Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od Grossák » 08.4.2016 0:20

K loňské Vršovické nemám informace. Zkusím se zeptat. K letošní: Eden do pevného řízení bez preference. Užocká by snad mohla být v dynamice s preferencí. Na Koh-i-nooru by mělo začít chodit vzdálené rádio.

SSZ Erbenova, které se někde probíralo, by mělo nyní běhat opět v dynamice s preferencí. Někdy v úterý jsem tam viděl pevný program.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 08.4.2016 0:17

Ano, SSZ Štefánikova - Kartouzská je od pondělí na 2 týdny s preferencí. Pak bude 2 týdny opět bez kvůli vyhodnocení. Pak snad bude opět s preferencí trvale. Preference se připravuje a projednává rok a půl a v navazuje na RTT 2014. S nehodou nemá nic společného. Ale co se zvýšení bezpečnosti týče, je odloženo volno pro auta od Anděla, pokud se k SSZ blíží od Anděla tramvaj, to asi registrujete.

Jedná se o citlivé místo z hlediska koordinace pro auta na MSO. V okamžiku, kdy se vyhodnotí kolona, preference se automaticky vypne a dochází jen k mírné dynamice dle tramvají a trochu i aut. Kolony přitom nemusí být způsobeny preferencí, ale třeba omezením vjezdu do tunelu. Pak stojí celá oblast včetně Štefánikovy. Výraznou většinou dne a většinou i za silného provozu, preference funguje. Zkusím se zamyslet, jak vyloučit to zbytečné vypínání preference.
Naposledy upravil(a) Grossák dne 08.4.2016 0:22, celkem upraveno 1 x.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 07.4.2016 23:58

Zdravím, vezmu to od starších věcí, co si pamatuji. Na SSZ Hostivařská a Pražská byly zjištěny závady detekce TRAM. Odstraněno. Co se týče Nádraží Strašnice DC, předáno.

Na horní Brusnici běhal možná týden pevný program. Důvodem byla zřejmě závada na EOV, ale ještě se to bude muset asi dořešit. Teď by měla být zpět dynamika. Vzdálené přihlášení na horní Brusnici občas způsobí, že volno padne do jízdy. Ale moc se to nepovedlo.

Na Hradě je určitá stopa, kromě toho, že tam občas vstupuje do řízení Hrad. Jen jednou by volno jít nemělo, to je špatně.

Horní Mírák prostě občas vynechá volno pro TRAM, nebo dokonce i celou boční fázi a tramvaje, které v původním pevném řízení projely, v dynamice v daném cyklu neprojedou, i když jsou detekovány. Úprava DŘ byla loni zpracována. Zatím zřejmě neschváleno.

Újezd a pevný program? Zkuste tam vystoupit a koukat 10 minut. Minimálně dochází k tomu, že padá vložené volno pro linku 12 (oba směry) a pro linku 9 ZC. Aspoň ještě březnu jsem to tam viděl. Je tam podmíněná preference.

Na Švandově divadle je preference autobusů už mnoho let, realizovaná pomocí smyčky v zastávce. To ostatní (VN) z loňska je podle mne jen HW, který není ani přivedený do řadiče, jako na dalších cca 100 SSZ. Mám podezření na závadu detekce TRAM ve směru z centra. Ale když jsem se tam zastavil, vše fungovalo dobře. Předám.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 07.4.2016 12:18

Mírné zhoršení na Švandově d. bych připisoval zavedení preference pro 176...

A na Kubáni což, že to jen nevypli, ale nebere mi, že nepadají čočky do uzavřeného úseku, tudíž se v tom někdo hrabal a přesto nechal na odjezdu ze smyčky ten kujevskej interval...když pominu ten sen o vypnutém SSZ.

A zcela mimo soutěž je pak očekávání, že v rámci RTT dojde k obnově SSZ a nasazení preferenční dynamiky. No asi v další vlně Průběžná+Pod Rapidem+Kubáň.

A soutěž za 3 bludišťáky - jak dlouho bude pevný cyklus na přechodu Užocká a velkém Edenu?

Jak to vypadá s dolní Vršovickou v zákulisí? Grossák říkal "třeba únor" a máme třeba duben... Ta prodleva volna pro tram 5 vteřin za IAD na Petrohradské je hodně vyvoněná.

ZXS91
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZXS91 » 07.4.2016 10:22

Jpp to neni, vsechny informace sedi az na tu, ze se to chysta. Uz to probiha

Dal se chysta instalace kamer se zaberem situace pred vozem se zaznamem, jen to komplikuje UOOU...

