Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nepletu, tak výška nástupišť na Barrandově neodpovídá normě a má tedy výjimku...trainzjohny píše:Podle mě je to blbost. Nástupní hrany můžou být jak na Barrandově. Pokud budou dva-tři centimetry pod prvním schodem (a taky pod dveřma T6,14T) není problém. (tedy logicky, u DP je problém)
Problém tedy není u DP
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To určitě ano; jenom z toho co se tu psalo předtím, jsem pochopil, že kdyby se nástupní hrana zvýšila, tak by tam téšestky měly problém s otvíráním dveří...Vašek píše:Ale vysvětluje... Určitě je to "věc zvyku" , protože snad není problém zvýšit alespoň u novostaveb nástupiště tak, aby byl nástup snadnější. To by snad za to stálo, ne?
Ale vysvětluje... Určitě je to "věc zvyku" , protože snad není problém zvýšit alespoň u novostaveb nástupiště tak, aby byl nástup snadnější. To by snad za to stálo, ne?Neral píše:Což ovšem nevysvětluje, proč je tedy v ČR problém s dveřmi u T6, když v Berlíně ten problém nemají (pokud se tam skutečně používají stejné dveře, jak píše pawel).
- Neral
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Což ovšem nevysvětluje, proč je tedy v ČR problém s dveřmi u T6, když v Berlíně ten problém nemají (pokud se tam skutečně používají stejné dveře, jak píše pawel).Vašek píše:To je věc zvyku bohužel. Nástupiště ve výšce nástupní hrany u nízkopodlažních vozů mají i ve Švýcarsku nebo ( ! ) Polsku. Osobně si myslím, že by při nástupištích o výšce 350 mm byl zajištěn i pohodlný nástup do vysokopodlažních vozů.
To je věc zvyku bohužel. Nástupiště ve výšce nástupní hrany u nízkopodlažních vozů mají i ve Švýcarsku nebo ( ! ) Polsku. Osobně si myslím, že by při nástupištích o výšce 350 mm byl zajištěn i pohodlný nástup do vysokopodlažních vozů.pawel píše:adam_r: a jak je možné, že třeba v berlíně vysoká nástupiště mají (nebo se mi aspoň zdají o dost víc user-friendly než v praze, vč. novostaveb/rekonstrukcí TT), ačkoli provozují T6A2 se stejnými dveřmi jako v praze??
To se bohuzel neslucuje s provozem T6 s vyklapecimi dvermi. V Brne se takhle nektere zastavky predelavaly, aby se tam tyhle dvere daly vubec otevrit. Osobne to povazuji za krok zpet a radeji bych vymenil dvere na T6,T3R a nekolika K2R (cca 35 vozu). S predsuvnymi dvermi na KT8D5N a 03T problem neni.majkrosoft918 píše:v praze je snad mela jen RT6N1 a RT6N2 uz mela rucni.mozna by nebylo k zahozeni upravovat nastupiste zastavky tak aby bylo mozne nastoupit bez plosiny
- majkrosoft918
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- majkrosoft918
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
- Smurfx
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ve 14T jsem 3x zažil nástup a výstup vozíčkáře a řidič vždy slušně vyšel z kabiny a plošinu vyklopiljara píše:A to raději nekomentuji to, že řidiči to bylo uplně jedno a dělal jako by tam nikoho neměl. To mě trošku mrzelo. Hold v novém kurzu se to asi nebere. To páni řidiči z toho co byl před tím rokem jsou daleko slušnější.
K fotce: Mě přijde jestli se nejedná o pracovníka Dopravního podniku, ten strašně rád využivá MHD a pracuje v budově Na Bojišti-odbor JPT.
O tom tady ale nikdo nepochybuje.JaHu píše:Astra je sice odpovídající kapacitní náhrada za K2. Ty ale provozují pouze 2 ze 7 DP v ČR. Jako náhrada za dvojici T3 (provozované u všech DP v ČR) to ale rozhodně nestačí.
BTW: Jako nahrada za solo na lince 6, jako nahrada dvojice na lince 25 (ta je nekde mezi solem a dvojici), ....