Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Bobik
Uživatel

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Bobik » 19.12.2013 7:36

Ale prd. Na Leteňáku ty čáry jsou (nebo aspoň byly, než se to částečně smazalo). Jenže je tam zákaz vjezdu, takže lidi moc ochoty uhejbat samozřejmě nemaj. Zásobování uhnou. Na Vodičkový taky stojej bokem a do "silnice" lezou až když se blíží tram. A na tý Vodičkový jsou navíc pruhy a odrazky, co ti napoví, že po kolejích fakt ne.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.12.2013 23:55

Bobik píše:Samozřejmě. Viz Vodičkova, kde je každej druhej línej to objíždět pře hrbol vídeňské zastávky a jede po kolejích.
Vydlážděná vídeňská zastávka Vodičkova DC (potažmo i Letenské nám. ke Strossu) jsou špatný příklad lenosti řidičů IAD jezdit "přes hrbol", protože tyto zastávky (na rozdíl od asfaltových - Albertov ZC či Nádraží Vysočany ZC, nemají vodorovné žluté DZ "zastávka TRAM", tak jsou velmi často "obsazeny" chodci vyčkávajícími TRAM, protože si asi prostor pletou s chodníkem!

petr91
Uživatel

Příspěvek od petr91 » 18.12.2013 22:26

Pozoroval jsem to včera i dnes při čekání na tramvaj. Při prázdné ulici Na Slupi se našlo několik řidičů, kteří jeli po kolejích a vyhnuli se tak nově vzniklé šikaně. Při zacpané ulici všichni řidiči IAD dodržují dopravní značení, ale občas se najde řidič, který překáží v průjezdném profilu tramvaje.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 18.12.2013 21:52

Ale jo, taky to nehanim a jsem za to rád.
Jen konstatuju prostý fakt. 8-)

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 18.12.2013 21:50

Podle mě ne. Jenom je otázka jak dlouho vydrží značení v tomhle stavu...

Jinak taky jsem za současné řešení rád. Už párkrát jsem si tam málem užil nehodu kvůli nedání přednosti...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 18.12.2013 21:44

Samozřejmě. Viz Vodičkova, kde je každej druhej línej to objíždět pře hrbol vídeňské zastávky a jede po kolejích.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 18.12.2013 21:30

Podle mne se IAD naučí jezdit po kolejích, uvidíme.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 18.12.2013 21:23

Přijde mi to jako celkem dobré řešení. Nevím, nakolik motoristé ocení tu šikanu, ale protihodnotou k ní je zlepšený rozhled. Pro tramvaje je to řešení zřejmě v danou chvíli maximální, což je nejdůležitější.

petr91
Uživatel

Příspěvek od petr91 » 18.12.2013 18:10

von Špilberk píše:Na Ostrčilově nám. DC vzniká bumlík. Sice jsem doufal v asi desetinásobek, ale na tom nejdůležitějším místě bude. Lepší něco než nic.
Po dokončení vypadá bumlík a okolí takto:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 18.12.2013 16:18

Bobik píše:
9001 píše:Já to celkem chápu... Protože hlavní proud IAD vede z ulice, kde není tramvaj...
Ano, jenže jak to potom je s tou deklarovanou preferencí MHD od města?
Aneb další důkaz, že jde jen o pustý kecy.
stejne tak by hlavni smer mel byt blanicka (jih) - korunni (vychod), tedy po tramvaji, nikoli korunni (zapad) - korunni (vychod), jako je to nyni. tolik ztracenych sekund, tolik zbytecnych zastaveni a rozjezdu. proc to tak neni uz davno? jezdim tam denne a je to na palici, obzvlast jeste v kontextu cele trasy od ipp po korunni, kde tramvaj vic stoji nez jede.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.12.2013 3:36

