Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
gabuliatko: Pod tvůj názor se podepisu. Máš absolutní pravdu. Nakonec všechno vlastně dopadlo možná až nad očekávání dobře.
-
gabuliatko
- Uživatel
Taky všem děkuji, hlavně za to, že jsem se zas po čase mohl svézt kolesovým parníkem.
Můj názor je, že Metro nejelo z obavy před počtem demonstrujících, takhle tam každý musel pěšky a to si myslím mnozí rozmysleli. Pochod Prahou byla fraška.
Zorganizovat stávku v den mimořádné schůze sněmovny o kauze ProMoPro to se taky povedlo. Omlouvám se, ale pokud ČSSD tohle předvádí v opozici, tak ať tam raději zůstane.
Můj názor je, že Metro nejelo z obavy před počtem demonstrujících, takhle tam každý musel pěšky a to si myslím mnozí rozmysleli. Pochod Prahou byla fraška.
Zorganizovat stávku v den mimořádné schůze sněmovny o kauze ProMoPro to se taky povedlo. Omlouvám se, ale pokud ČSSD tohle předvádí v opozici, tak ať tam raději zůstane.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty si snad děláš pr*el, ne?Tonda Ježek píše:Já také neříkám, že se všemi kroky vlády souhlasím, ale pořád lepší než výzvy odoborářů nic nereformovat. Každopádně, to už je téma pro jinou dikusi.
Vždyť i na demostraci na Palačáku zazněly od předáků OO výzvy ve smyslu, aby vláda s nimi KONSTRUKTIVNĚ jednala o přepracování jí prosazovaných reforem, tak aby byly (proti jejich nynější podobě) vyrovnané = dopadly na všechny a ne jen na středně a nízkopříjmové skupiny občanů! A zejména jmenovali omezení zbytečných výdajů státu - jako např. zamezení korupce (vyvádějících z veřejných financí obrovské částky) atd.
Takže i OO vědí, že reformy potřebné jsou, ale když nejen OO, ale i nejeden ekonom či podnikatel - jako můj strýc či Tomio Okamura jsou názoru, že nynější vládou prosazované škrty nejsou reformy, tak na tom rozhodně musí být něco pravdy!!!
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě nevyhrál naprosto nikdo. Odbory se aspon vyřvaly, vladá stejně zůstala v klidu, protože prakticky všechno fungovalo.
Osobně se můžu přidat s pozorováním na Černém mostě. Klientů jsme měli jako klasický všední den, a celkově ani nebylo poznat, že metro nejezdí.
At se vám to líbí nebo ne, ocenuji, že Kalousek vyšel mezi lidi. Jestli to byla provokace? Jak se to vezme, volali po jeho demisi, tak si s nimi šel promluvit. Že se někdo choval jako zvíře to je těžký.
Jak už jsem psal několikrát. Je potřeba silná vláda, rozumní lidé a pak to všechno půjde. Bohužel vláda i odbory jdou z extrému do extrému. Jeden dělá moc, druhý nic.
Závěrem. At odbory udělají generální stávku a pak se možná vláda ohledne. Tohle co předvedly bylo spíš divadlo pro média.
Osobně se můžu přidat s pozorováním na Černém mostě. Klientů jsme měli jako klasický všední den, a celkově ani nebylo poznat, že metro nejezdí.
At se vám to líbí nebo ne, ocenuji, že Kalousek vyšel mezi lidi. Jestli to byla provokace? Jak se to vezme, volali po jeho demisi, tak si s nimi šel promluvit. Že se někdo choval jako zvíře to je těžký.
Jak už jsem psal několikrát. Je potřeba silná vláda, rozumní lidé a pak to všechno půjde. Bohužel vláda i odbory jdou z extrému do extrému. Jeden dělá moc, druhý nic.
Závěrem. At odbory udělají generální stávku a pak se možná vláda ohledne. Tohle co předvedly bylo spíš divadlo pro média.
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
už mě volalo pár známých, jestli by nemohla být stávka každý měsíc. protože se dalo krásně jezdit po praze.
mají pravdu. takový provoz byl před 20 lety.
mají pravdu. takový provoz byl před 20 lety.
