Hmch. Ráno to ještě fungovalothriller2 píše: Portál vepřové správy je bohužel nedostupný
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Portál vepřové správy je bohužel nedostupnýponorka píše:viz § 12 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisůMM-Mikulovsky píše:hotel v metru
Doporučuji povšimnou si dvou skutečností. Jednak existuje rozdíl mezi tzv. taxativním (neboli úplným) výčtem a demonstrativním (neboli příkladmým) výčtem (dále viz např. Aleš Gerloch - Teorie práva, nakl. Aleš Čeněk, r. 2009)Druhak - zákon je sice z r. 1964, ale od té doby byl již 55-krát novelizován.piskvorrr píše:Pokud to dobře chápu, pak doporučuju zahájit Svatou Válku za odstranění veškerých fotek z fóra (nebo ještě lépe z Internetu obecně), protože téměř na každé se jistě najde osoba, která neposkytla souhlas, a internet v zákoně není specificky vyjmenovaný jako zpravodajské médium.
Spoiler: ne vždy se výčet možností v zákoně vykládá jako "pouze toto a nic jiného"; lze vykládat i jako "toto a obdobné případy" - račte si povšimnout, že zákon je z roku 1964, kdy po internetu nebylo ani vidu, ani slechu.
Pokud to dobře chápu, pak doporučuju zahájit Svatou Válku za odstranění veškerých fotek z fóra (nebo ještě lépe z Internetu obecně), protože téměř na každé se jistě najde osoba, která neposkytla souhlas, a internet v zákoně není specificky vyjmenovaný jako zpravodajské médium.ponorka píše:viz § 12 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisůMM-Mikulovsky píše:hotel v metru
Spoiler: ne vždy se výčet možností v zákoně vykládá jako "pouze toto a nic jiného"; lze vykládat i jako "toto a obdobné případy" - račte si povšimnout, že zákon je z roku 1964, kdy po internetu nebylo ani vidu, ani slechu.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Panove kdo z vas sedi v brne u fidela ?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je vidět že nestřídáš na IPP a nechodíš na kafe do dvou zdejších rychlostravovacích zařízení. Na plastových víčkách kelímků, je něco o horkém obsahu, na jablečné taštičce také a myslím, že na některém z mnoha nápojových automatů jsem též viděl "Pozor, vydávané nápoje jsou horké!"9001 píše:Snad jsme ještě nedospěli k tomu, když si koupím horké kafe, že mám na kelímku napsané pozor je to horké...
S tím záchodem je to totéž. Ty píšeš, že jsme k tomu stavu ještě nedospěli, ale já naopak myslím, že doba, kdy jsme se smáli sušení pejsků v mikrovlnce je už pryč a jsme na tom možná hůř
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pánové (a dámy), jelikož máme dnes a zítra naposledy prodloužený denní provoz, zkuste (pokud můžete) si při svých nočních cestách zapsat pokud možno na co nejvíce spojích a co nejvíce mezizastávkových úsecích počty cestujících využívajících v tuto dobu autobusy, tramvaje a metra. Apeluji nejen na vás v roli cestujících, ale i na vás řidiče a zaměstnance z provozu.
Kolik lidí vystupuje, kolik lidí nastupuje v zastávkách a stanicích v daný čas, kolik lidí jede mezi zastávkami atd, všechny tyto informace jsou důležité. Měření provádějte pouze ve spojích z prodlouženého denního provozu, ty poznáte tak, že v jízdních řádech jedou v pátek a sobotu, ale ne v neděli-čtvrtek.
Není to žádný plošný průzkum, měly by to být informace pro nás, co zde pak diskutujeme. Výsledky mi pošlete na mail 299792458@seznam.cz, já to dám od všech dohromady, pošlu všem a budemem mít do budoucna aspoň nějakou představu, jak byl využíván či nevyužíván prodloužený provoz. Zvláště vhod to přijde, až se v budoucnu budeme zase hádat o úpravách nočního provozu
čili v době, kdy už nebude jiná možnost jak se o využitelnosti polonočního provozu dozvědět.
