Pražské metro
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské metro
http://filmovy.stream.cz/sestrih/23-chy ... ch-filmech cca 3:30
U filmu Kolja je upozorňováno na jednu chybu, jenž se týkala konečné, jenž v době, ve které se děj filmu odehrává, ještě neexstovala, resp. byla teprva ve výstavbě. Ovšem pro mně osobně je tam ještě jedna chyba, kterou pokládám za nápadnejší, než nějaký beztak rozmazaný nápis...
Uhádnete?
U filmu Kolja je upozorňováno na jednu chybu, jenž se týkala konečné, jenž v době, ve které se děj filmu odehrává, ještě neexstovala, resp. byla teprva ve výstavbě. Ovšem pro mně osobně je tam ještě jedna chyba, kterou pokládám za nápadnejší, než nějaký beztak rozmazaný nápis...
Uhádnete?
- honza121ludvik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska se konal přetah soupravy 3500-3900 (jedná se o první soupravu u které se rekonstruoval čelňák z vložeňáku)
Foto - http://honza121ludvik.rajce.idnes.cz/Pretah_5.12.2010/
Video - http://www.youtube.com/user/honza121lud ... D14177A0A0
Foto - http://honza121ludvik.rajce.idnes.cz/Pretah_5.12.2010/
Video - http://www.youtube.com/user/honza121lud ... D14177A0A0
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Za Želvou je to děsně utahaný. Ta manipulační trať...no je to možné, pak je na Strašnické trošku nešťastná konfigurace kolejiště-směrem na Skalku jezdí výhybky do odboček..proč se to táhne po jejich přejetí nevim, v areálu depa je to pomalé, protože přes tu harfu to nikdy moc nepůjde a pomalá v úseku MA -> ST je proto, že mění šíny-v úterý večer bylo možno na Malostranské dc vidět nové kolejnice, nenavařené na zbytek, jen přiheftnutý lašnou a proklemovaný dracounem (ať žije čeština) 
v úseku ŽE>depo je to dáno tím, že jde původně o manipulační trať, takže její parametry neumožňují svižnější jízdu (někdo znalejší jistě může vysvětlit více). obvykle se mi ale zdá, že se metro plouží i na II.A, vysvětlení pro to nemám. taky by mě zajímalo, jestli se nižší rychlost podílí na na pražské poměry relativně nízké obsazenosti celého východního úseku A (samozřejmě k tomu je nutno připočíst trasování, hloubku stanic a zejména souběžné tramvajové tratě). občas jezdím na skalku a připadá mi vždycky, že se cesta hrozně táhne 
A jaký je důvod toho plazení?Tonda Ježek píše:Ono Áčko, je taková zpomalená trasapawel píše:nicméně v úseku ŽE-DH se metro plazilo vždycky a asi i vždycky bude, ne?
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono Áčko je taková zpomalená trasapawel píše:nicméně v úseku ŽE-DH se metro plazilo vždycky a asi i vždycky bude, ne?
Naposledy upravil(a) Tonda Ježek dne 21.10.2010 23:02, celkem upraveno 1 x.
nicméně v úseku ŽE-DH se metro plazilo vždycky a asi i vždycky bude, ne?Tonda Ježek píše:Na Strašnické probíhají práce na výhybce a rychlost je omezena na 20 km/hod. Ten zpomalený příjezd do stanice je způsoben úpravou kódování vlakového zabezpečovače.
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když posprejovali Jéčko v OZM, tak se o tom veřejnost ani nedozvěděla (stejně jako nedávné sprejování několika souprav v DZ). Zkrátka tato souprava některé osoby provokuje.krtinek píše: zas takový extrém se už určitě neodehraje, i kdyby cokoliv. Tam šlo o poslední jízdu s cestujícími, navíc za přítomnosti desítek novinářských kamer, prostě se chlapci chtěli zviditelnit, teď už to pro ně nemá smysl...
Odehraje a smysl to pro ně má vždycky nějaký, jen tak pro princip. Vždyť i tu ečs pomalovali, sotva se na fóru napsalo že je hotová.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
4) Taky se nemusí jezdit v celé trase Háje - Letňany
JP3035: I kdybys stál těch 20 minut na Kačerově, nemusela by projet, protože samotný kolečko konečná-konečná trvá 35 minut, nehledě na přestávky, obraty atd.
Tonda Ježek, ad 3: zas takový extrém se už určitě neodehraje, i kdyby cokoliv. Tam šlo o poslední jízdu s cestujícími, navíc za přítomnosti desítek novinářských kamer, prostě se chlapci chtěli zviditelnit, teď už to pro ně nemá smysl...
JP3035: I kdybys stál těch 20 minut na Kačerově, nemusela by projet, protože samotný kolečko konečná-konečná trvá 35 minut, nehledě na přestávky, obraty atd.
Tonda Ježek, ad 3: zas takový extrém se už určitě neodehraje, i kdyby cokoliv. Tam šlo o poslední jízdu s cestujícími, navíc za přítomnosti desítek novinářských kamer, prostě se chlapci chtěli zviditelnit, teď už to pro ně nemá smysl...
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
1) Nejsem si jist, zda termín zkušebních jízd je stále napevno daný.JP3035 píše: To ano, ale dnes jsem byl na Střížkově asi mezi 13:40 a 14:00, ale historická souprava neprojela...
2) Zkušební jízdy se jezdí dopoledne.
3) Vzhledem k tomu co se stalo při poslední jízdě 81-71, se zasvěcení lidé nechtějí o přesných časech příliš zmiňovat.
To ano, ale dnes jsem byl na Střížkově asi mezi 13:40 a 14:00, ale historická souprava neprojela...krtinek píše:Viz tento příspěvek: viewtopic.php?f=22&t=1262&p=131954&hilit=#p131969JP3035 píše:Jak vůbec jezdí to EČs na těch zkušebních jízdách na trase C? Ve které dny a v kolik hodin?
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Strašnické probíhají práce na výhybce a rychlost je omezena na 20 km/hod. Ten zpomalený příjezd do stanice je způsoben úpravou kódování vlakového zabezpečovače.
A já si řikal, proč jede tak pomalumalesak píše:strašně se taky plazej okolo Strašnický zc , někdy i v půlce stanice skoro zastavěj
Ty pražce, to by mohlo bejt. Nadjetí to nebude, všiml jsem si toho poprvý buď v pondělí nebo v úterý (a přes víkend jsem byl pryč) a od tý doby pokaždý.Láďa píše:Já tam tuhle jel v obou směrech, a ničeho jsem si nevšiml, ale mám pocit, jestli se tam náhodou nemění pražce? V těch případech pak dochází ke snížení rychlosti... Pak je ještě možnost, že měl nadjeto.