To jsem nenapsal, jenom říkám, že prostě blinkr jestli je nebo není, tak to nic nemění. Samozřejmě, že většinou zastaví. Ale především v pozdních večerních hodinách mi přijde (až do brzkého rána), jako by platil "předpis" jezdi jak chceš. A to platí nejenom o takové Zborovské, ale i jiných zastávkách nebo dodržování SSZ či parkování na přechodech, rychlost apod.MM-Mikulovsky píše:pockej - ja tvrdim, ze vetsina iad za mou stanicujici tram zastavi=jeji ridici jsou pozorni a nezavodi s tram (protoze tato s nimi nezavodila pred zastavkou)
Filip tvrdi, ze za nim nezastavi nikdy zadne auto, at blika ci ne, = vsichni jeji ridici jsou nepozorni ci rovnou
Vozovny - všeobecná diskuze
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Filip
Re: Vozovny - všeobecná diskuze
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MMM - cévka - klídek 
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
cwapa píše:Já si naopak myslím, že Filip to bere velice rozumě. Žádné přehánění viz MMM.9001 píše:Filip: Prober se ze svého tramvajáckého snu a odporu k IAD. Počet projetých aut podél tramvaje v zastávce blikání snižuje podstatně výrazně...
Filip tvrdi, ze za nim nezastavi nikdy zadne auto, at blika ci ne, = vsichni jeji ridici jsou nepozorni ci rovnou
Já si naopak myslím, že Filip to bere velice rozumě. Žádné přehánění viz MMM.9001 píše:Filip: Prober se ze svého tramvajáckého snu a odporu k IAD. Počet projetých aut podél tramvaje v zastávce blikání snižuje podstatně výrazně...
-
Filip
9001 - neshodneme se. Já to vidím každý den, coby řidič tramvaje i řidič IAD.
Po Evropě za rok nejezdím asi 20-25 tisíc kilometrů a mám srovnání. Češi patří k těm horším. Nějaká ohleduplnost i mezi sebou na českých silnicích se nevidí.
Jo i mezi tramvajaky jsou cunatka
Po Evropě za rok nejezdím asi 20-25 tisíc kilometrů a mám srovnání. Češi patří k těm horším. Nějaká ohleduplnost i mezi sebou na českých silnicích se nevidí.
Jo i mezi tramvajaky jsou cunatka
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Filip: Podle mě prostě přeháníš a situace si hodně přibarvuješ...
K tomu busu. Denně jezdím Trojskou a bus předjíždím podle nálady a ještě se mi nestalo, že když zůstanu stát za busem zvlášt s místech kde není nic vidět, že by by na mě někdo troubil, blikal...
K tomu busu. Denně jezdím Trojskou a bus předjíždím podle nálady a ještě se mi nestalo, že když zůstanu stát za busem zvlášt s místech kde není nic vidět, že by by na mě někdo troubil, blikal...
-
Filip
Ja se samozřejmě bavím o zastávkách bus, které nemají vlastní záliv a stanicuji v jízdním pruhu. A když nevidím za autobus, nebudu předjíždět abych někoho neohrozilMM-Mikulovsky píše:Filip: netvrdím, že mi při blikání v zastávce s nástupní plochou ve vozovce nechce projet či dokonce neprojede žádné auto, ale vždy je to maximálně zlomek z "přítomných", zatímco neblikám-li nezastaví nikdo = JSEM VELMI PŘESVĚDČEN, ŽE MINIMÁLNĚ POJIŠŤOVNA NEPOZORNÉHO "NEŠŤASTNÍKA", KTERÝ "SEJME" VYS(NAS)TUPUJÍCÍHO CESTUJÍCÍHO Z TRAM VYUŽIJE JIŽ ZDE FOŘTÍKEM UVEDENÝ PARAGRAF 26, ODST.1 "Otevírat dveře nebo boční stěny vozidla, jakož i nastupovat do vozidla nebo vystupovat z něho se smí jen tehdy, není-li tím ohrožena bezpečnost nastupujících nebo vystupujících osob ani jiných účastníků provozu na pozemních komunikacích." = BUDE POŽADOVAT SPOLUVINNU ŘIDIČE TRAM NA NEHODĚ!!!
