Od té doby, co jsou plašítka instalovaná, tak jsem na Palackého mostě žádnou labuť neviděl... že by si na to zvykly? ...pokud ano, možná by stálo za to zvážit zvětšení plašítek nebo změnit jejich tvar....chemik píše:helejte, zdá se mi to, nebo s instalací těch plašítek na ptáky, umístěných na příčňákách trolejového vedení na mostech, se zvýšil výskyt labutí na Palackého mostě? Každej den je tam minimálně jedna zmatená labuť...
Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes ráno dokonce hlášen střet TRAM s labutí na Legiích...chemik píše:helejte, zdá se mi to, nebo s instalací těch plašítek na ptáky, umístěných na příčňákách trolejového vedení na mostech, se zvýšil výskyt labutí na Palackého mostě? Každej den je tam minimálně jedna zmatená labuť...
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A já jsem zrovna chtěl říct, že mi přijde, že labutí s nedovolenými manévry ubylo.
helejte, zdá se mi to, nebo s instalací těch plašítek na ptáky, umístěných na příčňákách trolejového vedení na mostech, se zvýšil výskyt labutí na Palackého mostě? Každej den je tam minimálně jedna zmatená labuť...
Na co, smím-li se zeptat?gabuliatko píše:(... snažím se z linkových jízdních řádů za pomoci vyznačených nízkopodlažních spojů udělat vozáky ...)
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
odzadu - jsem přesvědčen, že to se ti nemůže podařit, protože pauzy jsou různě dlouhé a různě rozmístěné (= vlaky se při nich předjíždějí + některé linky jsou pásmované, díky čemuž se vlaky také neustále "podjíždějí")gabuliatko píše:Mam dotaz na řidiče, jakou jste měli nejdelší přestávkou dle jízdního řádu na konečné u denní linky (40 minut, 50 minut, ...)?
(... snažím se z linkových jízdních řádů za pomoci vyznačených nízkopodlažních spojů udělat vozáky ...)
Na maximální délku BP se ani neptej - jednou (cca 3 až 4 roky zpět - při začátku zavádění prodlouženého provozu denních linek v noci z pátku a soboty) jsem přijel s l. 3 na Lehovec a původně jsem myslel, že mám BP cca 25 minut, těsně před uplynutím oné doby jsem se vrátil do TRAM a zjistil, že mám ještě do odjezdu celou hodinu = BP bylo skoro 1,5 hodiny! (nejlepší bylo, že krátce na to jsem navíc končil - max. do Modřan a na PA, ale něco mi říká, že jsem byl na Palačáku střídaný).
Svého času mívalo jedno pořadí linky 20 přestávku 50 minut na Smíchovském nádraží.gabuliatko píše:Mam dotaz na řidiče, jakou jste měli nejdelší přestávkou dle jízdního řádu na konečné u denní linky (40 minut, 50 minut, ...)?
(... snažím se z linkových jízdních řádů za pomoci vyznačených nízkopodlažních spojů udělat vozáky ...)
-
gabuliatko
- Uživatel
Mam dotaz na řidiče, jakou jste měli nejdelší přestávkou dle jízdního řádu na konečné u denní linky (40 minut, 50 minut, ...)?
Třeba to bude jako u ČD, kdy část vlaku se někde odpojí a pokračuje jinak.. teplá Hela nahlásí (automatický hlásič ze sálu), že zadní vůz pokračuje jako linka XY a na zastávce, kde bude čekat řidič na svou směnu se souprava rozpojí a začne výkon s původním zadním vozem 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
chemik: Není tohle náhodou běžná liberecká praxe
Petrpes: Počkejte až Ropidu poteče do bot, tak si třeba na tohle vzpomene... Třeba taková 14/24, 1 , 18...
Petrpes: Počkejte až Ropidu poteče do bot, tak si třeba na tohle vzpomene... Třeba taková 14/24, 1 , 18...
kdepak, nejlepší wi-fi kundace byla kdysi dávno, když ještě jezdila 11 na černokosteleckou. Strašnickej v 8 večer zatáh s dvojicí, ve vozovně, kde trávil pauzu, mu mezití odpojili vagónek a on pak zase za půl hoďky vyjel, ale jenom s tím jedním vagónkem! To byla prča, hehe, smích 
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Polonoc nee... Co jediné může vyjíždět ve 20:11 z vozovny?
I když polonoc na 11 či 26, že vyjelo večer sólo na 2-3 kola, to jsem také zažil.
I když polonoc na 11 či 26, že vyjelo večer sólo na 2-3 kola, to jsem také zažil.
To je polonoc nebo v dalším kole zatáhne zpátky do Kobylis?kruťák píše:Moc pěkná šichta tahle *24/24/14Jede 12.12. Výjezd Vozovna Kobylisy 20:11, Barrandov 22:00.
- Bobik
- Uživatel
4 hodiny. Ještě je co dohánět...kruťák píše:BMW: Kolik může maximálně činit doba řízení v kuse?
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkná šichta tahle *24/24/14
Jede 12.12. Výjezd Vozovna Kobylisy 20:11, Barrandov 22:00.

Až mi vnuklo myšlenku, jestli to je nejdelší nejdelší jednolitá trasa pro trvalou linku v pražské síti, nebo by šla vytvořit i delší... Tedy myslím tím, kdyby bylo povoleno pouze "rozumné" převlékání? Tedy žádná 3+26+22 či podobně...
BMW: Kolik může maximálně činit doba řízení v kuse?

Až mi vnuklo myšlenku, jestli to je nejdelší nejdelší jednolitá trasa pro trvalou linku v pražské síti, nebo by šla vytvořit i delší... Tedy myslím tím, kdyby bylo povoleno pouze "rozumné" převlékání? Tedy žádná 3+26+22 či podobně...
BMW: Kolik může maximálně činit doba řízení v kuse?