To je blbost, už jen z tech fotek je vidět, že je to původní kastle.Asi je tam dali jako odstrašující příkladIsidor píše:8037 a/nebo 8084 mají skříň VarCB3?![]()
http://www.pragoimex.cz/l.php?id=3 fotogalerie, předposlední obrázek
T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
8037 a/nebo 8084 mají skříň VarCB3?

Ve voze bylo 10 lidí a všechny seděli, až na jednu pani u zadních dveří, ale světlo u těch dveří nesvítilo--mohlo být prasklé.Schválně se na to ještě někdy podívám.Petr píše:Jo, to nevím... Já jen konstatoval, jaký jsme k tomu dostali manuál, u DVC vždy raději alespoň uvolnit, neb se do předního vozu nepřenáší signalizace, a při našich zkouškách tomu tam bylo. Opravdu to někdo nestiskl i v zadním voze?
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to nevím... Já jen konstatoval, jaký jsme k tomu dostali manuál, u DVC vždy raději alespoň uvolnit, neb se do předního vozu nepřenáší signalizace, a při našich zkouškách tomu tam bylo. Opravdu to někdo nestiskl i v zadním voze?DavidD píše:to Petr:Jestli se nemýlím, asi tak před měsícem jsi tu psal, že u vozů T3M-2DVC nesvítí ze zadního vozu žádost o výstup.V pondělí jsem jel na 25 soupravou 8082+8087 sice nevím jestli to v předním voze se rozsvěcelo, ale pokud někdo zmačknul navolení dveří v předním voze, tak se to v zadním rozsvítilo(samozřejmě v 8087 to zmačknuté nebylo).Divil bych se kdyby to opačně nešlo.
to Petr:Jestli se nemýlím, asi tak před měsícem jsi tu psal, že u vozů T3M-2DVC nesvítí ze zadního vozu žádost o výstup.V pondělí jsem jel na 25 soupravou 8082+8087 sice nevím jestli to v předním voze se rozsvěcelo, ale pokud někdo zmačknul navolení dveří v předním voze, tak se to v zadním rozsvítilo(samozřejmě v 8087 to zmačknuté nebylo).Divil bych se kdyby to opačně nešlo. 
-
I.am.good
Treba rozlišovať medzi napäťovou skúškou izolačného stavu a max.prevádzkovým napäťovým namáhaním.V prevádzke vozov s elektronickou výzbrojov sú použité polovodiče s maximálnym záverným napätím od 1200 do 2500V ale smú sa zaťažovať len polovyčnými hodnotami z dôvodu práce v pulznom režime pri ktorom vznikajú pri spínaní indukčnej záťaže napäťové špičky rádove 1.4 násobku napájacieho napätia a pri maximálnom kolísaní trolejového napätia sa môžu v meničoch objavyť napäťové špičky cez 1400V čo už môže ohrozovať polovodiče keby sa nedymenzovali na vzššie záverné napätia.
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi dávno jsem slyšel takovou skazku, že když přišly do Teplic první tyristorové devítky, tak se nemohly na konečnou Újezdeček. Prostě přejely sekci a nic. Přitom odporáky tam jezdily relativně v pohodě. Tak přijeli maníci ze škodovky a jali se měřit napětí v síti... Se 220V ss při projektování tyristorové výzbroje fakt nepočítaliQuetzalcoatl píše:A jak se projevuje podpětí? (Mimo pomalé jízdy samozřejmě.) Předpokládám, že příliš často nenastává, ale může nějakým způsobem poškodit elektrovýzbroj?
No, jestli chceš dávat do Fáva 40Ah baterku, tak Pánbůh s tebou. Ano, je možné ji použít, ale jako standardní výbava byla do 12/92 a docela rychle se měnila za něco silnějšího, aspoň 44Ah. 40Ah je tak maximálně do Š120demon píše:To jsi asi přepísk, maximální proud běžný 40 Ah baterky do fáva je 350 - 420 A. to by těch startů asi moc nevydržela.
