Jenže pak máš v háji proklady 22 a 23 po zbytek trasy.Káem píše:Petr: nechal bych 22 objíždět mazi Brusnicí a Chotk.sadama přes Hradčanskou, 15 a 25 na Malovanku. Kolem Hradu jen 23, a dále 22 přes Staroměstskou a z toho implicitně vychází zrušení 18 přinejmenším v úseku Hradčanská-KN , aby nebylo moc tramvají v Bádeniho. A z KN na Vozovnu4 by jí mohla nahradit 21. Neříkám, že je to nejlepší řešení, ale ušetřily by se vozy i řidiči, kterých je prý málo.
"Inteligentní" jízdní řády
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petr: nechal bych 22 objíždět mazi Brusnicí a Chotk.sadama přes Hradčanskou, 15 a 25 na Malovanku. Kolem Hradu jen 23, a dále 22 přes Staroměstskou a z toho implicitně vychází zrušení 18 přinejmenším v úseku Hradčanská-KN , aby nebylo moc tramvají v Bádeniho. A z KN na Vozovnu4 by jí mohla nahradit 21. Neříkám, že je to nejlepší řešení, ale ušetřily by se vozy i řidiči, kterých je prý málo.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Tato situace vznikla tak, že 22 byla proložena 23. S ohledem na nadbytečnou kapacitu v úseku Malovanka - Vypich, kde by jely tři dvojice (8, 22 a 23) byla 23 ukončena na Královce. Následně 8 nahradila 25 a 15 vedené v sólech. Že už někoho nenapadlo otočit ukončení, poslat 23 na Vypich a 15 na Královku má bohužel taky své důvody... Požadavek Ropidu na 1 linku z Břevnova na Malostranskou a jednu na Hradčanskou (realizovanou v podobě dvou sólo linek). Toto by při ukončení 23 na Vypichu nebylo dodrženo.pawel píše:(...)obecně - je prostě nesmysl ukončit linku 2xT dřív než 1xT, pokud za konečnou následuje větší obytná čtvrť. jedno z mála míst mimo centrum, kde tram občas nepobírají, je proto stanice malovanka zc. vůbec tady MHD hraje roli dokonalé "socky" - SA-šrot na 23 vyhodí dav na Malovance, chybí přístřešky, ačkoli místa je habaděj. po několika minutách promoklí cestující zjistí, že jim přijelo plné sólo, kam se nevejdou. a následně to sólo odjede krokem dál na BH (důvod - výhybky, přes které se v praze jede max snad 10kmh-1).
Netvrdím, že je to dobře, jen popisuji daný stav věcí, kdyby mne někdo chtěl napadnout
návaznosti zejména zc jsou katastrofální, večer obvykle (nevím teda, co je v JŘ) jede člověk 23, pak čeká mnoho minut a přijedou 22 a 25 skoro v závěsu. víkend - totéž, ale spolu jedou 15+22.
návaznost dc jsem používal dříve denně, teď už ne, protože člověk vykysne čekáním alespoň 3 min, nebo naopak návaznost není žádná (a já vždycky zapomenu, pro kterou z linek 15 a 25 co z toho platí). důsledek? včera kolem 7:45 byla 22 na pohořelci dc na stupni 4.
obecně - je prostě nesmysl ukončit linku 2xT dřív než 1xT, pokud za konečnou následuje větší obytná čtvrť. jedno z mála míst mimo centrum, kde tram občas nepobírají, je proto stanice malovanka zc. vůbec tady MHD hraje roli dokonalé "socky" - SA-šrot na 23 vyhodí dav na Malovance, chybí přístřešky, ačkoli místa je habaděj. po několika minutách promoklí cestující zjistí, že jim přijelo plné sólo, kam se nevejdou. a následně to sólo odjede krokem dál na BH (důvod - výhybky, přes které se v praze jede max snad 10kmh-1).
návaznost dc jsem používal dříve denně, teď už ne, protože člověk vykysne čekáním alespoň 3 min, nebo naopak návaznost není žádná (a já vždycky zapomenu, pro kterou z linek 15 a 25 co z toho platí). důsledek? včera kolem 7:45 byla 22 na pohořelci dc na stupni 4.
obecně - je prostě nesmysl ukončit linku 2xT dřív než 1xT, pokud za konečnou následuje větší obytná čtvrť. jedno z mála míst mimo centrum, kde tram občas nepobírají, je proto stanice malovanka zc. vůbec tady MHD hraje roli dokonalé "socky" - SA-šrot na 23 vyhodí dav na Malovance, chybí přístřešky, ačkoli místa je habaděj. po několika minutách promoklí cestující zjistí, že jim přijelo plné sólo, kam se nevejdou. a následně to sólo odjede krokem dál na BH (důvod - výhybky, přes které se v praze jede max snad 10kmh-1).
- Káem
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Rozdělil bych to do dvou problémů:
1) Řidiči ujíždějí, i když se vidí. To se spraví jedině změnou společenské atmosféry, kdy takovýto čin bude soustavně pranýřován.
2) Grafikonotvůrci ani za použití nejmodernější techniky nedovedou sestavit návaznosti. Je třeba je od techniky odstranit.
Obecně se ale domnívám, že prodloužení 23 na Vypich by muselo přinést přinejmenším zkrácení 15 na Malovanku. A stejně tam bude o vůz a linku víc.
1) Řidiči ujíždějí, i když se vidí. To se spraví jedině změnou společenské atmosféry, kdy takovýto čin bude soustavně pranýřován.
2) Grafikonotvůrci ani za použití nejmodernější techniky nedovedou sestavit návaznosti. Je třeba je od techniky odstranit.
Obecně se ale domnívám, že prodloužení 23 na Vypich by muselo přinést přinejmenším zkrácení 15 na Malovanku. A stejně tam bude o vůz a linku víc.
