willyjeff: Vzhledem k pověsti Ropidu by byl můj návrh představený Ropidem terčem úplně stejných útoků veřejnosti. Proto také není myšlen jako návrh pro zavedení, ale pro diskusi, která musí začít před potenciální velkou změnou opačně. Nejdříve si Ropid půjde na MČ a na ulici pro podněty a pak bude postupně veřejně s lidmi ten návrh vytvářet, takže lidé budou měsíce dopředu vědět, proč v tom návrhu je něco tak, jak to tam je.
Ano, přihlášku jsem podal.
MMM:
1a) Prohození konců 4 a 10 je možné, je to věcí diskuse, ale je to další dvojzměna navíc, kterých jsem se chtěl při té korekci brutálního měnění vyvarovat.
Prohození konců 16 a 11 není úplně vhodné, protože pak by z Vinohradské obě linky jely na Palmovku a na takový svazek tam opravdu lidi nejsou. Ale teoreticky je možné z Vinohradské vést 11 na Sídliště Ďáblice a 10(4) na Černokosteleckou vést z Korunní. Ale opět je to další vršení změn a takovou míru by museli chtít MČ a cestující...
1b) Pokud by MČ měla zájem o prohození 17 a 24, lze o tom diskutovat. Ale tomu zbytku cestujících v 17 zvyklých jezdit na Staroměstskou a do okolí by se to asi moc nelíbilo.
2a) Delší úsek ta linka posiluje devítku, už od Lazarské, proto 19, ale je to obecně jedno, co by to bylo za číslo.
2b) Zbytečná změna čísla, dnes tam jezdí 13, tak mám snahu to lidem zase neměnit.
2c) Výhledově, když chceš moc, nemáš nic. Musí tam být trochu taktiky. Už zařezávám M17, svazek 5+26, 1+2+25 i 8+12 a změn je moc, takže bych nechal třeba 3, 9 a 22 zatím jak jsou.
2d) Totéž, při zapracování bychom měnili už všechny linky a to bez mandátu od cestujících a MČ prostě nejde.
2e) To mě hodně trápí, ale tam bych raději viděl úplný standard na lince 3, její vedení do Modřan trvale se 17 a ve špičkách 20 + napaječ 21 z Braníka jen na Karlák a Myslíkovou zpět. A pak linka 19 z Kubáně a Nuslí po 3 na Těšnov, Maniny, Bulovku a Kobylisy. Třetí linka v Karlíně jen napaječem Florenc - Palmovka, když už by byla tedy potřeba. Jenže opět platí předchozí body. Je třeba se zabrzdit, když to nemá podporu od lidí. Ropid má špatnou pověst a ani dobré nápady, když jich je moc, nepůsobí dobře a lidi zlobí. Nechci lidi zlobit, ať lidi zlobí mě

.
3) Sólo ráno do ÚDDP má prý velké problémy. Proto jsem tam dal 11, která večer a víkendy bude na rozdíl od Ropidí 5 v sóle a nebude tam tedy souprava mimo prac. dny. A zachovává spojení s Florou. Na Spojovací se obávám, že kvůli nutnosti dát 2 do dvojic půjde do sóla 1 (+ změna tras 1 a 2 v Holešovicích) a 16 na Spojovací bude užitečná celotýdenně.