- Jabberwocky
- ďábelský pedagog
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono je v podstatě jedno, kdo to byl. Jde to navrub organizátorům stávky. Tyto situace si musejí organizátoři stávky pohlídat sami.7080 píše:Máš pravdu, vrátí se to jako bumerang. Navíc není jisté, že to byli odboráři, stávkovali i odborově neorganizovaní. Bohužel to hází špatné světlo jak na všechny slušné stávkující tak na všechny odboráře.
Já také neříkám, že se všemi kroky vlády souhlasím, ale pořád lepší než výzvy odoborářů nic nereformovat. Každopádně, to už je téma pro jinou dikusi.XSC píše:Když ono jde o to jak reformovat a hlavně u toho lidem nelhat. Třeba slavná Kalouskova reforma důchodů + zvýšení DPH stejně povede na účtu k dalšímu schodku. I když nám tvrdí, že fondy důchodový systém stabilizují, to zvyšování věku odchodu do důchodu se nedělá s velkou důchodovou reformou, ale vrazilo se do parametrické změny, která přitom jen měla zapracovat stanovisku Ústavního soudu k výši důchodů z průběžného systému v závislosti na předchozích příjmech. A tu nejdůležitější reformu - snížení nákladů na provoz státu - nikdo nedělá. Jen se narychlo o něco snížily platy, ale osekání naprosto zbytečných úřadů a povinností nikdo neřeší. Naopak se vymýšlejí stále další.
Když ono jde o to jak reformovat a hlavně u toho lidem nelhat. Třeba slavná Kalouskova reforma důchodů + zvýšení DPH stejně povede na účtu k dalšímu schodku. I když nám tvrdí, že fondy důchodový systém stabilizují, to zvyšování věku odchodu do důchodu se nedělá s velkou důchodovou reformou, ale vrazilo se do parametrické změny, která přitom jen měla zapracovat stanovisku Ústavního soudu k výši důchodů z průběžného systému v závislosti na předchozích příjmech. A tu nejdůležitější reformu - snížení nákladů na provoz státu - nikdo nedělá. Jen se narychlo o něco snížily platy, ale osekání naprosto zbytečných úřadů a povinností nikdo neřeší. Naopak se vymýšlejí stále další.Tonda Ježek píše:Martin Šubrt: Mluvíš mi z duše. Zatím jsme ještě v situaci, kdy reformovat můžeme. Za deset let už budeme muset. V dnešní finančně nervózní době stačí málo, aby nám mezinárodní agentury snížily rating a už se to s námi poveze ...
Máš pravdu, vrátí se to jako bumerang. Navíc není jisté, že to byli odboráři, stávkovali i odborově neorganizovaní. Bohužel to hází špatné světlo jak na všechny slušné stávkující tak na všechny odboráře.Tonda Ježek píše: Jak psal Demon, v metru zdaleka nestávkovali všichni a stejně nejezdilo. Ono je to spíše tím, jak mladí lidé vnímají odbory obecně a jak vnímají odbory v DP. Když se kouknu na věk většiny odborových předáků a jejich rétoriku, tak mi to připomíná doby minulé. A to co 17 OO v DP předvádí ve svých bojích mezi sebou, dost zaměstnanců odrazuje. A neutrální zaměstnance odrazují i takové výstupy, které se odehrály v Motole a ve Vokovicích.
Trochu se obávám, že se radikální přístup odborových organizací DP vůči Magistrátu, nevstřícnost udělat ústupek či kompromis (jako například v Brně), porušením dohody že se nebude bránit pracujícím zaměstnancům, se všem zaměstnancům DP vrátí při kolektivním vyjednávání.
jedna minifotoreportaz, pro ty, co se nemohli zucastnit pochodu zde
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Praha se dnes změnila v krásné poklidné město plné cyklistů a chodců. Lidé byli usměvaví, cyklisté si prozpěvovali, žádný stres, velice příjemná změna. Až mi to připomínalo Curych.vlakoň píše:Dnešek byl prima, děkuji moc všem co stávkovali i těm co vyjeli do ulic. Ráno město bez nadbytku agresivníchkteří zřejmě vyděsili sami sebe. I v práci pár managorů co neujdou pěšky ani 100 metrů, přijelo na kole
22ka mi přijela po 3 minutách
takže dopad proti jinému pracovnímu dni 0. Supr zítra to chci znova
![]()
PS: A těch cyklistů všude, to byla příjemná změna. Bohužel pár jich nedojelo ve zdraví, asi na tom letos seděli poprvé a dopravní předpisy jim taky moc neříkají.