-
Viados
Přestup Malovanka
Návaznosti na Malovance se neustále mění. Nejprve (před lety při zavedení linky 23) žádné nebyly, spoje odjížděly na střídačku (25 - 23 - 15 - 22), na 23 šlo přestopuit jen z 25. Po nějaké době se zavedla návaznost 15 i 25 na 23, tj. situace podobná dnešní 25 - 15/23 - 22. Pak byla opět návaznost zrušena. Z ROPIDu mi na můj dotaz, proč byla zrušena, přišla odpověď, že návaznost není z bla-bla-bla důvodů možná a že prý nikdy neexistovala. Nedávno byla opět zavedena. Nicméně řidiči na ni zvesela kašlou. Resp. využívají ji jako možnost jak demonstrativně naštvat cestující.
Situace v odpoledně-večerní špičce na Malovance je také trapná. Když se z končící dvouvozové 23ky snaží lidé mířící do Břevnova nacpat do jednovozové 15ky nebo 25ky. Občas se také 23ky sjedou dvě, jednou jsem zažil i tři, následované jednou 15kou. Bylo to jak v povídce Moje cesta tramvají od Š+G.
Prodloužit 23 na Vypich by byl opravdu takový problém? Moje komunikace s DPP, ROPIDem i MČ P6 zatím k ničemu nevedla.
Situace v odpoledně-večerní špičce na Malovance je také trapná. Když se z končící dvouvozové 23ky snaží lidé mířící do Břevnova nacpat do jednovozové 15ky nebo 25ky. Občas se také 23ky sjedou dvě, jednou jsem zažil i tři, následované jednou 15kou. Bylo to jak v povídce Moje cesta tramvají od Š+G.
Prodloužit 23 na Vypich by byl opravdu takový problém? Moje komunikace s DPP, ROPIDem i MČ P6 zatím k ničemu nevedla.
-
62.245.89.185
-
K-M
U "konkurenčního webu" je v souvislosti s GVD 2007 zveřejněna zajímavá odpověď ředitelství ČD proč šotouši nemaj nárok. Pravda , je argumentováno konkurencí dopravců, což je v podmínkách tramvají sice zatím ještě nějakou chvíli nepředstavitelné, ale v podmínkách busů již realita. A VJŘ by mohl konkurenci napovědět... a ostatně mohl by to být průkazný materiál pro kritiky, kteří takto jsou odkázáni jen na empirická pozorování např. vokovických vozů na 11 či 21. Takže celkem chápu, že se provozovatel zveřejňování brání. Napůl to legitimní bude. Opět by totiž to byli šotouši, co by provozovateli MHD škodili víc než kritici. 
-
MOp
Vadí mi, když je náš web spojován se zveřejňováním Vjř ač to není pravda a neustále někdo nás se zmiňovanou stránkou spojuje. Přestože byl zde uveden jen odkaz, již několikrát jsem v tramvaji zaslechl, že tento zmiňovaný vjř je ke stažení na Pražských tramvajích. Nebylo tomu tak a nebude tomu tak.
Jsem přirovnáván i k jiným lidem, ale za sebe mohu prohlásit, že mám ke zde zmíněnému Paroubkovi hodně daleko..
Jsem přirovnáván i k jiným lidem, ale za sebe mohu prohlásit, že mám ke zde zmíněnému Paroubkovi hodně daleko..
Fakt nevim co ti MOPe vadi, protoze na Bolearu se muzes docist oproti tem ropidackejm jeste kdy to vyjizdi z vozovny, ze ktery vozovny to jede a ze to jizdni rad typu A
Takze v klidu... Stejne k tem souborum ma pristup tolik lidi, ze neni potreba z toho delat statni tajemstvi... A zadnej uredni dokument to neni a za to ze takhle strezis "vnitropodnikovy tajemstvi" ti nikdo vyznamenani neda, maximalne budes u lidi za ... Paroubka 
A jinak je super, ze se tomu zacina rikat garantovany poradi i kdyz to asi zas tak garantovany nebude... Jeste aby to zaclo bejt v normalnich JR a je napul vyhrano... Druha pulka sou ty novy tramky...
Jo a jen tak mimochodem kdyz uz sem pisu... Na panelech BKV ktery se vykopou a daj se pak jinam byva obcas vyznacenej prechod, je to docela sranda... treba na Delnicky u zastavky 1, 3, 5, 25 sou dva prechody za sebou... je divny ze to nejak neseskrabnou..
A jinak je super, ze se tomu zacina rikat garantovany poradi i kdyz to asi zas tak garantovany nebude... Jeste aby to zaclo bejt v normalnich JR a je napul vyhrano... Druha pulka sou ty novy tramky...
Jo a jen tak mimochodem kdyz uz sem pisu... Na panelech BKV ktery se vykopou a daj se pak jinam byva obcas vyznacenej prechod, je to docela sranda... treba na Delnicky u zastavky 1, 3, 5, 25 sou dva prechody za sebou... je divny ze to nejak neseskrabnou..
-
85.160.9.14
-
MOp
Re: ROPID
Proč? Proč ne! Nepřeji si, aby byl zde tento odkaz periodicky prezentován. Oficiální jízdní řády nízkopodlažních spojů je možné nalézt zde: http://www.ropid.cz/zip/tram_np.zip
Re: ROPID
Cenzurováno? :zděšený_smajlík: Proč?62.245.89.185 píše:Na /cenzurovano/ maj přesnější jízdní řády. Jsou to ty, které mají řidiči v kabině. Jsou až moc přesné
Zajímalo by mě, zda vůbec smím na tram-forum napsat, že na bolearu jsou zveřejněny interní materiály Dopravního podniku bez jeho souhlasu nebo proti jeho vůli?