Skutečně má pravdu ten senilní tuneldědek ukraďtužka z hradu - Klaus: Stávka byla trefou mimo, zasáhla obyčejné lidi, ne papaláše ?Bobik píše:Tak já se zeptám i tady, ne jen ve VIP. Prosím vás lidi zlatý stávkující:
Čeho dosáhnu tím, respektive jak ohrozí vládu, že nedovezu obyčejný lidi do práce?
Ptám se v klidu, bez emocí a naprosto vážně, neboť v tom stále nemám jasno. Tak jestli by mi to někdo mohl vysvětlit, budu rád. Děkuji.
Jsem přesvědčen, že některým skupinám lidí - nepolitiků (jako např. zde - Některým obchodním řetězcům klesly kvůli stávce tržby ..."Odhadujeme, že naše tržby ve čtvrtek klesly v průměru o deset procent," řekl mluvčí hypermarketů Globus Boris Malý. Pokles tržeb podle něj souvisí právě s nižší návštěvností prodejen.
Nepotvrdil, ani domněnku, že obchodníkům ztráta nevznikla, protože naopak měli ve středu vyšší tržby, protože lidé nakupovali více. "Lidé se ve středu ani nějak zásadně nepředzásobovali, tržby odpovídaly běžné úrovni," podotkl Malý.
Největší propad zaznamenaly řetězce, jejichž prodejny stojí u stanic metra, například ty na Černém mostě nebo na Zličíně. ...), kteří se mnohdy cítí neprávem nadřazeni nad nevýdělečným veřejným sektorem (jenž se dotuje z veřejných peněz) i vlastními zaměstnanci, může dojít, že bez těchto skupin (jejich spokojenosti) se sám neobejde - respektive nebude se mít tak dobře jak se má. Čili dřív nebo později si i finančně mocní uvědomí, že pro své blaho musí přispět, tlakem na politiky, k dostatečnému uspokojení "davů"!
A protože O PENÍZE JDE VŽDY AŽ V PRVNÍ ŘADĚ, tak moc k vyvinutí toho tlaku fynančně mocnými nechybí- zejména, když i někteří z nich (podnikatelé/ekonomové ...) naprosto chápou důvody stávky zaměstnanců - viz. Tomio Okamura.
...
Stát musí šetřit
...
Zpráva NKÚ: Nejméně polovina z každoroční státní dotace ve výši 50 miliard se na silnicích a dálnicích utrácí za stavby, které jednak bývají předražené a jednak nemají žádný ekonomický efekt.
Stát je ve fázi, kdy jeho "schopnost rozumně nakupovat se změnila ve schopnost utrácet peníze“. Ekonom a člen národní ekonomické rady vlády Pavel Kohout pro Hospodářské noviny prohlásil: „Pokud by se zakázky (veřejné) lépe vypisovaly a organizovaly, ušetřené peníze by smazaly většinu schodku státního rozpočtu."
Kdo je za vypisování a pravidla veřejných zakázek odpovědný - stávkující zaměstnanci?
....