Děkuji všem, kdo se zapojí..
Kolik lidí vystupuje, kolik lidí nastupuje v zastávkách a stanicích v daný čas, kolik lidí jede mezi zastávkami atd, všechny tyto informace jsou důležité. Měření provádějte pouze ve spojích z prodlouženého denního provozu, ty poznáte tak, že v jízdních řádech jedou v pátek a sobotu, ale ne v neděli-čtvrtek.
Není to žádný plošný průzkum, měly by to být informace pro nás, co zde pak diskutujeme. Výsledky mi pošlete na mail 299792458@seznam.cz, já to dám od všech dohromady, pošlu všem a budemem mít do budoucna aspoň nějakou představu, jak byl využíván či nevyužíván prodloužený provoz. Zvláště vhod to přijde, až se v budoucnu budeme zase hádat o úpravách nočního provozu
Děkuji všem, kdo se zapojí..
Na EN 476 jsou řazeny mezi Prahou a Bratislavou dva – ČD a MÁV.thriller2 píše:V EuroNight vlacích nejsou vozy k sezení?
Naposled jsem jel EN 444 na sedáka minulý rok v létě a byli jsme jediné kupé sociálně přizpůsobené jízdě vlakem. Nezamhouřil jsem celou noc oči; pokusy o dobývání se do kupéčka, nadávky, obtěžování cestou na záchod, neskutečný řev a ničení vozu nepřizpůsobivými spoluobčany. Vlakový doprovod zalezlý v lehátkách. Nikdy více!thriller2 píše:To je to tak zlé?Honza píše:Pokud nechceš zažít peklo)
Na druhou stranu cesta na Slovensko a moje předchozí cestování Cassovií a Excíkem byly vždy relativně v pohodě. Lehátka byla naprosto v pohodě vždy. Po odjezdu z Prahy zařetězuje steward všechny dveře a jede se.
Všechno osobní zkušenost, někdo bude jistě nesouhlasit.
V EuroNight vlacích nejsou vozy k sezení?
To je to tak zlé?Honza píše:Pokud nechceš zažít peklo)
Zkušenosti z častého cestování v relaci Praha – Košice: Pokud nechceš zažít peklo, kup si lehátko. Jinak ano, místa je dostatek, bez problémů si sedneš i bez místenky. Ale je dost možné, že relace Praha – Bratislava je jiná. Přecijen východ je rázovitější.thriller2 píše:Prosím vás, přátelé, potřebuju do vlaku EuroNight mezi Prahou a Bratislavou místenku? V EC nebo expresech bývá obvykle dost volného místa, ale přes noc jsem vlakem ještě nikdy nejel, tak nevím, jak to v EN vypadá. Díky:)
Prosím vás, přátelé, potřebuju do vlaku EuroNight mezi Prahou a Bratislavou místenku? V EC nebo expresech bývá obvykle dost volného místa, ale přes noc jsem vlakem ještě nikdy nejel, tak nevím, jak to v EN vypadá. Díky:)
Vysvětlení bych řekl, že bude jednoduché. Náhlá změna si žádá velké změny a ty nemůžou být bleskově zpracovány.gabuliatko píše:Máte někdo prosím vysvětlení ke stránkám ROPIDu? Na jednu stranu píší že od 4.3. 2012 (což je za cca 7 pracovních dní) končí prodloužený provoz a na druhou stranu tam visí j.ř. třeba 164 s platností od 4.3.2012 a ta jej obsahuje?
-
gabuliatko
- Uživatel
Máte někdo prosím vysvětlení ke stránkám ROPIDu? Na jednu stranu píší že od 4.3. 2012 (což je za cca 7 pracovních dní) končí prodloužený provoz a na druhou stranu tam visí j.ř. třeba 164 s platností od 4.3.2012 a ta jej obsahuje?