Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
kasme
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od kasme » 07.8.2012 23:00

travička před Molochovem zdá se bude... :)

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 4.JPG.html

Myslbekova http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 4.JPG.html

TT Nádraží Hostivař - Průběžná
(ne)probíhající rekonstrukce tramvajové trati
autor kuhe

http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/tr ... 12/120807/

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 06.8.2012 23:05

MM-Mikulovsky: Ano, musela by se posunout osa trati v Bělehradské. Byla na to studie. Neudělalo se to pro neúměrné náklady.

von Špilberk: Ano, úpravy zastávek BUS, původně koordinovaná stavba s TT.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 06.8.2012 18:26

sloupik1984 píše:
majkrosoft918 píše:Na straně Lidla jak začíná oploceni a s úžení je na chodníku cedule o jakou stavbu se jedná.Kdyby někdo jel okolo koukněte na to :-)
Tak já dnes nelenil a zašel se podívat co že vlastně je napsáno na té ceduli u Lidla na Švehlovce. Stálo tam něco jako "výstavba nových zálivů (asi v obou směrech) pro autobusové zastávky pro zvýšení komfortu cestujících"...
Na jedné ceduli je: Vážení obyvatelé a návštěvníci Prahy, velmi se Vám omlouváme za omezení spojené s výstavbou nových autobusových zálivů, které výrazně přispějí ke zlepšení komfortu a bezpečnosti v této oblasti.
Termín je srpen - říjen 2012.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 05.8.2012 15:49

MM: Bylo to myšleno jako navázání na větší investici, aby se to mohlo udělat. Osa trati u KFC už je ve slušné poloze, tj. zasypání výstupu z metra s tím opravdu nesouvisí. Jen by technicky a investičně mohlo tak za 5 let spadnout sočasně do okamžiku, kdy by bylo vhodné Tylák vyměnit.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 05.8.2012 13:10

MŠ: Při pohledu na letecký snímek IPP jsem přesvědčen, že hlavní problém pro vložení oblouku Štěpánská/IPP - IPP/Muzeum není osa TT v Jugoslávské (a tedy potřeba jí tam posouvat - navíc za cenu zasypání jednoho/středního výstupu z =M=C), ale hlavně osa TT v Bělehradské (tam by se musela TT posunout mezi Jugoslávskou a Anglickou k východním okraji ulice = IAD zde by mohla projíždět pouze opačně než nyní - od Anglické k Jugoslávské a současný proud IAD od Jugoslávské k Anglické by se musel přesměrovat do sousední souběžné Londýnské).

Ještě by bylo pro dobré napojení oblouku Muzeum/IPP - Mírák vhodné posunout osu TT v Jugoslávské mezi Bellehradskou a Londýnskou jižněji (ale to zase by vyvolalo nutnost posunout TT v Bělehradské mezi Jugoslávskou a Rumunskou západněji - aby mohl být zachován oblouk Bruselská - Mírák). Ano, hýbu více s TT v kolem inkriminovaného křížení, ale pro zachování zastávek IPP od/ke Štěpánské a tamních výstupů z =M=C je to vhodné (navíc jsem přesvědčen, že zasypání středního výstupu z =M=C bez popsaných posunů os TT u křížení by pro vložení tam plné hvězdice nestačilo.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 05.8.2012 10:00

Absolut píše:Ještě k tomu doplňování oblouků. Jde všechno. Otázka je vždy za jakou cenu. V roce 1995 se dokonce uvažovalo i o úplné hvězdě na I.P.Pavlova. Problém je pouze v míře vyvolaných investic.
Asi to nalepíme na humanizaci magistrály :-). Pěkně úprava nám. I. P. Pavlova s posunem osy trati nad zasypaný střední výstup z metra, zpřístupnění zastávky zc přímo i z podloubí. Pěší zóna s provozem tram v Bělehradské u jedenáctky s posunem osy trati též do středu ulice a nový oblouk k tomu ;-)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 05.8.2012 9:31

Tak na tom Pavláku ten oblouk citelně chybí..... Na druhou stranu, s ním by se přišlo o "poněkud netypický způsob odbočení vlevo do Bělehradské" absolvovaný nočkama při výlukách. 8-)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 05.8.2012 8:36

Ještě k tomu doplňování oblouků. Jde všechno. Otázka je vždy za jakou cenu. V roce 1995 se dokonce uvažovalo i o úplné hvězdě na I.P.Pavlova. Problém je pouze v míře vyvolaných investic.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 05.8.2012 8:30

