Tram vs. IAD - odbočování vlevo

Archiv starých nebo neaktuálních příspěvků. Příspěvky, které přinášejí informace, jejíchž poselství již bylo naplněno v minulosti.

Moderátoři: DavidD, TRAM-FÓRUM

Zamčeno
demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.10.2006 15:44

DJ LA DÉFENSE píše:Jojo Radek to chodí počítat... Už vidim, jak je tam 300 lidí, to je trochu moc bych řekl... nota bene u takový soupravy 2xT6 ze druhý serie s uspořádáním 2+1, tak to je fakt kravina...
Chlapče, chlapče aspoň si zkus zjistit základní fakta. Do vozu T6A5 se papírově vejde 165 osob, ve skutečnosti ještě víc...
Na osobní invektivy neodpovídam, jen to tady aspoň neprezentuj jako Demon vs. zbytek, když je ten poměr opačný. Díky :x

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 06.10.2006 15:39

demon píše:Když myslíš... :lol: Za celou dobu trvání téhle nesmyslné diskuze jsi nepředložil JEDINÝ FAKT, stále jen své doměnky. Přes fakta jsem tu já, Petr, I.am.good a pár dalších. S autoškolou nejsi daleko od pravdy, tušim že v listopadu mě čeká přezkoušení.
Taky vše co mám na srdci a už to neřeš.
Jojo všichni "nezaujatí" od DP, ale budiž ty to vidíš jinak. Čeká Tě přezkoušení??? :lol: :lol: :lol: No tak to se musim smát... Tak bacha asi budeš dost v prde... :lol: :lol: :lol: Přátelé ano poučuje nás tu člověk, co jde na přezkoušení do autoškoly a nebo možná nemá ani řidičák... Fakt síla... :lol: Démonku, ano máš ve všem pravdu, už se s tebou nebudeme přít. Hodně štěstí v autoškole. První řidičák potěší.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.10.2006 15:34

K-M píše:A do třetice, kdyz se ohanis tim Petrem - zrovna ten muj popis průjezdu krizovatkou oznacil za spravny. A to nema duvod mi jakkoliv fandit. A pripominku Strakapouda jsi prehlid jak rozvorany pole. Tak nemluv.
Neumíš číst a vymýšlíš si ! Paragrafy jsem tu několikrát citoval já, ne TY. To co děláš TY není citace, ale chybný pokus o výklad ! Pravděpodobnost toho že někdo způsobí nehodu je daleko vyšší, když nebude respektovat zákony a k tomu nabádáš zase TY. Praxi jako já určitě nemáš, to v kanclu nepochytíš, já se tou praxí částečně živim, ale to už jsem tu taky psal (služební auto a 150 km denně, pamatuješ?). Na přezkoušení se chodí povinně každý rok, ale to vědět nemusíš, to chápu... Připomínku Strakapouda jsem nepřehlíd, jen jsi opět TY přehlédl mou reakci na ní.
A už fakt dost, ztrapňuješ se ! :wink:

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 06.10.2006 15:20

radek31 píše:to tipuješ špatně, 10 tam je většinou totálně našlapaná a to je 250-300 cestujících
Jojo Radek to chodí počítat... Už vidim, jak je tam 300 lidí, to je trochu moc bych řekl... nota bene u takový soupravy 2xT6 ze druhý serie s uspořádáním 2+1, tak to je fakt kravina...

DJ LA DÉFENSE

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 06.10.2006 15:17

trainzjohny píše:Nepřekážet, hmmm dneska jsem zase jel 10 přez Palackého náměstí a světe div se auto na kolejích. Pokud je řeč o předpisech, tak řidič nemá vjet do křižovatky pokud si není jist že ji neopustí. Pokud se nepletu tak každý den ve špičce stojí na kolejích na této křižovatce auto páč už nemůže projet a ještě se diví že na něj někdo zvoní. Ani mi tak nevadí že tam stojí, ale že to hov*do nemůže ani tak kousek covnout a uhnout když už těch 350 lidí zdržuje. A tak je to ve vztahu auta tramvaje na víc místech. Ty co tam blokujou jsou pěkný... :smt021
350 lidí to máš nějaou nafukovací tramvaj?? :lol: a COUVAT v křižovatce nesmíš :!: :lol:

K-M

Příspěvek od K-M » 06.10.2006 13:09

A do třetice, kdyz se ohanis tim Petrem - zrovna ten muj popis průjezdu krizovatkou oznacil za spravny. A to nema duvod mi jakkoliv fandit. A pripominku Strakapouda jsi prehlid jak rozvorany pole. Tak nemluv.