Martin Šubrt: Mluvíš mi z duše. Zatím jsme ještě v situaci, kdy reformovat můžeme. Za deset let už budeme muset. V dnešní finančně nervózní době stačí málo, aby nám mezinárodní agentury snížily rating a už se to s námi poveze ...
Jak psal Demon, v metru zdaleka nestávkovali všichni a stejně nejezdilo. Ono je to spíše tím, jak mladí lidé vnímají odbory obecně a jak vnímají odbory v DP. Když se kouknu na věk většiny odborových předáků a jejich rétoriku, tak mi to připomíná doby minulé. A to co 17 OO v DP předvádí ve svých bojích mezi sebou, dost zaměstnanců odrazuje. A neutrální zaměstnance odrazují i takové výstupy, které se odehrály v Motole a ve Vokovicích.cwapa píše:Tam je opravdu stávka, tam to stojí všechno. Copak v DP se mají lidi lépe, že nestávkují? To tam jsou samí "staří", že jim nevadí třeba to, že půjdou do důchodu v 70 letech?
Trochu se obávám, že se radikální přístup odborových organizací DP vůči Magistrátu, nevstřícnost udělat ústupek či kompromis (jako například v Brně), porušením dohody že se nebude bránit pracujícím zaměstnancům, se všem zaměstnancům DP vrátí při kolektivním vyjednávání.
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
cwapa: Mě je třeba 28, zatím jsem ani nezkoumal, v kolika letech půjdu do důchodu. Proč? Protože se to zaprvé ještě mnohokrát změní a za druhé vím, že se o sebe musím postarat sám, stát to za mě neudělá a ani to nechci.
Každý má jiné životní standardy, ale protože jsem si prošel k tomu, co nyní mám, opravdu od píky (matka samoživitelka v invalidním důchodu, tak musel jsem si přivydělávat už na to, abych si mohl koupit učebnice na střední škole), jsem za to vděčný a vážím si toho. Nikdy mi nikdo s ničím nepomohl (kromě pár přátel), prvních pár let v zaměstnání jsem se neskutečně zadlužil, neboť nástupní plat se rovnal placenému nájmu, takže jsem neměl ani na jídlo nebo jízdenky. A ani ve snu mě nenapadlo, ač jsem mohl, jít na sociálku nebo se na práci vykašlat, zkusit si hledat místo v Děčíně (odkud pocházím) s vysokou nezaměstnaností a tedy pravděpodobně s pobytem na ÚP.
Souhlasím, že jsem úplně blbej, že nevyužívám systém, co mi nabízí a jen celý život dotuju některé jiné. Ale za svým názorem si stojím, ač jsem s největší pravděpodobností součástí značné menšiny. Byl bych nejraději, aby se řádně zeštíhlil sociální systém, systém daní i toho, co vše je zdarma (ať už jízdné, nebo zdravotnictví). A ti, kteří se radují a volí toho, kdo jim nabídne něco "zdarma", mě vždy zvedají ze židle. Ale bohužel, i kdyby každému zbylo více z výplaty, stejně by to rozházel a potom nadával a chtěl by od státu víc.
demon: A že politici rozhazují? Tak prostě nevolte nikoho z těch, kdo byli u moci posledních deset / dvacet let? Ať už na městě, kraji nebo ve vládě. Můžeme si za to sami, ne politici. A koho si zvolíme příště? Opět jen převlečené ptáčky, kteří nám naslibují Krkonoše i Jáchymov.
Každý má jiné životní standardy, ale protože jsem si prošel k tomu, co nyní mám, opravdu od píky (matka samoživitelka v invalidním důchodu, tak musel jsem si přivydělávat už na to, abych si mohl koupit učebnice na střední škole), jsem za to vděčný a vážím si toho. Nikdy mi nikdo s ničím nepomohl (kromě pár přátel), prvních pár let v zaměstnání jsem se neskutečně zadlužil, neboť nástupní plat se rovnal placenému nájmu, takže jsem neměl ani na jídlo nebo jízdenky. A ani ve snu mě nenapadlo, ač jsem mohl, jít na sociálku nebo se na práci vykašlat, zkusit si hledat místo v Děčíně (odkud pocházím) s vysokou nezaměstnaností a tedy pravděpodobně s pobytem na ÚP.
