T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- pan Vedoucí
- Uživatel
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky sem ho dneska očumoval, fakt chutnej, ale na fotku sem si nevzpoměl...I.am.good píše:Kdysi jsem tu sliboval pořádný obrázek vyhořelého měniče TV1 z T3M, tak tu máte ten z 8021) Až bude nový, tak pro porovnání zveřejním i fotku repasovaného měniče
9029 už máš skoro hotovou, tak se můžeš přemístit o pět metrů vedle, tahání nových kabelů si tam taky užiješ až až...
- pan Vedoucí
- Uživatel
Vary to nejsou! Tuto chybu na stránkách mají již nějaký ten pátek, zřejmě se jim toto foto nalakovaných T3M líbilo natolik, že se použilo.Isidor píše:8037 a/nebo 8084 mají skříň VarCB3?![]()
http://www.pragoimex.cz/l.php?id=3 fotogalerie, předposlední obrázek
To je blbost, už jen z tech fotek je vidět, že je to původní kastle.Asi je tam dali jako odstrašující příkladIsidor píše:8037 a/nebo 8084 mají skříň VarCB3?![]()
8037 a/nebo 8084 mají skříň VarCB3?

Ve voze bylo 10 lidí a všechny seděli, až na jednu pani u zadních dveří, ale světlo u těch dveří nesvítilo--mohlo být prasklé.Schválně se na to ještě někdy podívám.Petr píše:Jo, to nevím... Já jen konstatoval, jaký jsme k tomu dostali manuál, u DVC vždy raději alespoň uvolnit, neb se do předního vozu nepřenáší signalizace, a při našich zkouškách tomu tam bylo. Opravdu to někdo nestiskl i v zadním voze?
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to nevím... Já jen konstatoval, jaký jsme k tomu dostali manuál, u DVC vždy raději alespoň uvolnit, neb se do předního vozu nepřenáší signalizace, a při našich zkouškách tomu tam bylo. Opravdu to někdo nestiskl i v zadním voze?DavidD píše:to Petr:Jestli se nemýlím, asi tak před měsícem jsi tu psal, že u vozů T3M-2DVC nesvítí ze zadního vozu žádost o výstup.V pondělí jsem jel na 25 soupravou 8082+8087 sice nevím jestli to v předním voze se rozsvěcelo, ale pokud někdo zmačknul navolení dveří v předním voze, tak se to v zadním rozsvítilo(samozřejmě v 8087 to zmačknuté nebylo).Divil bych se kdyby to opačně nešlo.
to Petr:Jestli se nemýlím, asi tak před měsícem jsi tu psal, že u vozů T3M-2DVC nesvítí ze zadního vozu žádost o výstup.V pondělí jsem jel na 25 soupravou 8082+8087 sice nevím jestli to v předním voze se rozsvěcelo, ale pokud někdo zmačknul navolení dveří v předním voze, tak se to v zadním rozsvítilo(samozřejmě v 8087 to zmačknuté nebylo).Divil bych se kdyby to opačně nešlo. 
-
I.am.good
Treba rozlišovať medzi napäťovou skúškou izolačného stavu a max.prevádzkovým napäťovým namáhaním.V prevádzke vozov s elektronickou výzbrojov sú použité polovodiče s maximálnym záverným napätím od 1200 do 2500V ale smú sa zaťažovať len polovyčnými hodnotami z dôvodu práce v pulznom režime pri ktorom vznikajú pri spínaní indukčnej záťaže napäťové špičky rádove 1.4 násobku napájacieho napätia a pri maximálnom kolísaní trolejového napätia sa môžu v meničoch objavyť napäťové špičky cez 1400V čo už môže ohrozovať polovodiče keby sa nedymenzovali na vzššie záverné napätia.
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi dávno jsem slyšel takovou skazku, že když přišly do Teplic první tyristorové devítky, tak se nemohly na konečnou Újezdeček. Prostě přejely sekci a nic. Přitom odporáky tam jezdily relativně v pohodě. Tak přijeli maníci ze škodovky a jali se měřit napětí v síti... Se 220V ss při projektování tyristorové výzbroje fakt nepočítaliQuetzalcoatl píše:A jak se projevuje podpětí? (Mimo pomalé jízdy samozřejmě.) Předpokládám, že příliš často nenastává, ale může nějakým způsobem poškodit elektrovýzbroj?
No, jestli chceš dávat do Fáva 40Ah baterku, tak Pánbůh s tebou. Ano, je možné ji použít, ale jako standardní výbava byla do 12/92 a docela rychle se měnila za něco silnějšího, aspoň 44Ah. 40Ah je tak maximálně do Š120demon píše:To jsi asi přepísk, maximální proud běžný 40 Ah baterky do fáva je 350 - 420 A. to by těch startů asi moc nevydržela.