K-M

Příspěvek od K-M » 06.10.2006 13:06

Jo ted sem si sim: přezkoušení??? Tam chodej prece ti co neco provedli a sebrali jim ridicak. No to je dobrýýýýý :-) :-) :-)
(Nepředpokládám, že bys referentsky něco řídil...)

K-M

Příspěvek od K-M » 06.10.2006 13:04

Demone, ja (a nejen ja) jsem ti odpovedel konkretni citaci konkretnich paragrafu zakona. Nevim co bys vic chtel. Navrhl jsem ti, abyses podival do praxe a zeptal se v autoskole. Ja fakt nemuzu nechat, abys mel posledni slovo, protoze si te nekdo precte a zpusobi dopravni nehodu. A to si nevemu na svedomi.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.10.2006 12:36

K-M píše:Demone, skutečně nemáš pravdu. To není o názorech, ale prostě o faktech. To je vše co k tomu můžu dodat. Zajdi si do nějaký autoškoly.
Když myslíš... :lol: Za celou dobu trvání téhle nesmyslné diskuze jsi nepředložil JEDINÝ FAKT, stále jen své doměnky. Přes fakta jsem tu já, Petr, I.am.good a pár dalších. S autoškolou nejsi daleko od pravdy, tušim že v listopadu mě čeká přezkoušení.
Taky vše co mám na srdci a už to neřeš.

K-M

Příspěvek od K-M » 06.10.2006 12:09

Demone, skutečně nemáš pravdu. To není o názorech, ale prostě o faktech. To je vše co k tomu můžu dodat. Zajdi si do nějaký autoškoly.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 06.10.2006 11:59

K-M píše:...odbočování doleva se provádí tak, že se dá přednost tramvajím v obou směrech, najede do křižovatky, dá se přednost protijedoucím a odbočování se dokončí. Není-li tramvaj v dohledu, není koho omezit ani komu dávat přednost. Uzavřeme tuto diskusi s tím, že Demon a podobní neumí prakticky jednat podle předpisů, i když v nich umí hledat. Prosím podívejte se na KTEROUKOLIOV křižovatku.
Teda dva dny se to snad vydržet dá, ale opravdu se to s tou hloupostí nesmí přehánět... Diskuzi jsem uzavřel už včera, tak jí znova neotvírej jen proto, aby jsi měl poslední slovo. To co popisuješ je učebnicový příklad nedodržení poviností vyplívajících ze zákona, byť ho v této podobě opravdu spatříš na 95% křižovatek. Pokud máš zákonem danou určitou povinnost, tak tato povinnost platí po celou určenou dobu, není to tak že se po nějaké době rozhodneš, že už to stačí!
A ona větička je tam proto, aby se odbočení vlevo usnadnilo, ne proto jak si vysvětluješ ty. Opravdu neznamená, že pokud umožňuješ přejít chodcům, nemusíš dávat přednost autům nebo tramvajím.

K-M

Příspěvek od K-M » 06.10.2006 11:15

Ještě Petr: Vlastně jsem chtěl napsat, že ale k nápravě je třeba abychom i my sami nebyli lhostejní. To znamená u řidičů třeba zvonit na popeláře na Milady Horákový, hlásit je na dispečink, prostě otravovat, aby příslušní raději zjednali nápravu aby přestali být otravováni.

K-M

Příspěvek od K-M » 06.10.2006 11:12

Petr: Zrovna včera stála tramvaj (denní) se mnou jako druhá v pořadí v Lazarské a nemohla stanicovat, protože mezi ní a soupravou předchozí stálo policejní auto na kolejích. Budiž. Zastavili jsme tedy pak až u sloupku. Jenže ZLEVA nás objížděl taxíkář. Policisté, místo aby vystartovali za ním, tak je to nechalo v klidu.
I když na druhou stranu, pokud policistu upozorním slovy "Konejte" a ukážu na auto zaparkované v druhé řadě, aspoň předstírá že koná a auto zkoumavě obchází.
(Chicht, už jsem ho párkrát takto zaměstnal, když jsem potřeboval vyřešit odjezdové dilema 5,8,14 na Strossu dc a legálně po přechodech se to stihnout nedalo :-) :-) )