musím se vrátit k tomuto mému nedávnému příspěvku:
MM-Mikulovsky píše:Včera mi málem do levého boku 1.podvozku 15T, při první jízdě DC křížením TT v Sokolovské s ul. Za Invalidovnou, vrazilo OA, jehož řidička chtěla zleva (= od zástavby včetně historické Invalidovny) odbočit vpravo na TT ve směru k zastávce Invalidovna ZC - čili do zákazu vjezdu mimo MHD, jenž mají v zákrytu DZ dej přednost v jízdě tramvaji.
Protože jsem tam při své následující jízdě ZC v dáli viděl jet po TT další IAD, tak při druhé cestě DC jsem se z kabiny rozhlížel, kde by mohla mít IAD před oním křížením s TT dopravní značky přikazující směr jízdy (případně zakazující odbočení), protože od Rohanského nábř. jsem toto viděl, ale z inkriminované opačné strany nikoliv, tak při třetí jízdě ZC jsem před křížením zastavil, se zapnutými výstražnými světly, a šel se kousek podívat ze směru jízdy IAD. Nejenže jsem hledané DZ neviděl, ale shodou okolností souběžně opět z toho směru na TT odbočilo zase další IAD.
Podezření na chybějící DZ a opakující výskyt IAD na TT v zákazu vjezdu jsem následně z obratiště nahlásil PDT.
Doma jsem zjisti z webu, že ono DZ v místě asi chybně osazeno ani nebylo!

Může někdo zdejší "tlačit", aby byla chyba v DZ opravena/doplněna?
Pár dní před výše popsanou událostí jsem měl problém se skutečností, že ona DZ dej přednost v jízdě tramvaji měla otočenou podstatnou část "dej přednost", tak, že byla "vedle" oné DZ zákaz vjezdu mimo MHD = nebyla viditelná řidiči IAD přijíždějící ke křížení TT od zástavby, ale byla v zorném poli řidičů TRAM ZC. Tento stav byl napraven určitě před dnem popsané události.
Mám však podstatný problém, že si viditelně někdo nebezpečně s tím DZ "dej přednost" hraje, protože včera jsem zjistil zase jeho otočení k TRAM ZC! Táži se, je nějak možno tomuto technicky zabránit?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 17.12.2013 15:16

Tady možná není potřeba tolik DZ, jenom by bohatě stačilo obtáhnout tu parodii na plnou čáru... Pokud by to prošlo, tak i prahy, ale asi bude málo místa

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 17.12.2013 12:53

Včera jsem byl málem zablokován MU IAD, jenž se mohla stát jen kousek před mou TRAM na l17 DC na Nábř. E. Beneše těsně za křižovatkou u Letenského tunelu, protože jedno OA odbočovalo v nepřehledném místě (uprostřed "esíčka") vlevo přes plnou čáru (uprostřed TT) do odbočky, jenž je z jeho směru příjezdu pod ostrým úhlem.

Ihned jsem si uvědomil, že ze směru příjezdu onoho OA není jisté DZ, které na směrově obdobném místě v Táborské je instalováno - protože jsem přesvědčen, že za účelem bezpečnosti a plynulosti provozu MHD má být i "za tím letenským tunelem", tak jsem zjištění nahlásil PDT.
Prosím zde přítomné "mohoucí zasáhnout" - prosazujte minimálně instalaci té DZ, ale osobně by jsem byl i pro osazení celého "esíčka" místo středové plné čáry podélným prahem (zvýšenou tvarovkou) - "Bumlíky".

PS: Vzpomněl jsem si následně, že jednou již ca před 1 až 2 roky jsem tamtudy jel ZC a zdržel jsem se 10 - 15 minut, protože v místě již TT blokovala MU dvou OA - jedno z nich mělo "pochroumanou" nápravu a odsunout lidskou silou nešlo, pomohlo až jeho zapřažení za teréňák dispečerů.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 15.12.2013 10:53

Bobik: Ve městě se musí snést všechno a všichni... Tohle místo beru jako jedno z nejméně komplikovaných...
Jako daleko větší průser vidím počty SSZ, celonoční provozy atd.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 15.12.2013 7:52

Bobik píše:Ano, jenže jak to potom je s tou deklarovanou preferencí MHD od města?
Nebojme se, před volbami se zase objeví. 8-[
(Aby po volbách zase tiše zmizela.)

Odpovědět