*Palmovka - horní
*U Kříže
Moderátor: TRAM-FÓRUM
To neBobik píše:To by snad mělo bejt normální, to zablokováni. Když jsem ji včera v noci okukoval, tak vždycky když jsem jel dolu, tak blikala jako zablokovaná, ač nikde žádná tram nebyla.
Ano, ano, již z minulosti jsem poučen (a Octárna mě o tom denně utvrzuje), že jednotkou dočasnosti je jeden furt. Takže je na co se těšit.Karosák píše:A na obrazovkách už běhá, že Prašný most dočasně řízen pevným cyklem....
Sjezd autobosu z tram pásu ZC nemá chybu.MOp píše: Tramvajove zastavky Prasny most jsou diky absenci podchodu pristupne jen z prostredka. Tudiz na zachazku se kazdy vybodne a radeji preskakuje zabradli a prebiha vozovku.. Severni chodnik neni hotovy, takze maminka s kocarkem musela asi 10m vozovkou (cyklopruhem), tudiz chvili bezradne cucela (na ten neverici vyraz dlouho nezapomenu), pak cekala az na prilehle krizovatce padne cervena a sup s kocarkem do vozovky. Nastesti to vypada, ze do pondeli by to mohlo byt dodlazdeno.
Ta Labuť je vážně peklo...MOp píše:mam dalsi priklad krizovatky s antipreferenci vyjma zde jmenovanych.
http://www.prazsketramvaje.cz/preferenc ... rence.html
jedna se o signalizaci pred obchodnim domem bila labut v ulici na porici. tam padaji cocky na stuj pred projizdejici tramvaji s pravdepodobnosti blizici se 100 procentum.
jake mate zkusenosti vy ostatni diskutujici ? nemusi se vztahovat pouze na tuto krizovatku. kde jeste mate obdobne zkusenosti?
Dnes ráno a dopoledne 2 průjezdy ZC a 2 DC, všechny OK.admin Petr píše:Rozhozená koordinace SSZ mezi Andělem a Bertramkou (z centra se stojí i na 4 světlech ze čtyřech) několikrát hlášená na PDT, doplněná o padání volna do oblouků na křižovatce Plzeňská x Radlická, se stále trvajícím pevným vybíráním chodeckého volna na Bertramce. Věc věru luxusní!
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dopravní_indukce - nová komunikace svede existující provoz, ale indukuje i nový ("nebudu to na Anděl objíždět přes Zličín, vezmu to po Evropský a Blankou" jako jeden z příkladů). Mínil jsem primárně "Blanku II", neboli Holešovičky-Spojovací-V Rybníčkách - ta by otevřením přitáhla tranzit sever-jih, který teď jezdí po hostivařské radiále místo po 511 (a jsme zase u toho)XSC píše:Jak to může přivést víc tranzitu do centra? Jen místo nahoře na Letné bude provoz o 20 metrů níž, ovšem stejně daleko od centra jako dosud. Možná se část osobní dopravy ve směru sever-jih přesune do Blanky, ale to se týká jen směru D8>R4,D5, což zase odlehčí magistrále. Vnější okruh se nebuduje jednak kvůli obstrukcím Suchdola, ale také neschopnosti úředníků vypracovat soudem nezpochybnitelné podklady. Ohledně mýta jsem rád, že se zatím jen mele hubou. protože okruh, ve kterém má být mýto vybíráno, je nesmyslně velký. To není žádná ochrana historického centra ale jen snaha radnice vydojit z lidí co nejvíc za nic.piskvorrr píše:Pokud se nemýlím, tak nejde o "zbytečnost" Blanky II, ale o to, že centru neodlehčí, naopak do něj přivede více vozidel. Mýtem se ohání všichni, včetně dosud všech magistrátů - ale jen hubou, ve stylu "až bude úplně všechno v Praze a okolí definitivně a kompletně vyřešený, pak to má cenu řešit." Hlavní prser je v tom, že se buduje napřed vnitřní okruh za absence vnějšího (jmenovitě Suchdol a 511), což právě přivede do centra _více_ tranzitu.