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 06.10.2006 10:30

K-M píše:Strakapoud: PŘESNĚ. Prostě odbočování doleva se provádí tak, že se dá přednost tramvajím v obou směrech, najede do křižovatky, dá se přednost protijedoucím a odbočování se dokončí. Není-li tramvaj v dohledu, není koho omezit ani komu dávat přednost. Uzavřeme tuto diskusi s tím, že Demon a podobní neumí prakticky jednat podle předpisů, i když v nich umí hledat. Prosím podívejte se na KTEROUKOLIOV křižovatku.
No a pak si zkuste vzít příklad ze mě, když jsem se náhodou dvakrát mýlil, přiznal jsem to.
Ano, modelový příklad, tak by to mělo být. Jenže (a o tom jsem tu někde psal i já), zatímco v jiných zemích to opravdu funguje tak, že řidič auta s tramvají počítá a její přednost řeší, 95% automobilistů se chová tak, jako by nikdy po kolejích nic nejezdilo. Prostě to zcela bezohledně střihnou koleje a pak řeší přednost protijedoucích automobilů. Případně (ale to už je jiné téma) prostě jedou po kolejích, ač mají svůj dostatečně široký jízdní pruh. Jezdím s tramvají deset let a dovolím si říct, že mé postřehy již mají nějakou vypovídací hodnotu.
Zatímco v červenci se chování řidičů zklidnilo, nyní je již vše ve starých kolejích. Na červenou to prokalí na většině křižovatek minimálně další dvě až tři auta, opět se ucpávají křižovatky (obě na Karlově náměstí, Výtoň, Palackého náměstí, Staroměstská toho budiž zářnými příklady), auta jezdí přes vyhrazené jízdní pruhy aby objeli kolonu, každý hacafírek vytáhne majáček a drandí si to po kolejích (opravdu mne pobavilo auto s modrým majákem a nápisem "záchrana dat z havarovaných pevných disků", které si to před očima policistů drandilo po nábřeží), pozoruji městské policisty, jak jezdí zákazy vjezdu, ale aby byli krytí tak jen na ten kousek komunikace zapnou modrý maják, dost často nyní jezdí auta z Hybernské zákazem vjezdu (je tam jednosměrka) po kolejích okolo Masarykova nádraží Havlíčkovou ulicí, nesutále někde otáčí auto na Hlávkově mostě a přes plné čáry odbočuje k tenisovým kurtům, neustále blokují tramvaje sanitky v ulici Na Moráni (a proti záchrance tu neříkám ani ň!), které většinou nikoho nevezou, jen svým postojem neumožní cestujícím přestup, protože druhá tramvaj už neodstanicuje za první...
Stále jsou strhávány troleje (opravdu nepochopím, že řidič kamionu neví, jak ho má vysoký a opravdu nepochopím, když jsou tam bouchače, že je natolik drzý, že je objede a pak tvrdí, že nevěděl, že je tam trolej tak nízko). Z kolejí se navíc stává parkoviště, jen z kraje týdne....
10 minut neprůjezdná Bělehradská (zaparkované auto na kolejích), 9 minut Švandovo divadlo - Arbesovo náměstí (zaparkované auto na kolejích), 9 minut Koh-i-noor - Vršovické náměstí (zaparkované auto na kolejích), 138 Veletržní - Výstaviště (stržená trolej), Na Padesátém - Zahradní Město (stržená trolej) 146 minut a po opravě do půl hodiny opět další najetý kamión, který naštěstí jen poškodil izolaci, takže dalších 20 minut atd. atd. Je to skoro na filozofickou úvahu, kde to žijeme....

K-M

Příspěvek od K-M » 06.10.2006 9:08

strakapoud píše:No, to bohužel není pravda. Ona je tam pak ještě větička: "To neplatí, pokud řidič zastavuje vozidlo v křižovatce za účelem plnění povinností podle § 5 odst. 1 písm. h) nebo při odbočení vlevo podle § 21 odst. 5. "
Strakapoud: PŘESNĚ. Prostě odbočování doleva se provádí tak, že se dá přednost tramvajím v obou směrech, najede do křižovatky, dá se přednost protijedoucím a odbočování se dokončí. Není-li tramvaj v dohledu, není koho omezit ani komu dávat přednost. Uzavřeme tuto diskusi s tím, že Demon a podobní neumí prakticky jednat podle předpisů, i když v nich umí hledat. Prosím podívejte se na KTEROUKOLIOV křižovatku.
No a pak si zkuste vzít příklad ze mě, když jsem se náhodou dvakrát mýlil, přiznal jsem to.

Zamčeno