Navíc (já který rozhodně zdaleka nepatřím k tzv. plížilům/brzdičům provozu) se ani nedivím, že některé kolegy objíždí v zastávkách snad všechna auta za nimi, protože oni je těsně před tou zastávkou museli předjet, místo plynulého dojetí do zastávky v řadě za nimi = dotyční řidiči IAD to berou jako odplatu původního závodění TRAMvajáka s nimi!!!
Tebou uvedené 30ti sekundové čekání za stanicujícím BUS, který není označený "přeprava dětí" a nestojí v jediném jízdním pruhu příslušného směru odděleného od protisměrného plnou čárou se dá velmi pravděpodobně hodnotit za blokování dopravy (= prohřešek proti jeho plynulosti).
PS: Osobně před zastávkou s nástupní plochou v jízdním pruhu předjíždím s TRAM pouze auta ve (skoro) stojící koloně = rozhodně to nemůže někdo považovat za mé závodění s nimi, ale jen "za čistou" souběžnou jízdu při níž je rychlost určena volností/plností příslušných souběžných jízdních pruhů(pásů)!!!
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Filip: netvrdím, že mi při blikání v zastávce s nástupní plochou ve vozovce nechce projet či dokonce neprojede žádné auto, ale vždy je to maximálně zlomek z "přítomných", zatímco neblikám-li nezastaví nikdo = JSEM VELMI PŘESVĚDČEN, ŽE MINIMÁLNĚ POJIŠŤOVNA NEPOZORNÉHO "NEŠŤASTNÍKA", KTERÝ "SEJME" VYS(NAS)TUPUJÍCÍHO CESTUJÍCÍHO Z TRAM VYUŽIJE JIŽ ZDE FOŘTÍKEM UVEDENÝ PARAGRAF 26, ODST.1 "Otevírat dveře nebo boční stěny vozidla, jakož i nastupovat do vozidla nebo vystupovat z něho se smí jen tehdy, není-li tím ohrožena bezpečnost nastupujících nebo vystupujících osob ani jiných účastníků provozu na pozemních komunikacích." = BUDE POŽADOVAT SPOLUVINNU ŘIDIČE TRAM NA NEHODĚ!!!
Navíc (já který rozhodně zdaleka nepatřím k tzv. plížilům/brzdičům provozu) se ani nedivím, že některé kolegy objíždí v zastávkách snad všechna auta za nimi, protože oni je těsně před tou zastávkou museli předjet, místo plynulého dojetí do zastávky v řadě za nimi = dotyční řidiči IAD to berou jako odplatu původního závodění TRAMvajáka s nimi!!!
Tebou uvedené 30ti sekundové čekání za stanicujícím BUS, který není označený "přeprava dětí" a nestojí v jediném jízdním pruhu příslušného směru odděleného od protisměrného plnou čárou se dá velmi pravděpodobně hodnotit za blokování dopravy (= prohřešek proti jeho plynulosti).
PS: Osobně před zastávkou s nástupní plochou v jízdním pruhu předjíždím s TRAM pouze auta ve (skoro) stojící koloně = rozhodně to nemůže někdo považovat za mé závodění s nimi, ale jen "za čistou" souběžnou jízdu při níž je rychlost určena volností/plností příslušných souběžných jízdních pruhů(pásů)!!!
-
Filip
Nesouhlasím, nesnižuje. Absolutně na to nereagují, ani na Zborovské ani na Ostrčilově náměstí a navíc je jejich povinnost v takové zastávce počkat na odstanicování tramvají. Říkám i jako řidič IAD, není den, kdy bych neviděl, že by někdo neporušil předpisy. Třeba noční Karlák nikoho nevzrušuje a i když dostanu volno, tak bezpečně tu křižovatku projet nemohu neboť se najde minimálně pět dalších šílenců, co tu křižovatku projedou nejen na červenou, ale rozhodně ne rychlostí 50 km/h. Viděl jsem i v Lazarské, jak někteří zkracují čekání na rozjezd tramvají najetím na chodník (jo taky dobrý pruh) .9001 píše:Filip: Prober se ze svého tramvajáckého snu a odporu k IAD. Počet projetých aut podél tramvaje v zastávce blikání snižuje podstatně výrazně...