Podoba křižovatky Flora do r. 1977 byla postavená kdy? Jaké tehdy jezdily převážně vozy? A byla křižovatka stejně vysoko, nebyla náhodou výškově celá trochu jinak, když se nemusela přizpůsobit stropní desce metra? A uměli jsme v 70. letech udělat splítku a splítkovou výměnu? Nebylo tehdy jednodušší prostě narvat výměnu do zakružováku? A jaká byla tehdy norma na projektování tramvajových tratí? Tady hledejte rozdíly proč tam tehdy nemusela být sjezdová splítka a dnes tam bude. Já se přiznám, že odpověď neznám, jen mě napadlo několik možných cest k odpovědi a myslím, že jedna z nich je jistě správná.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: křižovatka Flora

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.8.2012 2:31

Jenda1989 píše:...jedině že by na Olšanském nám. vznikly oblouky směr Olšanská.
Jsem názoru, že tyto by měly určitě být dobudovány, aby ve spojení s obnovenou přímou Jíčínská x Jíčínská na Floře zajistili možnost jednoduchého odklonu od Orionky v případě MU či oprav/reko TT Flora - Olšanské Hřbitovy.

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 04.8.2012 0:49

Pepa z Nuslí píše:
Jenda1989 píše:Zdravíčko kolegové, nevíte někdo jestli při nýnější rekonstrukci křiž. Flora nebylo uvažováno o obloucích v relaci Vinohradská x Jičínská (směr Orionka). Já jsem před rekonstrukcí totiž něco takového zaslechl a když jsem se tam byl v týdnu osobně juknout viděl jsem jen staronovou podobu křižovatky s rovinkou Jičínská x Jičínská. Dík za odpověď.
Teda Jendo, nevím, jestli tohle bylo myšleno vážně, nebo to byl vtip. Ten oblouk by byl úplně zbytečný. Spíše bych si uměl představit oblouk Vinohradská x Jičínská směr Olšanské náměstí.

Jinak by mě dost zajímalo, proč je obnovováno staronové uspořádání křižovatky, když se stejně zatím nezavedla linka, co by jezdila v relaci Jičínská x Jičínská.
Tak to máš pravdu. Já jsem to jen slyšel a proto jsem se na to zeptal.
Co se rovin na Floře týká tak z hlediska manipulačních možností je to dobrá myšlenka, ale z dopravního hlediska si zde nedokážu představit pravidelnou linku (tedy když pominu okružní 2), jedině že by na Olšanském nám. vznikly oblouky směr Olšanská.

Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 03.8.2012 23:40

Jenda1989 píše:Zdravíčko kolegové, nevíte někdo jestli při nýnější rekonstrukci křiž. Flora nebylo uvažováno o obloucích v relaci Vinohradská x Jičínská (směr Orionka). Já jsem před rekonstrukcí totiž něco takového zaslechl a když jsem se tam byl v týdnu osobně juknout viděl jsem jen staronovou podobu křižovatky s rovinkou Jičínská x Jičínská. Dík za odpověď.
Teda Jendo, nevím, jestli tohle bylo myšleno vážně, nebo to byl vtip. Ten oblouk by byl úplně zbytečný. Spíše bych si uměl představit oblouk Vinohradská x Jičínská směr Olšanské náměstí.

Jinak by mě dost zajímalo, proč je obnovováno staronové uspořádání křižovatky, když se stejně zatím nezavedla linka, co by jezdila v relaci Jičínská x Jičínská.

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 03.8.2012 23:15

Láďa píše:
Jenda1989 píše:Jinak mně překvapila ještě jedna věc a to je ta dlooohááá sjezdová výhybka dolu do Jičínské. Tu rozjezdovou chápu, ale ta sjezdová je fakt zvláštní.
Už se to zde řešilo. :wink:
Dík za info. Ale víš čemu nerozumím? Křiž. Flora měla až do r. 1977 přibližně stejnou podobu jako bude mít teď po reko a při tom tam nemusely být žádné speciální výhybky. No a jestli se nemýlím tak ten zakružovací oblouk tam musel být i dříve.

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 03.8.2012 22:23

sloupik1984: Ano, odhad je správný.

Láďa
Uživatel

Příspěvek od Láďa » 03.8.2012 21:28

Jenda1989 píše:Jinak mně překvapila ještě jedna věc a to je ta dlooohááá sjezdová výhybka dolu do Jičínské. Tu rozjezdovou chápu, ale ta sjezdová je fakt zvláštní.
Už se to zde řešilo. :wink:

Odpovědět