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 07.4.2016 10:18

MM-Mikulovsky píše: ZÁZNAMY MAJÍ BÝT VYUŽÍVÁNY K VYHODNOCOVÁNÍ (NE)FUNKČNOSTI PREFERENCÍ TRAMVAJÍ :!:
Tak, kdyby tohle nebylo JPP, ale byla to náhodou pravda, tak rozhodně :smt041 :smt041

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 07.4.2016 10:13

Včera jsem se doslech, že
DPP připravuje do kabin tří tramvají (neznámo jakého typu) instalaci kamer bez záznamu zvuku snímající a zaznamenávající dění před tramvají -údajně uvedené:
1.) vozy mají řídit členové dopravní kontroly
2.) ZÁZNAMY MAJÍ BÝT VYUŽÍVÁNY K VYHODNOCOVÁNÍ (NE)FUNKČNOSTI PREFERENCÍ TRAMVAJÍ :!:

parrot
Uživatel

Příspěvek od parrot » 07.4.2016 9:35

von Špilberk píše:
parrot píše:Pokud to tady jeste nikdo nepsal, tak na Arbesaku beha od pondeli preference. Hadam ze pravdepodobne byla zapnuta i diky velke nehode z minuleho ctvrtka....
Aha, tak takhle se zapíná preference. Nehodou :!: Tak s chutí do toho a za chvíli je preference všude. :lol: :lol:

Ale vážně: poslední dobou mám často l.22 a pořád nechápu to vzdálené přihlášení do SSZ Brusnice od Hradu. Způsobí to někdy, že padne volno do jízdy nebo to tam je jen pro srandu veverkám :?: Navíc večer to nefunguje a průjezd přes Brusnici je úplně stejný (tedy se zastavením u čoček). #-o
Újezd: SSZ je vedeno jako s podmíněnou preferencí, ale já si nemůžu pomoct, mně to pořád připadá jako pevný cyklus. #-o
Tak to nééé že bych chtěl někomu dávat návod :D ale hádám že to sunutý auto na čele SUCka několik metrů až za křižovatku přispělo k tomu že na policii někdo konečně změnil na řízení křižovatky názor.

S Újezdem souhlas, prostě se jen přihlásíš jako na Strossu a čekáš až na tebe přijde řada. Někdy dostaneš volno dřív a někdy ne.

Ještě dodám, že asi tak posledního 1/4 roku pozoruju změnu na Švandově divadle. Je to tam jinak než bývalo. SSZ pouští víc boční směry (při odbavování cestujících v zastávce ok), ale stává se i že při jízdě ve směru od Újezda padne do jízdy na stůj (i když nejede žádná tram v protisměru), a pak je tam dlouhá čekací doba.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 07.4.2016 8:35

von Špilberk píše:Újezd: SSZ je vedeno jako s podmíněnou preferencí, ale já si nemůžu pomoct, mně to pořád připadá jako pevný cyklus. #-o
Mě to taky přijde, že se tam točí pevnej cyklus. Protože volno padá akorát v určitý fázi. S tím, že ta podmíněná preference asi způsobuje akorát to, že pokud je z nějakýho jinýho směru "klid", dřív ho to ukončí a pustí tebe. Což ve většině případů nemáme šanci moc poznat.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 07.4.2016 7:43

parrot píše:Pokud to tady jeste nikdo nepsal, tak na Arbesaku beha od pondeli preference. Hadam ze pravdepodobne byla zapnuta i diky velke nehode z minuleho ctvrtka....
Aha, tak takhle se zapíná preference. Nehodou :!: Tak s chutí do toho a za chvíli je preference všude. :lol: :lol:

Ale vážně: poslední dobou mám často l.22 a pořád nechápu to vzdálené přihlášení do SSZ Brusnice od Hradu. Způsobí to někdy, že padne volno do jízdy nebo to tam je jen pro srandu veverkám :?: Navíc večer to nefunguje a průjezd přes Brusnici je úplně stejný (tedy se zastavením u čoček). #-o
Újezd: SSZ je vedeno jako s podmíněnou preferencí, ale já si nemůžu pomoct, mně to pořád připadá jako pevný cyklus. #-o

parrot
Uživatel

Příspěvek od parrot » 06.4.2016 23:07

MM-Mikulovsky píše:
a mne se to dnes zdálo nějaké divné/jiné :lol:
:shock: ovšem jaká nehoda je na mysli :?:
Nepekne napichnuty auticko z boku celne na 7121. Likvidace MU cca pul hodky.

ZXS91
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZXS91 » 06.4.2016 21:37

Bobik píše:A další diplom tomu, kdo nechává zaplou Kohinorku.
Tomu nasazuje korunu obratovej čas pro M22 celé DVĚ (!!!) minuty. Pro 57 je tam pět...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 06.4.2016 21:09

a mne se to dnes zdálo nějaké divné/jiné :lol:
:shock: ovšem jaká nehoda je na mysli :?:

parrot
Uživatel

Příspěvek od parrot » 06.4.2016 20:36

Pokud to tady jeste nikdo nepsal, tak na Arbesaku beha od pondeli preference. Hadam ze pravdepodobne byla zapnuta i diky velke nehode z minuleho ctvrtka....

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 06.4.2016 20:03

A další diplom tomu, kdo nechává zaplou Kohinorku.

Odpovědět