Liberec a Jablonec nad Nisou

Vše o tramvajových provozech v bývalém Československu

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
slimman
Uživatel

Příspěvek od slimman » 08.9.2005 19:17

Phabbey píše: Couvání ve smyčce je přece taky docela atraktivní, alespoň mě se takové zdá... Takže nemá někdo náhodou fotky?
Mám z roku 2000. Zkusim naskenovat a dát to sem. Je tam vůz 45, nyní na 1435 rozchodu.

Phabbey
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phabbey » 08.9.2005 18:49

Pepa píše:
9001 píše:To je dost pravděbodobné. Nebo je možnost že se jezdí PX.
Kdyby se jezdilo PX tak už to má každý šotouš nafocený a bude se tím tady chlubit :lol: 8-) :wink:
Ale stejně se divím. Couvání ve smyčce je přece taky docela atraktivní, alespoň mě se takové zdá... Takže nemá někdo náhodou fotky?

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 07.9.2005 23:00

9001 píše:To je dost pravděbodobné. Nebo je možnost že se jezdí PX.
Kdyby se jezdilo PX tak už to má každý šotouš nafocený a bude se tím tady chlubit :lol: 8-) :wink:

Ondrys
Uživatel

Příspěvek od Ondrys » 07.9.2005 21:14

9001 píše:Nebo je možnost že se jezdí PX.
PX se nejezdí, v Jablonci jsem nic takového nikdy neviděl. Takže ve Vraťáku určitě couvají, jiná možnost tu není.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 07.9.2005 21:05

Phabbey píše:Zajímalo by mě, jak se obrací ve Vratislavicích při výlukách Fügnerova - Vratislavice, výhybna (poslední byla tuším 27.8.) :?: Couváním přes smyčku?
To je dost pravděbodobné. Nebo je možnost že se jezdí PX.

Phabbey
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phabbey » 07.9.2005 20:45

Zajímalo by mě, jak se obrací ve Vratislavicích při výlukách Fügnerova - Vratislavice, výhybna (poslední byla tuším 27.8.) :?: Couváním přes smyčku?

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 06.9.2005 8:43

A taky jak je to s reko T3 45+48 - ostudou libereckého provozu po (již naštěstí) vyřazených T2 20+21.¨ :roll:

Phabbey
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phabbey » 05.9.2005 17:20

Neví někdo, jak je to se soupravou 26+27?

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 25.8.2005 9:08

pawel píše:tramvajáček: fajn, nikdo ti tu tvůj názor nebere, ale ty zřejmě nedokážeš pochopit, že soudy typu "to je dobré/špatné" a "to je hezké/ošklivé" nic nepopisují a tudíž nemají nárok na nějakou "objektivní platnost". proto když napíšu, že by se mi tramvaj ABC v ulicích města XYZ (ne)líbila, nic s tím neuděláš, stejně jako já neudělám nic s tím, když píšeš, že by se ti tramvaj T3 v modifikaci "bulwa" v ulicích města Liberce nelíbila. nech tedy i ostatním právo na jejich názor!
Prezentuju pouze svůj subjektivní názor, který žádnou objektivní platnost samozřejmě nemá. 8-)
Když zůstaneme v Liberci tak bych tu diskusi připodobnil k následujícímu: jsou architekti, kteří v současnosti prosazují zbourání Tesca a tvrdí, že se tato stavba do centra města NEHODÍ, že centrum určitým způsobem periferizuje. Potom jsou architekti, kteří tvrdí, že se tato stavba do centra Libercí HODÍ a že představuje jeden z unikátních objektů strukturalismu v architektuře.

Nevidím důvod, proč takhle nediskutovat i tramvajích, které pro mě osobně mají nepochybně i funkci městotvornou a v případě Liberce i krajinotvornou. :P 8-) :twisted:

izzy
Uživatel

Příspěvek od izzy » 24.8.2005 19:23

Argument ze se bulwa do lbc nehodi a taky tam nebude je naprosto zcestna...proc tam nebude europulse, vyklapecky apod.? Protoze na to nejsou prachy...proto nejsou bulwi cela ani na ctyrech T3R.EV a sesti T3R.PV v Brne...ne protoze by si to nekdo na DP nepral ale proto ze to je investice navic...kdyz na to maji prachy v Ostrave tak jim to neberu...navic wana v lbc bude hodne ocesana oproti te v Ostrave a v liberecke podobe asi doklopyta do Brna a mozna i nekam jinam...Ostrava chce proste "nove" tramvaje tak sou jejich wany v plne palbe...a myslim ze nikde jinde uz nebudou...lbc je toho zdarnym prikladem...a brno jiste bude nasledovat...