-
jara
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No ona měnírna co tam je tak procházela celkovou reko tak tím to bylo způsobeno. Ale když jsem se v ní byl podívat. TAk je tam teda fakt pěknej hukot.radek31 píše:omyl, docela dost často se stávalo (ještě loni) v úseku od Bertramky až skoro na Řepy - nízké napětí
do kopce se to dostalo s problémama na 40 km/h a celkově tramvaj jela jako uškrcená
-
radek31
- Moderátor
omyl, docela dost často se stávalo (ještě loni) v úseku od Bertramky až skoro na Řepy - nízké napětíI.am.good píše:Podpětí fakt není .) Máme dost silné měnírny, aby nám šťávu udržely a když je spotřeba moc veliká, že by šlo napětí dolů, tak vystřelí proudové chrániče
do kopce se to dostalo s problémama na 40 km/h a celkově tramvaj jela jako uškrcená
Tohle zkušební napětí se ale týká spíš výdrže izolace, nikoliv odolnosti proti přepětí při provozu. Tam bývá tolerance tak +20, max +50%, pak obvykle zareaguje ochrana nebo něco odejde. A samozřejmě je vyšší okolnost vůči špičkám než trvalému přepětí.arny píše:To by mohla tramvaj jezdit pod 3kV ČDTu normu jsem kdysi četl, ale už si jí podrobně nepamatuju. Už je to dlouho co jsem ze školy. Já si to spíše logicky odvodil, protože u těch 3kV je opravdu zkušební napětí 10 kV. Ale díky za upřesnění. Jak je to u tramvají tak to jsem se nějak kluků od vás TK neptal. I když mě to zajímá. Já byl rád, když mi dal štempl na protokol.
To by mohla tramvaj jezdit pod 3kV ČDdemon píše: ale vydrží v pohodě i 4000 V.
ad. baterka 40Ah je kapacita tzn. 1A - 40 hod/ 40A - 1hod. A myslím, některé aku mají startovací proud i přes 450A, takže by to mohli dátto je ale opravdu extrémní případ. (měl jsem tam spíše napset "si veme až 450A") Tý baterce by to zase tak ublížit nemělo.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To jsi asi přepísk, maximální proud běžný 40 Ah baterky do fáva je 350 - 420 A. to by těch startů asi moc nevydržela.arny píše:...vždyť i blbej startéru u Favorita si veme 450A...
Zkušební napětí se řídí dle normy n-násobkem jmenovitýho napětí. Kolik dělá ten n-násobek si teď zrovna zaboha nevzpomenu, ale spotřebiče na 24 V se zkouší napětím 1050 V a spotřebiče na 600 V napětím 2350 V, ale vydrží v pohodě i 4000 V.arny píše:...typoval bych, že zkušební napětí bude něco přes 1000 - 1200V...
radek31 píše:pokud se rozjíždí naplno, tak třeba u soupravy T6A5 jde papírově o 1040A (2*520A)
No pravda těch 100A je opravdu málo vždyť i blbej startéru u Favorita si veme 450A a to má jen 0,8kW
Quetzalcoatl píše:A nevadí to elektrovýzbroji? Jakou voltáž snese?
typoval bych, že zkušební napětí bude něco přes 1000 - 1200V (pokuď vím přesně tak lokomotiv pro 3kV je zkušební napětí 10kV), takže by to měla výzbroj vydržet a odporákům nevadí snad skoro nic a tyyristory jsou většinou předimenzovaný.
Souhlas 230V 50Hz, 400V 50Hz (3x230Vnechtěj abych to počítal, už si to nepamatuju, jen jsou fáze 230 a 120°), 10 kV 50Hz... mě se ale víc líbí 220V a 380V říkal jsem to od malička a každý ví co tím myslím.Argil píše:zásuvkách 230V, 50Hz
Podpětí by vadit nemělo i kdyby se projevilo, jen to nepodá plný výkon.podpětí