Souhlasím, že jsem úplně blbej, že nevyužívám systém, co mi nabízí a jen celý život dotuju některé jiné. Ale za svým názorem si stojím, ač jsem s největší pravděpodobností součástí značné menšiny. Byl bych nejraději, aby se řádně zeštíhlil sociální systém, systém daní i toho, co vše je zdarma (ať už jízdné, nebo zdravotnictví). A ti, kteří se radují a volí toho, kdo jim nabídne něco "zdarma", mě vždy zvedají ze židle. Ale bohužel, i kdyby každému zbylo více z výplaty, stejně by to rozházel a potom nadával a chtěl by od státu víc.
demon: A že politici rozhazují? Tak prostě nevolte nikoho z těch, kdo byli u moci posledních deset / dvacet let? Ať už na městě, kraji nebo ve vládě. Můžeme si za to sami, ne politici. A koho si zvolíme příště? Opět jen převlečené ptáčky, kteří nám naslibují Krkonoše i Jáchymov.
demon: máte někde tu vaši variantu? Já, že jsem ji ještě nikde napsanou neviděl. Ale to je celkem jedno. Ono se hezky říká, nechceme A, nechceme B, nechceme C, ale co chceme, to je trochu "ve hvězdách", že?
Souhlasím, že existuje mnoho případů, kdy mohly být peníze ze státního rozpočtu použity i podle mne mnohem rozumněji, než použity byly. V tom nejsme ve sporu.
Jen mi nedochází, jak se odmítnutím nastolených změn a prosazením volebního programu ČSSD dosáhne onoho blaženého cíle. Minimálně polovina vyjmenovaných "monstrakcí" byla posvěcena právě vládou této vzývané strany. Že by zamítnutím reforem nastoupila nějaká jiná garda než ta, která každý rok navyšovala státní dluh?
Ale nechme toho, nerad bych zabředl do "levo-pravé" politiky. Nedělám si iluze, že některá z politických stran, které se nám nabízejí, by se chovala jinak než ta právě vládnoucí. Jestli někdo víte, že vy osobně byste to uměli dělat líp, tak to můžete jít zkusit.
Souhlasím, že existuje mnoho případů, kdy mohly být peníze ze státního rozpočtu použity i podle mne mnohem rozumněji, než použity byly. V tom nejsme ve sporu.
Jen mi nedochází, jak se odmítnutím nastolených změn a prosazením volebního programu ČSSD dosáhne onoho blaženého cíle. Minimálně polovina vyjmenovaných "monstrakcí" byla posvěcena právě vládou této vzývané strany. Že by zamítnutím reforem nastoupila nějaká jiná garda než ta, která každý rok navyšovala státní dluh?
Ale nechme toho, nerad bych zabředl do "levo-pravé" politiky. Nedělám si iluze, že některá z politických stran, které se nám nabízejí, by se chovala jinak než ta právě vládnoucí. Jestli někdo víte, že vy osobně byste to uměli dělat líp, tak to můžete jít zkusit.
demon: Prosím v seznamu ponechat jen kauzy, kde se vše rozfofrovalo a nic užitečného nezbylo. Zrovna dopravní stavby budou mít trvalý přínos v budoucnu.
Dnešek byl prima, děkuji moc všem co stávkovali i těm co vyjeli do ulic. Ráno město bez nadbytku agresivních
kteří zřejmě vyděsili sami sebe. I v práci pár managorů co neujdou pěšky ani 100 metrů, přijelo na kole
22ka mi přijela po 3 minutách
takže dopad proti jinému pracovnímu dni 0. Supr zítra to chci znova
PS: A těch cyklistů všude, to byla příjemná změna. Bohužel pár jich nedojelo ve zdraví, asi na tom letos seděli poprvé a dopravní předpisy jim taky moc neříkají.