Nešlo spíše o to docílit (mírnému) snížení max. rychlosti a (výraznému) prodloužení času potřebného k jejímu dosažení???8750 píše:K tomu bych se chtěl zeptat, jak moc mohly ty klíny u zrychlovače snížit odběr, když zrychlovačová výzbroj i při malých rychlostech odebírá proudu hodně, akorát jde větší část do odporů?
T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Podle tohoto příspěvku zas prý řidička přehlédla postavení výhybky.egee v Poznáte místo na fotografii? píše:Pokud projdu svou paměť u ND byla nehoda během spartakiády, té poslední a mělo to být tak - řidička tram se rozjížděla ze stanice ND jako DRUHÁ a vzhledem k situaci že byla čerstvá a příslušník VB ji ukazoval že si má pospíšit našlápla a zadním vozem se podhodila .. Pak se tuším zavedly i tzv. omezovací klíny pod pedál jízdy . Je podivné že se o té nehodě nějak neví v análach DP .
K těm omezovacím klínům - nezaváděly se spíš pro snížení odběru proudu a odlehčení měníren při spartakiádách? K tomu bych se chtěl zeptat, jak moc mohly ty klíny u zrychlovače snížit odběr, když zrychlovačová výzbroj i při malých rychlostech odebírá proudu hodně, akorát jde větší část do odporů?
- Absolut
- Moderátor
Ano. Šlo pouze o převodovky s dvojím převodem, nikde se nic nepřehazovalo.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A neslo pouze o jinou konstrukci prevodovek ? Musto obvyklych hypoidnich se pouzily s dvojim prevodem , tusim stejne jako v Osieku na horsky usek ? Aspon ja jsem nikde nenasel noc o tom ze by CKD mela napravovy prevodovky s menitelnym prevodem. Pouze nekolik typu prevodovek s ruznym prevodovym pomerem.
Nesmělo se stavit, byla obava, že se to ve stoupání nerozjede.gabuliatko píše:Co si pamatuji, tak to byly asi 2 KO soupravy T3, (jezdily na 17) než se přišlo na to, že to je zbytečné.
Zde se v případě výpadku signalizace řidiči telefonicky (polní telefon) hlásili, bo v úseku nesměla být víc jak 1 souprava (směrem nahoru 1 úsek, dolu 2 úseky). Teoreticky se nesmělo směrem nahoru zastavit, ale prakticky jsem to několikrát zažil (typicky za popelářema) a nic se nestalo.
- Absolut
- Moderátor
Nevím. Bohužel o tom nemám žádné podrobné informace, ale patří to k dlouhodobým úkolům, které si chci do evidence tramvají doplnit. Pokud by někdo věděl, prosím o upřesnění.
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dík. A jak se tam řadily ty stupně, to jako, že když byly ty vozy na Trojské (Hercovce) tak přeply převod kličkou, sjely (popř. Vyjely) přeply a jely dál?
- Absolut
- Moderátor
A přitom je to celkem nové foto - listopad 1996.
Jo a ty vozy s převodovkami s dvoustupňovými horskými převody byly 6824 a 6839.
Jo a ty vozy s převodovkami s dvoustupňovými horskými převody byly 6824 a 6839.
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dík. Já jen mě to tak napadlo, když jsem to četl. Já jsem si i pročítal jednu brořuru o T3 a nějak jsem tam ty čísla nenašel.
PS: Foto má krásný historický nádech (6092, Panelová Trojská, Budka, ... )
PS: Foto má krásný historický nádech (6092, Panelová Trojská, Budka, ... )
- Absolut
- Moderátor
Vojta Tramvaj: Čísla z hlavy nevím, vím kde je dohledat, ale ta knížka není v současné době ve stejném bytě, jako já. Stanoviště mám někde na fotce, ale opět fotky nejsou v tomto PC, ze kterého píšu....
Kus stanoviště je vidět na fotce v příloze, kde ovšem objektem fotografovaným byla 6092 na d-5.
Kus stanoviště je vidět na fotce v příloze, kde ovšem objektem fotografovaným byla 6092 na d-5.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
gabuliatko
- Uživatel
Co si pamatuji, tak to byly asi 2 KO soupravy T3, (jezdily na 17) než se přišlo na to, že to je zbytečné.
Zde se v případě výpadku signalizace řidiči telefonicky (polní telefon) hlásili, bo v úseku nesměla být víc jak 1 souprava (směrem nahoru 1 úsek, dolu 2 úseky). Teoreticky se nesmělo směrem nahoru zastavit, ale prakticky jsem to několikrát zažil (typicky za popelářema) a nic se nestalo.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vojta: Dovolím si z části odpovědet. Na Trojské je vidět betonový pozůstatek cca v 2/3 tratě.
- Vojta Tramvaj
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když jsme u toho uspořádání 2+1, tak mám otázku mířenou nejvíce asi na Absoluta. Které vozy byly uzpůsobeny na trať o podélném sklonu 8% sedačkamí 2+1 a převodem 1:8,77. Čtu si totiž D 1/2 z roku 1987 a tak mě to napadlo se zeptat.
PS: Stanoviště dispečerské bylo kde?
PS: Stanoviště dispečerské bylo kde?
- Absolut
- Moderátor
Na Pankráci byla svého času celorůžová 7202+7203 a taky prý občas vadila.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
chemik: Ale prý když byly růžová BBC tak se našlo pár řidičů na Žižkově co jim to vadilo