SSZ Nuselská x U Plynárny v provozu
několik průjezdů
http://www.youtube.com/watch?v=p6mQRgf7N2o&t=390
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Jsem zvědav kdo bude po tom přechodu chodit. Jedním slovem nikdo, aneb další ukázka toho jak se zbytečně vyhazují peníze.chemik píše:SSZ na Svatoplukový je v oranžovém blikacím módu
Nevím jak ty. Já jezdím sorkami cca 2x denně (minimálně). Takřka vždycky nefunfuje alespoň jeden dispej a když funguje, tak je tam biosácká tabulka a tak. Fotek mám na rozdávánítrainzjohny píše:Proboha co s těma SORkama všici máte ? Já krom jednoho resetu za jízdy nepamatuju že by to nechodiilo.
MŠ: takhle to je i co jsem viděl ve světě, po dobu stání ve stanici vidíš kam to jede, mezi stanicemi název příští stanice. Ve stanici zjišťovat kde jsi je už pozdMartin Šubrt píše:Já jsem si toho všimnul v metru. Jelikož máme názvy stanic metra za soupravou nebo nad nástupištěm, případně ve střední lodi, tak cestující po příjezdu do stanice název této stanice často hledají marně. Mluvené slovo si rádi ověřují pohledem. No a vnitřní infosystém v ten okamžik ukazuje platnou konečnou, tj. ani ten nepomáhá. Domnívám se, že nasměrovat člocvěka na správnou konečnou by měl infosystém ve stanici a systém ve vlaku by měl po dobu pobytu ve stanici ukazovat název této stanice.
Já bych tam naopak radši viděl aktuální stanici + šipku ke správným dveřím. Nápisy na boku stanice jsou z přijíždějícího vlaku prakticky nečitelné a na nástupišti už vůbec není nic vidět. Pravděpodobnost, že ve vlaku přeslechnu hlášení, je větší, než že vlezu na druhou kolej. Stejně tak by tam měla aktuální stanice svítit v tramvaji.trainzjohny píše:Já bych právě naopak souhlasil s tou konečnou, jelikož když jsem ve stanici, vím ve které a můžu si po nástupu ověřit zda nejedu jinam než chci. Naopak cestující ve voze mají informací dost (vidí to na boku když přijíždí, slyší to a ti znalejší to poznají i ze stanice samotné).
Není to náhodou u tramvají že po odhlášení tam poměrně dlouho zůstává konečná a další zastávka se ukáže až po nějaký době/zavření dveří ?Petrpes píše:Prostě stanici před hradem, Václavákem to mám vyzkoušený. Zmáčknu včas a tůristi lezou ven a zese dovnitř...
Nejde o hlášení, ale o to vnitřní tablo, kde pak celou dobu stání v předcházející zastávce svítí ta následující.
Samozřejmě to tak nedělám všude, spíš když si ne těhle místech vzpomenu
Proboha co s těma SORkama všici máte ? Já krom jednoho resetu za jízdy nepamatuju že by to nechodiilo.Petr píše:S dovolením bych tuto větu upravil: V SORkách, když už to vůbec funguje, to mají pořešené lépe, tam se na displeji vyhlášená stanice odsune až po odjezdu.
S dovolením bych tuto větu upravil: V SORkách, když už to vůbec funguje, to mají pořešené lépe, tam se na displeji vyhlášená stanice odsune až po odjezdu.P_V píše:V SORkách to mají pořešené lépe, tam se na displeji vyhlášená stanice odsune až po odjezdu.
V SORkách to mají pořešené lépe, tam se na displeji vyhlášená stanice odsune až po odjezdu.Petrpes píše:Prostě stanici před hradem, Václavákem to mám vyzkoušený. Zmáčknu včas a tůristi lezou ven a zese dovnitř...
Nejde o hlášení, ale o to vnitřní tablo, kde pak celou dobu stání v předcházející zastávce svítí ta následující.
Co u BUSŮ nevadí? Zastávky hlásí úplně stejně jako tramvaje. Tedy aktuální zastávka+ihned následující zastávka před zastavením vozu. Po rozjezdu hlásí pouze větu "Příští zastávka je na znamení". Tak co u busů nevadí?9001 píše:A proč to u busů nevadí?