"Omezit/neomezit" je samozřejmě v zákoně definováno, "dát přednost" taky a jinak. A ty dvě definice se neshodují, tak jak můžeš napsat to cos napsal? A pak přehlížíš slovíčko "náhle".
Tram vs. IAD - odbočování vlevo
Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM
-
K-M
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nepřekonam protože ty jsi fakt nepřekonatelný !K-M píše:Já myslím, že mě v mém věku překonáš, pracuješ na tom dobře
Ale dyť to tu už bylo, odroluj zpátky - dát přednost neznamená neomezit...
Dát přednost ZNAMENÁ neomezit, viz §2 q) dát přednost v jízdě znamená povinnost řidiče nezahájit jízdu nebo jízdní úkon nebo v nich nepokračovat, jestliže by řidič, který má přednost v jízdě, musel náhle změnit směr nebo rychlost jízdy.
Tohle je vážně debata... Házení hrachu na stěnu je smysluplnější !
Howgh !!!
-
DJ LA DÉFENSE
-
Yvona
Nechápu, proč se rozčiluješ?DJ LA DÉFENSE píše:Jak mám dát přednost tramvaji, pakliže při mém odbočení na koleje žádná tramvaj nejede??? Mám tedy počkat, až nějaká pojede dát jí přednost a vjet na koleje...??? Tohle fakt nemá cenu... Tramvaje tramvaje tramvaje... chudáčci tramvajáci... atd. končim to nemá cenu.
Hezký den bez nerváků.
-
K-M
Já myslím, že mě v mém věku překonáš, pracuješ na tom dobředemon píše:Díky, pochvala od tebe potěší, ale na tebe fakt nemam...![]()
A že najednou víš o čem byla řeč, včera jsi to nevěděl ! Zkus mi to v nějakym zákoně najít, důkazů o opaku tvého tvrzení jsou tady spousty.
!
Ale dyť to tu už bylo, odroluj zpátky - dát přednost neznamená neomezit. A docela trefně to napsal Fořtík - když tramvaj není (v okamžiku zahájení odbočování) není komu dávat přednost.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud bych měl (a mohl) řešit, tak bych na křižovatce Plzeňské s Makovského udělal světelnou křižovatku s preferencí tram, páč by tam snad nikomu nemohla vadit a alespoň by se předešlo desítkam nehod kdy nějakej řidič neví co je přednost a vozidla z makovského by mněla mnohem bezpečnější přejezd na Plzeňskou. (je to jak si to představuješ MOpe ???)MOp píše:Ale pánové, zanechte již těch osobních útoků! Pokud si dobře vzpomínám, debata začala na téma levého odbočení přes zvýšený tramvajový pás. Držte se jej, nikoliv toho kdo a jak často jezdí autem, zda je stár či mlád, ale také zkuste jednou navrhnout nová rozumná řešení - kde třeba vidíte největší problémové místo a návrh na jeho odstranění. .
-
MOp
Ale pánové, zanechte již těch osobních útoků! Pokud si dobře vzpomínám, debata začala na téma levého odbočení přes zvýšený tramvajový pás. Držte se jej, nikoliv toho kdo a jak často jezdí autem, zda je stár či mlád, ale také zkuste jednou navrhnout nová rozumná řešení - kde třeba vidíte největší problémové místo a návrh na jeho odstranění. .
-
DJ LA DÉFENSE
Jojo dědo... Já na tvoji zarpustilost pitbula hlouposti taky ne...demon píše: Dýdžeji, na tvoje pubertální výlevy už nemám zapotřebí ani reagovat, trošku se nad sebou zamysli !
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky, pochvala od tebe potěší, ale na tebe fakt nemam...K-M píše:Demone, ty seš ještě větší demagog než já! S potěšením ti předávám putovní cenu za demagogii.
Řeč byla o vjezdu na tram.pás , pokud tramvaj není v dohledu a dále o tom, že když už tam jsem a tramvaj musí zastavít, není to proti zákonu.
A že najednou víš o čem byla řeč, včera jsi to nevěděl ! Zkus mi to v nějakym zákoně najít, důkazů o opaku tvého tvrzení jsou tady spousty.
Dýdžeji, na tvoje pubertální výlevy už nemám zapotřebí ani reagovat, trošku se nad sebou zamysli !
-
DJ LA DÉFENSE
Máš pravdu, já to myslel nadneseně... Pán to tady vykládal, jak kdyby ho "uzemnil" sám...K-M píše:...
Poz. pro někoho kdo tu psal, že měl cestující zasáhnout proti studentovi s hrajícím předmětem: A PROČ? Já jsem klient a nejvýše dojdu za řidičem, aby si zjednal ve voze předpisový stav.