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 24.8.2005 19:07

tramvajáček: fajn, nikdo ti tu tvůj názor nebere, ale ty zřejmě nedokážeš pochopit, že soudy typu "to je dobré/špatné" a "to je hezké/ošklivé" nic nepopisují a tudíž nemají nárok na nějakou "objektivní platnost". proto když napíšu, že by se mi tramvaj ABC v ulicích města XYZ (ne)líbila, nic s tím neuděláš, stejně jako já neudělám nic s tím, když píšeš, že by se ti tramvaj T3 v modifikaci "bulwa" v ulicích města Liberce nelíbila. nech tedy i ostatním právo na jejich názor!

Tramvajáček

Re: Bulwa

Příspěvek od Tramvajáček » 24.8.2005 17:32

Honzík píše:Trochu se to přehání. Napsat, že se to do Liberce nehodí není argument. Prostě tobě se nelíbí tečka, ale nepiš o tom, že se to do Liberce nehodí. To je totální krávovina.
Bulwa do koloritu Liberce a jeho tramprovozu prostě nepatří. Tečka 8-)
A taky tam nebude :lol:

Honzík
problémový jedinec
Kontaktovat uživatele:

Bulwa

Příspěvek od Honzík » 24.8.2005 16:37

Trochu se to přehání. Napsat, že se to do Liberce nehodí není argument. Prostě tobě se nelíbí tečka, ale nepiš o tom, že se to do Liberce nehodí. To je totální krávovina.

Ondrys
Uživatel

Příspěvek od Ondrys » 24.8.2005 16:10

Tramvajáček píše:Bulwa žádná nová tramvaj není, je zprzněná T3, která je prostě spjatá s určitým nezaměnitelným designem, který Bulwa "překopává" a podle mě nešťastně a nezdařile. Takže podle mě pro Liberec buď T3 jako Kardaus, anebo skutečné nové tramvaje 8-) :twisted:
Ale můj problém je právě v tom, že já považuji T3R.PV i Vario LF za nové tramvaje, což ve skutečnosti jsou, a jen papírově se jedná o reko. Zamozřejmě že to vychází z T3, ale když už v roce 2005 dělám nové tramvaje, tak ať už mají design Bulwa, a ne 40 starý design Kardaus. Mě se osobně design wany pro Ostravu velmi líbí, a T3 to připomíná snad jen tím že to má na boku 3 dveře, je to jednosměrný, má to otočné podvozky, cinká to a vozí to substrát.
Takže mě vadí jen to, že fungl nová tramvaj v roce 2005 vypadá jak fungl nová tramvaj v roce 1965.

Tramvajáček

Příspěvek od Tramvajáček » 24.8.2005 14:37

Tom píše:
Ondrys píše: Je to věc názoru, respektuji to, ale mě osobně připadá tento argument směšný. Dovol tedy abych se zasmál : cha, cha, cha... To snad nemyslíš vážně? Nejdřív tu píšeš že bys tu rád viděl Anitru, a pak tvrdíš že se sem Bulwa nehodí. To opravdu nechápu, můžeš mi to nějak vysvětlit?
Mně také připadá směšný.
Klídek pánové, kdybyste raději místo toho, že něco nechápete, napsali svoji preferenci. :P

Jak jsem to myslel? Úplně jednoduše: Anitra je skutečná nová tramvaj. Sice má svoje zřetelný chyby, ale je to originální produkt.
Bulwa žádná nová tramvaj není, je zprzněná T3, která je prostě spjatá s určitým nezaměnitelným designem, který Bulwa "překopává" a podle mě nešťastně a nezdařile. Takže podle mě pro Liberec buď T3 jako Kardaus, anebo skutečné nové tramvaje 8-) :twisted:

Odpovědět