Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Blaueminence
Uživatel

Re: Rekonstrukce a opravy tramvajových tratí

Příspěvek od Blaueminence » 05.1.2014 20:15

Máte na mysli také změny v důsledku stavby rychlodráhy? Někde jsem to viděn na vizualizaci a to místo tam vypadalo k nepoznání. Ale křižovatka Stross prošla rekonstrukcí tuším 2001, kdy přidali oblouk na Letnou, takže je otázka, kdy se bude nějak výrazně rekonstruovat znovu, její stav moc neznám. Nádraží Holešovice podle mě mohli udělat už spolu se zbytkem trati od Ortenova náměstí...

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 05.1.2014 15:17

Blaueminence píše:
P_V píše:download.php?id=10831&mode=view
Jakýs takýs plán oprav 2014 (mfdnes přes MMM)
Křižovatka U Výstaviště - to by opravdu opravovali jen křižovatku? Úsek Strossmayerovo náměstí - Výstaviště není žádná sláva, dejme tomu, ale Výstaviště - Nádraží Holešovice - Ortenovo náměstí mi přijde jako jedna z nejhorších tratí vůbec, řada panelů je naskrz děravá (s vydrolenými stopami po asfaltových záplatách), jinde zas trčí armatura ven, někde je panel tak nakřivo, že průjezd hraničí se skokanským můstkem a po průjezdu za deště se panel dočasně změní v jezírko a následně gejzír na ostrůvek (viz zastávka Nádraží Holešovice)...
Úsek Výstaviště - Elektrárna byl repanelizován nedávno. Trať by se zde měla oddálit od zástavby a její vedení u Elektrárny má být zcela jiné. Proto se jen repanelizovalo, aby se nevyhazovaly peníze oknem. Od Orteňáku k Holešovicům to není tak zlé, ale tuším, že to v plánu bylo kdysi také, aby byl souvislý úsek od Dělnické hotov. Tam ale tuším vede horkovod, nebo vodovod a je nutná koordinace s ostatními. Asi se to jen odložilo. Stross - Výstaviště? No mohlo by se to sfouknout min. při výměně části křižovatky Výstaviště, pokud se bude dělat po třetinách.

Blaueminence
Uživatel

Příspěvek od Blaueminence » 05.1.2014 15:12

P_V píše:download.php?id=10831&mode=view
Jakýs takýs plán oprav 2014 (mfdnes přes MMM)
Křižovatka U Výstaviště - to by opravdu opravovali jen křižovatku? Úsek Strossmayerovo náměstí - Výstaviště není žádná sláva, dejme tomu, ale Výstaviště - Nádraží Holešovice - Ortenovo náměstí mi přijde jako jedna z nejhorších tratí vůbec, řada panelů je naskrz děravá (s vydrolenými stopami po asfaltových záplatách), jinde zas trčí armatura ven, někde je panel tak nakřivo, že průjezd hraničí se skokanským můstkem a po průjezdu za deště se panel dočasně změní v jezírko a následně gejzír na ostrůvek (viz zastávka Nádraží Holešovice)...

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 05.1.2014 5:57

MOp píše:Belehradska az 2015. Tusim neni naprojektovana.
A jak s Nadrazni?

V. Ložek
Uživatel

Příspěvek od V. Ložek » 05.1.2014 0:43

vencavasek píše:
MM-Mikulovsky píše:ovšem hodně mne zajímá podoba REKO TT ve Štefánikově ul. od zastávek Švandovo divadlo po křížení Anděl, jejíž součástí by (dle článku v MF DNES) mělo být posunutí osy TT od zastávek Švandovo divadlo po křižovatku s Kartouzskou ulicí - vznikne mezi kolejí ZC (k Andělu) a obrubníkem, tak široký jízdní pruh, že bude od TT oddělen podélnými prahy/"bumlíky" (což je jediné skutečně fungující opatření zajišťující separaci IAD od jízdního profilu TRAM) ?
Já bych si Štefánikovu uměl představit s omezením pro IAD (nebo přímo zákazem vjezdu v tomto směru), širším chodníkem, minimálně v místě zastávky dotaženým až ke kolejím...ale to bych asi chtěl moc...
Nešlo by přesunout zastávku Arbesovo náměstí ZC před křižovatku s ulicí Viktora Huga? Tedy naproti zastávce DC. To by asi taky dost pomohlo.

vencavasek
Uživatel

Příspěvek od vencavasek » 04.1.2014 20:59

MM-Mikulovsky píše:ovšem hodně mne zajímá podoba REKO TT ve Štefánikově ul. od zastávek Švandovo divadlo po křížení Anděl, jejíž součástí by (dle článku v MF DNES) mělo být posunutí osy TT od zastávek Švandovo divadlo po křižovatku s Kartouzskou ulicí - vznikne mezi kolejí ZC (k Andělu) a obrubníkem, tak široký jízdní pruh, že bude od TT oddělen podélnými prahy/"bumlíky" (což je jediné skutečně fungující opatření zajišťující separaci IAD od jízdního profilu TRAM) ?
Já bych si Štefánikovu uměl představit s omezením pro IAD (nebo přímo zákazem vjezdu v tomto směru), širším chodníkem, minimálně v místě zastávky dotaženým až ke kolejím...ale to bych asi chtěl moc...

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 04.1.2014 20:50

Belehradska az 2015. Tusim neni naprojektovana.

petr03
Uživatel

Příspěvek od petr03 » 04.1.2014 18:42

Ta hostivar je nekonecny pribeh, tak snad do tretice to vyjde.. ...

mikikopas
Uživatel

Příspěvek od mikikopas » 04.1.2014 17:47

Díky za ten plán oprav. Ta Hostivař už to potřebuje.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.1.2014 17:43

Radek píše:Nějak se vytratila Bělehradská...
toho jsem si také všiml, jen jsem čekal na jiné - teď jen, kdo nám to vysvětlí?

ovšem hodně mne zajímá podoba REKO TT ve Štefánikově ul. od zastávek Švandovo divadlo po křížení Anděl, jejíž součástí by (dle článku v MF DNES) mělo být posunutí osy TT od zastávek Švandovo divadlo po křižovatku s Kartouzskou ulicí - vznikne mezi kolejí ZC (k Andělu) a obrubníkem, tak široký jízdní pruh, že bude od TT oddělen podélnými prahy/"bumlíky" (což je jediné skutečně fungující opatření zajišťující separaci IAD od jízdního profilu TRAM) ?

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 04.1.2014 17:19

Nějak se vytratila Bělehradská...

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 04.1.2014 17:04

download.php?id=10831&mode=view
Jakýs takýs plán oprav 2014 (mfdnes přes MMM). Zas bude tradiční letní výluka do Modřan :D

mikikopas
Uživatel

Příspěvek od mikikopas » 28.12.2013 15:02

No Poliklinika Břevnov je lepší, protože poliklinika je významnější než nějaké večerky.

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 27.12.2013 20:41

osobně to vidím tak že nejde o kaštany ale zisk paní v cukrárně takže to tak jednoduché nebude

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 27.12.2013 20:26

Prakticky to dopadne tak, že 2014 jaro - odvolání neúspěšných účastníků, 2015 jaro - úohs stále mlčí, 2015 podzim - nové VŘ, honem rozkopání a do toho přišla zima, 2016 červen - dokončení se starou zastávkou, 2016 podzim - úohs odvolání potvrdil. Jako byste to neznali.

Odpovědět