-
DJ LA DÉFENSE
Já narozdíl od tebe jsem mladej, tak snad cévka vydržídemon píše:Z pohledu zákona jsi udělal přestupek, ať už si to omlouváš jak chceš, protože opak mi ničím nedokážeš ! Pro tohle tvrzení tady máš důkazů mraky. Jsi schopen to pochopit ?
A nečil se tolik, prdne ti cévka a to bych si na svědomí nevzal...
-
K-M
Demone, ty seš ještě větší demagog než já! S potěšením ti předávám putovní cenu za demagogii.demon píše:Abych Vám pánové K-M, themuf, 9001, DJ LA DÉFENSE trošku usnadnil situaci, sestavil jsem Vám univerzální otázku, na kterou lze jistě dát jednoznačnou odpověď:
„Na základě kterých paragrafů jakého zákona jste přesvědčeni, že vjetím na tramvajový pás při odbočování vlevo před přijíždějící tramvaj, neporušujete v současnosti platné předpisy o provozu na pozemních komunikacích České republiky.“
Takže do toho!
Řeč byla o vjezdu na tram.pás , pokud tramvaj není v dohledu a dále o tom, že když už tam jsem a tramvaj musí zastavít, není to proti zákonu. Jako jiný, leč obdobný případ legálního zdržení tramvaje bylo uvedeno odbočování doleva z nezvýšeného tram.pásu. Příslušné paragrafy tu byly uvedeny několika lidmi. Opravdu nemůžu za to, že : a) nemáš zkušenosti, b) na základě absence praxe si špatně vykládáš znění předpisů.
Pozn. pro někoho kdo tu psal, že tramka je posvátná: Není, je to účastník silničního provozu jako každý jiný, jen s několika specifiky danými spíš technicky než ideově (přednost před chodci - brždění, přednost při odbočování doprava - výhled)
Poz. pro někoho kdo tu psal, že měl cestující zasáhnout proti studentovi s hrajícím předmětem: A PROČ? Já jsem klient a nejvýše dojdu za řidičem, aby si zjednal ve voze předpisový stav.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Z pohledu zákona jsi udělal přestupek, ať už si to omlouváš jak chceš, protože opak mi ničím nedokážeš ! Pro tohle tvrzení tady máš důkazů mraky. Jsi schopen to pochopit ?DJ LA DÉFENSE píše:A Démone, mám drobátko problém se už ovládat, ale ještě to zkousnu... Já nikde k*urva netvrdim, že pak-li že vjedeš na koleje před tramvají, nebo kterou vidíš, je správné. Já celou dobu hovořím o situaci, kdy vjedeš na koleje a přijede tramvaj, která mezitím nebyla vidět do psí díry... O tomhle mluvim. Ale souhlasim s Fořtíkem, ten to napsal celkem správně. Snad je to ode mne konečná. Pak se zastaneš řidiče, kterej otravuje celou ulici a zvoní a zvoní a zvoní a zvoní... I když si to neudělal úmyslně a byl si dávno na kolejích než on se od někud vyjevil??![]()
A nečil se tolik, prdne ti cévka a to bych si na svědomí nevzal...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Žádám o zařazení na seznam.demon píše:Abych Vám pánové K-M, themuf, 9001, DJ LA DÉFENSE trošku usnadnil situaci, sestavil jsem Vám univerzální otázku, na kterou lze jistě dát jednoznačnou odpověď:
Jak je zde již psáno, nejde na to našroubovat žádný paragraf o přednosti. V momentě, kdy vjíždím na tramvajový pás a tramvaj je ještě někde v Tramtárii, tak nemám, komu bych tu přednost dával.demon píše:„Na základě kterých paragrafů jakého zákona jste přesvědčeni, že vjetím na tramvajový pás při odbočování vlevo před přijíždějící tramvaj, neporušujete v současnosti platné předpisy o provozu na pozemních komunikacích České republiky.“
Takže do toho!
-
DJ LA DÉFENSE
A Démone, mám drobátko problém se už ovládat, ale ještě to zkousnu... Já nikde k*urva netvrdim, že pak-li že vjedeš na koleje před tramvají, nebo kterou vidíš, je správné. Já celou dobu hovořím o situaci, kdy vjedeš na koleje a přijede tramvaj, která mezitím nebyla vidět do psí díry... O tomhle mluvim. Ale souhlasim s Fořtíkem, ten to napsal celkem správně. Snad je to ode mne konečná. Pak se zastaneš řidiče, kterej otravuje celou ulici a zvoní a zvoní a zvoní a zvoní... I když si to neudělal úmyslně a byl si dávno na kolejích než on se od někud vyjevil??