Bobik píše:mart337 píše:
No já jednu chvíli ještě před metrem bydlel naproti Máji a byl to opravdu docela hukot.
Jenže zapomínáš, že před metrem tam nebyl jen prostý oblouk jako dnes, ale vexle a křížení. Navíc se tehdy i v prosté trati nedělaly žádný protivibrační rohože, odhlučnění, ani speciální beton.
Jasně a samosebou tomu rozumím. Ono to bylo i tím, že ten barák je jestli se nepletu železobetonovej, takže tam se to taky "líp" nese. A nedá se to třeba srovnávat s nyní slyšitelným hlukem na jižňáku nad metrem. Tam je to jenom slaboučký, ale je tam taky slyšet každý rozjíždějící se vlak, pokud je jinak klid.
Ale chtěl jsem tím jenom říct, jestli tím zalitím v křižovatce nedošlo třeba k vytvoření nějaké zvukové desky, která to "lépe" roznáší. Ale je to jenom můj asi blbej názor na základě stížnosti té paní, že je to nyní hlučnější.
To mne taky zarazilo na tom návrhu bydlení na novém Libeňském mostě. Jak by se tem bydlelo, když by tam jezdily tramvaje? Podařilo by se to dostatečně zvukově odizolovat? Toho bych se docela bál.