Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Škoda 14T (Porschetra)
V dnešních dnech byla zprovozněna 9114, na kterou se použily díly z 9165.
Chtěl jsem se ale zeptat, 9114 byla dlouho odstavená, protože se údajně čekalo na nějaké díly. Kdo měl tyto díly dodat? (Škoda?) Kdyby se nestala ta věc s 9165, tak jak by se ještě dlouho čekalo na ty díly? To to nebylo (není) ošetřeno nějakou smlouvou (reklamace, "podpora" náhradních dílů). Přece není možné, aby tramvaj za 60 milionů stála takovou dobu...
A asi aktuální otázka.. Pokud teda nějaká smlouva existuje, běžej nějaké lhůty atd... Jaký vliv bude mít použití dílů z vyřazené tramvaje na dodávku nových, nebo na nějakou zodpovědnost dodavatelů, kteří by se tím víceméně vyvázali z nějakého plnění...?
Chtěl jsem se ale zeptat, 9114 byla dlouho odstavená, protože se údajně čekalo na nějaké díly. Kdo měl tyto díly dodat? (Škoda?) Kdyby se nestala ta věc s 9165, tak jak by se ještě dlouho čekalo na ty díly? To to nebylo (není) ošetřeno nějakou smlouvou (reklamace, "podpora" náhradních dílů). Přece není možné, aby tramvaj za 60 milionů stála takovou dobu...
A asi aktuální otázka.. Pokud teda nějaká smlouva existuje, běžej nějaké lhůty atd... Jaký vliv bude mít použití dílů z vyřazené tramvaje na dodávku nových, nebo na nějakou zodpovědnost dodavatelů, kteří by se tím víceméně vyvázali z nějakého plnění...?
Už jí mám na stoleLáďa píše:Přidám sem 1 nemilé překvapení. V pátek ráno jsem jel 9132 a stoupl jsem si na začátek 2. článku k přechodovému měchu. Po chvilce jsem zjistil, že na mě něco kape. Podíval jsem se na strop a zjistil jsem, že skrze propojení 1. a 2. článku protéká voda. To mě dost zarazilo.... Stížnost odeslána.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna tohle bych nebral jako tragédii. Podle mě i u kachen kloubových busů měch může prasknout. Na té tramvají jsou větší průsery podle toho co píše demonLáďa píše:Přidám sem 1 nemilé překvapení. V pátek ráno jsem jel 9132 a stoupl jsem si na začátek 2. článku k přechodovému měchu. Po chvilce jsem zjistil, že na mě něco kape. Podíval jsem se na strop a zjistil jsem, že skrze propojení 1. a 2. článku protéká voda. To mě dost zarazilo.... Stížnost odeslána.
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Jako by člověk omlád pět let...DG7021 píše:Pro fanoušky 14T - 9114 na služební jízdě dnes kolem 21h na Bruselské.
Přidám sem 1 nemilé překvapení. V pátek ráno jsem jel 9132 a stoupl jsem si na začátek 2. článku k přechodovému měchu. Po chvilce jsem zjistil, že na mě něco kape. Podíval jsem se na strop a zjistil jsem, že skrze propojení 1. a 2. článku protéká voda. To mě dost zarazilo.... Stížnost odeslána.
- Tommy82
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ad. ev.č. 9114 - už bylo na čase, po 27 měsících!!!!!
no motolští si dali záležet a tak si odbila zkušebních 100 km.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Pro fanoušky 14T - 9114 na služební jízdě dnes kolem 21h na Bruselské.
- Bobik
- Uživatel
Hezké video o postupné degeneraci lidstva.
Hlášky stojí za to. 
Sunutí 14T
"...ty vole, von jí fakt táhne..."
Hezké video
9001: Spíš bych řekl, že si cestující přestoupí do jiné tramvaje v další zastávce. Stejně dokud se tramvaj neodsune, tak nic jiného nepojede a lepší komfortně přestoupit v další zastávce než pobíhat v křižovatce...
Hezké video
9001: Spíš bych řekl, že si cestující přestoupí do jiné tramvaje v další zastávce. Stejně dokud se tramvaj neodsune, tak nic jiného nepojede a lepší komfortně přestoupit v další zastávce než pobíhat v křižovatce...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To není až tak neobvyklé. PTG se může porouchat na čemkoli. Spíš mě dostalo, že ji sune tramvaj s lidma. To muselo být dobré stavění v zastávkách 
-
jaydee2008
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
gabuliatko
- Uživatel
No já zas chápu, že se odpovědným lépe buzeruje řidič s rozepatým poklopcem než Rencar. Řidič totiž má kapříka jen jednou v roce a nedělí se o něj.JirkaR píše:Tak jsem tu oloupanou 9118 taky zahlédl (dopoledne na Andělu), a musím tedy říct - tohle vážně bije do očí. Proti tomu už je vlastně zbytečné opravovat nějaké šrámy po drobných nehodách, nebo si hrát na jednotné košile a bundy řidičů. Chápu, že to má svoje důvody, ale asi by opravdu tyto následky reklamy měly být nějak lépe řešeny.
Tak jsem tu oloupanou 9118 taky zahlédl (dopoledne na Andělu), a musím tedy říct - tohle vážně bije do očí. Proti tomu už je vlastně zbytečné opravovat nějaké šrámy po drobných nehodách, nebo si hrát na jednotné košile a bundy řidičů. Chápu, že to má svoje důvody, ale asi by opravdu tyto následky reklamy měly být nějak lépe řešeny.
- Bobik
- Uživatel
JO, nezapoňte že v Motoule se teď hrabou v kolejích, takže počítám že není moc kde to odstavit a nalakovat, příp. vyřadit. Chybělo by.