Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Rekonstrukce TT
tak jako alternativa za Vodičkovu bude rovina na Floře (Orionka - Olšanské náměstí)
Trochu to je ale z ruky 
Já to myslel tak, že bude k ničemu ve vztahu k centru. Protože někteří lidé říkají, že pokud by byla TT kolem HN, tak nemusí být při existenci spojky KN - Muzeum TT na Příkopech, protože by to byla alternativa k Vodičkově, což není pravda. Jinak kvůli odklonům 10 a 16 si tam ten oblouk klidně udělejme. 
- Absolut
- Moderátor
MM-Mikulovsky: Tahle úvaha byla již v tom roce 1994. A to se tehdy teprve plánovalo zřízení nějaké d-10.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Marek B.: Nebude k ničemu - umožní odklonit spoje běžně jedoucí od Karláku do Korunní v případě MU či REKO v ní či na Míráku!
... a bude úplně k ničemu, protože když se něco stane ve Vodičkově, tak z tamních 6 linek do Ječné půjde převést tak 1 a to ta, co se předtím převedla z Ječné na VNP_V píše: Na něj podle mě dojde za 5-10 let při zřízení TT v horní části Václaváku.
Na něj podle mě dojde za 5-10 let při zřízení TT v horní části Václaváku.Absolut píše:Úplně jiná situace je na I.P.Pavlova, tam se o tom mluvilo v roce 1994 docela vážně, i když to znamenalo dost hýbat s osou trati v Bělehradské ulici. Nakonec se od toho záměru upustilo z důvodu extrémních nákladů na přeložky IS.
- Absolut
- Moderátor
Kalič: Ne.
Teoreticky by to šlo 4 způsoby, z nichž ani jeden není dostatečně výhodný.
1) Oželení oblouku z Plzeňské do Nádražní a zároveň přisunutí trati v Nádražní a Štefánikově těsně k zástavbě směrem od řeky.
2) Zřízením nového oblouku s kontraoblouky na začátku = hafo srdcovek navíc.
3) Jednokolejný oblouk
4) Zbouráním baráku jak píše MOp.
Úplně jiná situace je na I.P.Pavlova, tam se o tom mluvilo v roce 1994 docela vážně, i když to znamenalo dost hýbat s osou trati v Bělehradské ulici. Nakonec se od toho záměru upustilo z důvodu extrémních nákladů na přeložky IS.
Teoreticky by to šlo 4 způsoby, z nichž ani jeden není dostatečně výhodný.
1) Oželení oblouku z Plzeňské do Nádražní a zároveň přisunutí trati v Nádražní a Štefánikově těsně k zástavbě směrem od řeky.
2) Zřízením nového oblouku s kontraoblouky na začátku = hafo srdcovek navíc.
3) Jednokolejný oblouk
4) Zbouráním baráku jak píše MOp.
Úplně jiná situace je na I.P.Pavlova, tam se o tom mluvilo v roce 1994 docela vážně, i když to znamenalo dost hýbat s osou trati v Bělehradské ulici. Nakonec se od toho záměru upustilo z důvodu extrémních nákladů na přeložky IS.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Když vyhodiš ten rohak do povetri, tak to pujde.
Taková otázka, existoval někdy plán že by se v případě rekonstrukce křižovatky Anděl doplnil poslední směr od Malostranské do Zborovské, chápu je tam hodně málo místa, ale nějakou směrovou úpravou by to možná šlo, né?
-
kasme
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Majesty píše:11. května 2010
Troja http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ja/100511/
Holešovice http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ce/100511/
- Neo_Moucha
- Uživatel
díky moc, já to hledal a nějak nemohl najít... 
Viz: viewtopic.php?f=15&t=550&p=126642&hilit=#p126642Neo_Moucha píše:Měl bych dotaz - co se chystá na trati na Petřiny, jsou tam rozestavěné značky na náhr. bus dopravu?
- Neo_Moucha
- Uživatel
Měl bych dotaz - co se chystá na trati na Petřiny, jsou tam rozestavěné značky na náhr. bus dopravu?
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes nahrál jedno videjko, aby jste věděli, jak se tu bydlí
. Už nám začali kopat i chodník před barákem. Jakmile se začne kopat, tak se u nás v bytě začne vše hejbat. Statika domu není také nejspíš nejlepší.
Tak tady ten odkaz : http://www.youtube.com/watch?v=KzmGcKyqwXk
P.s.: Omluvte video bez zvuku, nějak mi blbne šotopřístroj
.
Tak tady ten odkaz : http://www.youtube.com/watch?v=KzmGcKyqwXk
P.s.: Omluvte video bez zvuku, nějak mi blbne šotopřístroj
- Absolut
- Moderátor
Pan MM-Mikulovsky se nemýlí. V Myslíkově ulici se kromě rekonstrukce komunikace a tramvajové trati sahá do několika inženýrských sítí. Současně s tím v té ulici bydlí lidi a taky jsou tam různá zařízení včetně pár prima hospod. No a tak je nutné zachovat aspoň nějakéu dopravní obsluhu a stavba je rozdělena do několika etap (viděl jsem DIO, ale nedal bych dohromady ani počet etap, bylo to moc barevných obrázků). Opakovaně dojde k zakrytí jámy nebo rýhy po sítích z důvodu převedení dopravy. Definitivní povrchy čekejte tak za měsíc a půl.
Jo a ta potkávačka samozřejmě zmizí.
Jo a ta potkávačka samozřejmě zmizí.