autobusy jsou do Kladna rychlejší než vlak a tenhle trend se nezmění. Nikdo neřikal nic o terminálu na dlouhé míli, zkrátka přímo A až na letiště.MOp píše:zkraceni o 10 min je dost vyrazne pri denni dojizdce nemyslis? myslis, ze po postaveni metra a terminalu na dlouhe mili tam jeste nekdo bude prestupovat? OMYL.. valna vetsina nasedne do IAD a bude..
navic by se mi kdybych byl byval kladenak libilo jet bez prestupu az do centra s moznosti prestupu na metro/tram a vyrazne rychleji nez dnes..
Doprava na letiště
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
-
Martin.KT8D5
Re: A co TT?
No a to je právě problém, že by tady byla tendence stavět metro z Dlouhý Míle na Letiště Tunelem, i když vlastně kromě letištních budov a pár chatek v oblasti na Padesátníku tam žádná zástavba není. A to by byli vzhledem k užitku vyhozený peníze.MOp píše:povoleni km od letiste nedostane, ale dale pri dodrzeni vysky zastavby a paklize nebude pozadovat zadna protihlukova opatreni tak ano..
ale ja bych si ji tam teda nepostavil/nekoupil..
-
Béďa Trávníček
Já také nevidím důvod ke stavění trati... Když tam už trať je a stačí je opravitMartin.KT8D5 píše:Nevidmi důvod ke stavění nové trati... když lze prodloužit metro.
Můžu ti říci, že mi více vadí soušasné hnus lomotivy typu zamračená aspol. to je teprve rámus... jinak zdravím z ulice Na dlouhém lánu... tu trať mám před oknem... a daleko horší je to dnes... už se těším až ji zdvoukolejněj a přestanou jezdit ty hnusné dieseláky... Přinese to hodně, ale to ty stejně nemůžeš pochopit, protože nechceš, jinak bys to už dávno pochopil.Martin.KT8D5 píše:Ale jdi, ono je něco jiného u toho sedět 5 dní v tejdnu po 8 hodinách než u toho spát... Jsem proti tomu vlaku protože to nenabídne nic nového. Prodloužení do Kladna jsem četl, že má hroznej význam, jelikož by to vlaky rychlodráhy udělaly o 10 minut rychleji než nejrychlejší spoj v současnosti, tomu řikám výhoda teda...
-
MOp
povoleni km od letiste nedostane, ale dale pri dodrzeni vysky zastavby a paklize nebude pozadovat zadna protihlukova opatreni tak ano..Kalič píše:Vilku kilometr od letiště si nikdo nepostaví, a nevim jestli by vůbec dostal stavební povolení.
ale ja bych si ji tam teda nepostavil/nekoupil..
Vilku kilometr od letiště si nikdo nepostavíMartin.KT8D5 píše:Jistě že tunelem, aby nenarušovalo okolí od toho je to podzemka... Jako málokdo si postaví vilku trati...
-
MOp
zkraceni o 10 min je dost vyrazne pri denni dojizdce nemyslis? myslis, ze po postaveni metra a terminalu na dlouhe mili tam jeste nekdo bude prestupovat? OMYL.. valna vetsina nasedne do IAD a bude..Martin.KT8D5 píše:Prodloužení do Kladna jsem četl, že má hroznej význam, jelikož by to vlaky rychlodráhy udělaly o 10 minut rychleji než nejrychlejší spoj v současnosti, tomu řikám výhoda teda...
navic by se mi kdybych byl byval kladenak libilo jet bez prestupu az do centra s moznosti prestupu na metro/tram a vyrazne rychleji nez dnes..
-
Martin.KT8D5
Jistě že tunelem, aby nenarušovalo okolí od toho je to podzemka... Jako málokdo si postaví vilku trati...Kalič píše:Tak to je hovadina, jedno normální letadlo = max 2 vagony, jenže odbavení trvá nějakou dobu, takže aktuální poptávka si myslim že pro metro není. A jak řikám vedlo by tam určitě tunelem a za tu cenu si mylsim že ten užitek mi jak moc dobrej nevychází. Metro na dlouhou Míly tam terminál, přestup na vlak busy na Plzeň, Vary atd.
Jonáš píše:V Bangkoku (největší letiště JV Asie) trvá cesta z centra na letiště také 35 minut, prostě nemůže být letiště v centru. Ale snad se shodneme, že by na letiště měla být pohodlná doprava, což si myslím, že metro je. Neboť dokáže odvézt celé letadlo najednou.Martin.KT8D5 píše:To by bylo hrozně dlouhý... Stejně blbý jako autobusy...
Tak to je hovadina, jedno normální letadlo = max 2 vagony, jenže odbavení trvá nějakou dobu, takže aktuální poptávka si myslim že pro metro není. A jak řikám vedlo by tam určitě tunelem a za tu cenu si mylsim že ten užitek mi jak moc dobrej nevychází. Metro na dlouhou Míly tam terminál, přestup na vlak busy na Plzeň, Vary atd.
-
Béďa Trávníček
Pardón, ale to se nevztahuje k dopravě na letiště, že? Protože si nejsem vědom toho, že by byl někde na 120 dvoukolejný úsek...Jonáš píše:Ten je pořád!MOp píše:pokud vim, tak stromovkou jiz vlaky jezdi bez problemu. kdyz jsem byl jeste maly mopicek, byl dokonce jeden usek dvoukolejny..
Jinak na letiště jedině vlakem...
-
Martin.KT8D5
Ale jdi, ono je něco jiného u toho sedět 5 dní v tejdnu po 8 hodinách než u toho spát... Jsem proti tomu vlaku protože to nenabídne nic nového. Prodloužení do Kladna jsem četl, že má hroznej význam, jelikož by to vlaky rychlodráhy udělaly o 10 minut rychleji než nejrychlejší spoj v současnosti, tomu řikám výhoda teda...MOp píše:pokud vim, tak existuje varianta, ze jsou stanice zahloubene.. pochybuji, ze 471 dela takovy hluk, ze by to lidem vadilo.. pracuji u trati a jedine co slysim je piskani lokomotiv pred navestidly (ktere by v pripade rychlodrahy samozrejme nebylo, nebot by zabzar bylo velice podobne metru a nemuselo se cekat na postaveni vexli)
-
Jonáš
Ten je pořád!MOp píše:pokud vim, tak stromovkou jiz vlaky jezdi bez problemu. kdyz jsem byl jeste maly mopicek, byl dokonce jeden usek dvoukolejny..
-
MOp
pokud vim, tak stromovkou jiz vlaky jezdi bez problemu. kdyz jsem byl jeste maly mopicek, byl dokonce jeden usek dvoukolejny..Martin.KT8D5 píše:Jsme pro metro. Tramvaje nemaj nárok a co se týče "rychlodráhy"... Tak bych byl opatrnej... Málokdo si nechá zasvinit Stromovku a jiné lokality... Když stačí pouze protáhnout metro...
-
MOp
pokud vim, tak existuje varianta, ze jsou stanice zahloubene.. pochybuji, ze 471 dela takovy hluk, ze by to lidem vadilo.. pracuji u trati a jedine co slysim je piskani lokomotiv pred navestidly (ktere by v pripade rychlodrahy samozrejme nebylo, nebot by zabzar bylo velice podobne metru a nemuselo se cekat na postaveni vexli)Martin.KT8D5 píše:Sorry, ale kde z lidí bude chtít byt za tratí, leda blázen...