Když se ráno vracím z práce, někteří se div nepřizabijí, když jedu vesnicí stanovenou rychlostí. Nebo že jsem tuhle čekal za autobusem v zastávce, to bylo troubení a problikávání, jako by těch 30 sekund někoho mělo zabít.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Filip: Prober se ze svého tramvajáckého snu a odporu k IAD
. Počet projetých aut podél tramvaje v zastávce blikání snižuje podstatně výrazně...
-
Filip
S tramvají prostě v zastávkách neblikám (nemá to žádný smysl, řidiči IAD tohle absolutně neakceptují). V křižovatkách prostě blikám všude a třeba i na tom Malostranském náměstí nebo v esíčku u Masaryčky. Pokud jede záchranka nebo policajti, tak zastavím a dám varovná světla. Nic víc a nic míň. Zase to takový problém myslím není.
Ano, je to nesmysl, ano řidiči (zejména profesionální ) by se této chyby dopouštět neměli.MM-Mikulovsky píše:Naopak znám i kolegy "TRAMvajáky" schopné tvrdit a provozovat takový nesmysl jako je "v křižovatce neblikám pokud jí projíždím po hlavní silnici" = jak se pak já či i ti samí lidé![]()
![]()
![]()
![]()
mohou divit nepředvídatelnosti řidičů IAD?
Např. tato křižovatka u tzv. podjezdu Fidlovačka projížděná ZC:
1.) je to jedna z mnoha křižovatek jimiž hlavní komunikace nevede přímo, ale zatáčí/odbočuje (v tomto případě/směru jízdy vpravo = vozidla jedoucí v křižovatce rovně či vlevo musí dát přednost vozidlům zprava = včetně TRAM DC)
2.) díky osobám řídících se výše uvedeným heslem i některých mých kolegů nemusí být jasné kam jede auto:
a) dávající levou směrovku - může jet skutečně vlevo, ale také i přímo, protože dotyčný tou směrovkou nedává znamení skutečného směru jízdy, ale nesmyslně opouštění hlavní silnice!
b) nedávající žádnou směrovku - může jet přímo (a dávat přednost vozidlům zprava), ale také chybně vpravo, protože jeho řidič odmítá dávat směrovku při jízdě po hlavní silnici!
Vezměte ale v úvahu, že kdysi (v minulém tisícíletí) to tak bylo podle předpisů. Nevím už z hlavy, která vyhláška to byla, ale myslím, že změna přišla s vyhláškou č. 100/??? Sb. Takže starším řidičům se může stát, že se tak chovají i teď (to víte, starého psa novým kouskům nenaučíš).
-
von Špilberk
- Uživatel
parrot, mart337: rozhodně souhlas.
Kromě odbočování, zastavování v zastávkách bez ostrůvku a zdravení kolegů mě napadá už jen jeden důvod k blikání: informace pro houkající IZS, že je beru na vědomí.
Přičemž i v této situaci postupují různí řidiči různě. Někdo používá blikání výstražkami, já používám obvykle pravý blinkr. Někdy ovšem používám levý, když chci dát najevo, že očekávám předjetí zleva (nebo si myslím, že by předjetí zleva bylo lepší).
Kromě odbočování, zastavování v zastávkách bez ostrůvku a zdravení kolegů mě napadá už jen jeden důvod k blikání: informace pro houkající IZS, že je beru na vědomí.
Přičemž i v této situaci postupují různí řidiči různě. Někdo používá blikání výstražkami, já používám obvykle pravý blinkr. Někdy ovšem používám levý, když chci dát najevo, že očekávám předjetí zleva (nebo si myslím, že by předjetí zleva bylo lepší).
Naposledy upravil(a) von Špilberk dne 02.3.2015 11:10, celkem upraveno 1 x.
Jedno místo, které mě teď z hlavy napadlo, v Praze je.mart337 píše:Nějak si neuvědomuju, jestli je v Praze ještě někde jinde podobné místo, jako je zastávka Výtoň občasná.
Nevím jaké máte vy zkušenosti, ale za mě jednoznačně
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nejlevnější řešení je defakto bezcennou zastávku Výtoň / občasná zrušit... Ale ono se asi čeká až se něco moc ošklivýho stane, jako vždycky