šárky pouze ve špičkách, jezdila by celotýdenně v sólech
6, - KUBÁŇ - Otakarova - I.P.Pavlova - Karlák - Lazarská - Masaryčka - Nám.Republiky - Stross - Vltavská - Dělnická - Nádr.Holešovice - VÝSTAVIŠTĚ H., jezdila by celotýdenně, v pracovních dnech by jezdila v soupravách
7, - ÚDDP - Černokostelecká - ... - Anděl - Klamovka - KOTLÁŘKA (-SÍDLIŠTĚ ŘEPY) - do Řep pouze ve špičkách
8, - beze změny (PODBABA - ST.HLOUBĚTÍN), o víkendu provozována v soupravách
9, - beze změny (SÍDLIŠTĚ ŘEPY - SPOJOVACÍ) (metrolinka)
10, - beze změny (SÍDL.ŘEPY - SÍDL.ĎÁBLICE)
11, - SPOŘILOV - NBS - ... - OLŠANSKÉ HŘBITOVY - SPOJOVACÍ, na Spořilov jezdí všechny spoje, ve všední dny vložené spoje SPOŘILOV - O.HŘBITOVY (metrolinka)
12, - SÍDL.BARRANDOV - PALMOVKA (-NÁDR.VYSOČANY), do Vysočan pouze ve špičkách
14, - původní trasa, tzn. SÍDL.BARRANDOV - VOZ.KOBYLISY, intervaly taky původní
16, - zrušena
17, - původní trasa (SÍDL.MODŘANY - VÝSTAVIŠTĚ H. - SÍDL.ĎÁBLICE), původní intervaly (metrolinka)
18, - beze změny (PETŘINY - VOZ.PANKRÁC)
20, - beze změny (DIVOKÁ ŠÁRKA . SÍDL.BARRANDOV)
21, - NÁDR.BRANÍK - Palačák - Karlák - I.P.Pavlova - Mírák - Ruská - KUBÁNSKÉ NÁM., v provozu pouze v pracovní dny, intervaly jako dnešní linka 6
22, - trasa beze změny (BÍLÁ HORA - NÁDR.HOSTIVAŘ), intervaly jako linka 1
23, - VYPICH - dál jako 22 - Mírák - Orionka - Flora - Želivského - Solidarita - ČERNOKOSTELECKÁ, intervaly jako linka 1, celotýdně provozována v soupravách
24, - původní trasa (KOBYLISY - NÁDR.STRAŠNICE), původní intervaly
25, - původní trasa (BÍLÁ HORA - VOZ.KOBYLISY), k Voz.Kobylisy by jezdila celotýdenně
26, - beze změny (DIVOKÁ ŠÁRKA - NÁDR.HOSTIVAŘ)