T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Ukraine , Kamianske tram 2020
https://www.youtube.com/watch?v=nXRAAcJPs-U
https://www.youtube.com/watch?v=nXRAAcJPs-U
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem po obědě drazí rouškaři 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nekrmte ho, prosím
Nebo tu z něj bude binec jak po MMM 

Á, pejsek se nám probudil.
Tak nám tady napiš, na jaký "racionální opatření" se zapomíná. A prosím konkrétně, odpověď "ochránit ohrožené" neberu, o to se právě snaží ty vlády.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vydrží to tak dlouho, než se to zase kontaminuje.
Imho by to mělo být běžnou součástí údržby nezávisle na aktuální pandemii minimálně všude tam, kde máme nucenou ventilaci.
Imho by to mělo být běžnou součástí údržby nezávisle na aktuální pandemii minimálně všude tam, kde máme nucenou ventilaci.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Většina opatření kvůli koronašílenství se dělá, aby lid neřekl že se nic nedělá, ač dejme tomu dobře 50% lidí s opatřeními nesouhlasí.
Stejně tak jako je většina opatření neúčinná a zbytečná, ale vlády států si mejou ruce od krve, protože pak by je za mrtvé obvinila minimálně ta polovina lidí, co se vira bojí a s lockdowny souhlasí
Zkrátka a dobře celá Evropa dělá ze současné situace naprosto přehnanou paniku. A na racionální řešení se zpravidla zapomíná. Hlavně se bojíme zodpovědnosti, tak radši uděláme lockdown, aby se neřeklo, že jsme nic neudělali
Stejně tak jako je většina opatření neúčinná a zbytečná, ale vlády států si mejou ruce od krve, protože pak by je za mrtvé obvinila minimálně ta polovina lidí, co se vira bojí a s lockdowny souhlasí
Zkrátka a dobře celá Evropa dělá ze současné situace naprosto přehnanou paniku. A na racionální řešení se zpravidla zapomíná. Hlavně se bojíme zodpovědnosti, tak radši uděláme lockdown, aby se neřeklo, že jsme nic neudělali
Naposledy upravil(a) Petrpes dne 24.1.2021 13:22, celkem upraveno 1 x.
- Bobik
- Uživatel
Hmm a jak dlouho to vydrží? A má to vůbec smysl? Než se ten vůz dostane na řadu, tak případnej virus stihne chcípnou sám (v lepším případě).
Spíš mi to přijde jako děláme, že něco děláme, aby se neřeklo, že nic neděláme (a kdyby se nedělalo nic, vyjde to nastejno).
Spíš mi to přijde jako děláme, že něco děláme, aby se neřeklo, že nic neděláme (a kdyby se nedělalo nic, vyjde to nastejno).
To asi těžko.

Příprava, jedna mašinka na solo, dvě na soupravu či dlouhé vozy. Vlastní dezinfekce cca 30 min. Následně uvádění do normálního stavu cca 20 min. - ozon je toxicky. Pak přesun do nového vozu.
To by depaci neměli nic jineho na praci, než šibovat s krabičkama.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
účinnost je snad týden-14 dní, a navíc to docela dlouho trvá (cca hodinu to chce nechat běžet) a pak se to musí ještě vyvětrat (dost to smrdí) takže to bude jednou za čas jako u metra, denně je to zbytečné.
Jinak na kačerově jsou vidět soupravy odstavené u administrativní budově na "vyfoukání" pořád.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To chceš moc. Jen toliko...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ohledně ozonizace mi již byl z Motola doručen důkaz. Tak teď ten úklid

Že by do tramvaje vypustili roombu? 

- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V těch odkazech na články v DPK, ohledně 20. výročí provozu RP mně zaujalo jásání, nad uchycením sedaček do bočnice. To je jistě chvályhodné a praktické, nicméně se tam mluví o přechodu z úklidové metody "hadr a koště" na účinnější strojní čištění
Viděl někdy někdo v nějaké vozovně takový přístroj? A pokud ano, viděl ho někdo v činnosti?
V tomto ohledu se podle mně nezměnilo vůbec nic ani po dalších 20 letech u supermoderních 15T. Stále dominuje styl "co je mokré, to je čisté"
(BTW viděl také někdy někdo někoho s tím ozonizátorem?
)
Poměrně úsměvná je také zmínka o výkonnějším větráku v kabině
Tak určitě...k jisté změně došlo. Ale některé staré větráky uměly takový režim turbo, že to vypadalo jako příprava na vzlétnutí a dokonce uměly i kyvadlový režim ofuku
Dále mně zaujalo: Odpadní teplo je možno využít pro vytápění vozu
A závěrem: ...FAINSA....budou nahrazeny dřevěnými ze speciálních překližek... Tomu jsme naštěstí alespoň částečně unikli.

(BTW viděl také někdy někdo někoho s tím ozonizátorem?

Poměrně úsměvná je také zmínka o výkonnějším větráku v kabině

Dále mně zaujalo: Odpadní teplo je možno využít pro vytápění vozu

A závěrem: ...FAINSA....budou nahrazeny dřevěnými ze speciálních překližek... Tomu jsme naštěstí alespoň částečně unikli.