Byla. Byla v plzeňskym laku, bydlela v Kobylisích a jezdila hlavně na 17.Phabbey píše:Tak jsem koukal, že v roce 1999 prý byla do Prahy zapůjčena Astra. Nemáte někdo nějaké fotky?
Otázky a odpovědi k technologii v tramvaji
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Martin-KT8D5.RN2P
-
m@rtin
-
řepák
-
Návštěvník
Re: Design
Se změnou designu u T3R.PV souhlasim, líbila by se mi jako T3R nebo ňejaká spíš výraznější změna (Klidně od ing. arch. P. Kotase). Pruh u 14T je dobrý nápad, ale nechal bych jí celou stříbrnou a pruh bych udělal červený (ladilo by to s M1) .Sou to asi dost sci-fi změny... Ale bylo by to hezký..řepák píše:Zdravim! Nedávno proběhla ve vzkazníčku na Pražskýchtramvajích celkem vášnivá diskuze o vzhledu T3R.P. Celkem mě to zaujalo rozhodl,jsem se tedy reagovat na toto téma zde. Myslím, že by si T3R.P-čka rozhodně zasloužily lepší design. Ale vzhledem k tomu, že design "starých" T3 byl už ve své době nadčasovýnemusely by být uravy uplně horentní. Například zakrytí kol jako u krnováků. Nebo se třeba podívejme na čelo košické T3 Mod. V podstatě má jen jiná světla a co to s ní udělalo. Očekávám vaše názory a nápady.
P.S.: Ještě jedna věc. Co kdyby se na 14T-čku uplatnila i jiná barevná kombinace? Např. kdyby stříbrnou doplnila modrá, nebo žlutá...
-
Návštěvník
Re: Design
jj, souhlasim, jine celo nebo alespon jine barevne schema v ramci v komrpomisu z cenou, ale porad mam dojem, ze to sou socko verze. Nemaji klimatizaci kabiny, nemaji lehci polopantograf, rucni razeni ....řepák píše:Zdravim! Nedávno proběhla ve vzkazníčku na Pražskýchtramvajích celkem vášnivá diskuze o vzhledu T3R.P. Celkem mě to zaujalo rozhodl,jsem se tedy reagovat na toto téma zde. Myslím, že by si T3R.P-čka rozhodně zasloužily lepší design. Ale vzhledem k tomu, že design "starých" T3 byl už ve své době nadčasovýnemusely by být uravy uplně horentní. Například zakrytí kol jako u krnováků. Nebo se třeba podívejme na čelo košické T3 Mod. V podstatě má jen jiná světla a co to s ní udělalo. Očekávám vaše názory a nápady.
P.S.: Ještě jedna věc. Co kdyby se na 14T-čku uplatnila i jiná barevná kombinace? Např. kdyby stříbrnou doplnila modrá, nebo žlutá...
-
řepák
Design
Zdravim! Nedávno proběhla ve vzkazníčku na Pražskýchtramvajích celkem vášnivá diskuze o vzhledu T3R.P. Celkem mě to zaujalo rozhodl,jsem se tedy reagovat na toto téma zde. Myslím, že by si T3R.P-čka rozhodně zasloužily lepší design. Ale vzhledem k tomu, že design "starých" T3 byl už ve své době nadčasovýnemusely by být uravy uplně horentní. Například zakrytí kol jako u krnováků. Nebo se třeba podívejme na čelo košické T3 Mod. V podstatě má jen jiná světla a co to s ní udělalo. Očekávám vaše názory a nápady.
Napadlo:-)Karotka píše:Tak mi poslední (...)musela elektricky odjistit (v nouzi ručně, zaplombovanou pákou).
Na KT8D5 je ta západka umístěná tak, že blokuje krajní (na tvém obrázku levé) čtvrkřídlo dveří, aby nešlo otevřít dovnitř.
Já vidím problém klasických tétrojkových dveří jinde. Pokud jsou uchyceny jen ve (2x) třech bodech (tedy jako na T1 až T3, T3M, T3SU), jsou vyrazit směrem ven.
- Karotka
- Uživatel
Tak mi poslední dobou vrtá hlavou problém zabezpečení dveří ... všichni říkají, jak jsou rozlamovačky nebezpečné, že se při sebelepším provedení pohonu stejně mohou nárazem rozevřít atd. Napadlo někdy někoho takové řešení jako ZÁPADKA, která by zajišťovala volný konec dveří? Byla by poháněná pružinou tak, že by při zavření samovolně zapadla a při otevření by se musela elektricky odjistit (v nouzi ručně, zaplombovanou pákou).