Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
petr91
Uživatel

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od petr91 » 18.12.2013 18:10

von Špilberk píše:Na Ostrčilově nám. DC vzniká bumlík. Sice jsem doufal v asi desetinásobek, ale na tom nejdůležitějším místě bude. Lepší něco než nic.
Po dokončení vypadá bumlík a okolí takto:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 18.12.2013 16:18

Bobik píše:
9001 píše:Já to celkem chápu... Protože hlavní proud IAD vede z ulice, kde není tramvaj...
Ano, jenže jak to potom je s tou deklarovanou preferencí MHD od města?
Aneb další důkaz, že jde jen o pustý kecy.
stejne tak by hlavni smer mel byt blanicka (jih) - korunni (vychod), tedy po tramvaji, nikoli korunni (zapad) - korunni (vychod), jako je to nyni. tolik ztracenych sekund, tolik zbytecnych zastaveni a rozjezdu. proc to tak neni uz davno? jezdim tam denne a je to na palici, obzvlast jeste v kontextu cele trasy od ipp po korunni, kde tramvaj vic stoji nez jede.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 18.12.2013 3:36

musím se vrátit k tomuto mému nedávnému příspěvku:
MM-Mikulovsky píše:Včera mi málem do levého boku 1.podvozku 15T, při první jízdě DC křížením TT v Sokolovské s ul. Za Invalidovnou, vrazilo OA, jehož řidička chtěla zleva (= od zástavby včetně historické Invalidovny) odbočit vpravo na TT ve směru k zastávce Invalidovna ZC - čili do zákazu vjezdu mimo MHD, jenž mají v zákrytu DZ dej přednost v jízdě tramvaji.
Protože jsem tam při své následující jízdě ZC v dáli viděl jet po TT další IAD, tak při druhé cestě DC jsem se z kabiny rozhlížel, kde by mohla mít IAD před oním křížením s TT dopravní značky přikazující směr jízdy (případně zakazující odbočení), protože od Rohanského nábř. jsem toto viděl, ale z inkriminované opačné strany nikoliv, tak při třetí jízdě ZC jsem před křížením zastavil, se zapnutými výstražnými světly, a šel se kousek podívat ze směru jízdy IAD. Nejenže jsem hledané DZ neviděl, ale shodou okolností souběžně opět z toho směru na TT odbočilo zase další IAD.
Podezření na chybějící DZ a opakující výskyt IAD na TT v zákazu vjezdu jsem následně z obratiště nahlásil PDT.
Doma jsem zjisti z webu, že ono DZ v místě asi chybně osazeno ani nebylo!

Může někdo zdejší "tlačit", aby byla chyba v DZ opravena/doplněna?
Pár dní před výše popsanou událostí jsem měl problém se skutečností, že ona DZ dej přednost v jízdě tramvaji měla otočenou podstatnou část "dej přednost", tak, že byla "vedle" oné DZ zákaz vjezdu mimo MHD = nebyla viditelná řidiči IAD přijíždějící ke křížení TT od zástavby, ale byla v zorném poli řidičů TRAM ZC. Tento stav byl napraven určitě před dnem popsané události.
Mám však podstatný problém, že si viditelně někdo nebezpečně s tím DZ "dej přednost" hraje, protože včera jsem zjistil zase jeho otočení k TRAM ZC! Táži se, je nějak možno tomuto technicky zabránit?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 17.12.2013 15:16

Tady možná není potřeba tolik DZ, jenom by bohatě stačilo obtáhnout tu parodii na plnou čáru... Pokud by to prošlo, tak i prahy, ale asi bude málo místa

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 17.12.2013 12:53

Včera jsem byl málem zablokován MU IAD, jenž se mohla stát jen kousek před mou TRAM na l17 DC na Nábř. E. Beneše těsně za křižovatkou u Letenského tunelu, protože jedno OA odbočovalo v nepřehledném místě (uprostřed "esíčka") vlevo přes plnou čáru (uprostřed TT) do odbočky, jenž je z jeho směru příjezdu pod ostrým úhlem.

Ihned jsem si uvědomil, že ze směru příjezdu onoho OA není jisté DZ, které na směrově obdobném místě v Táborské je instalováno - protože jsem přesvědčen, že za účelem bezpečnosti a plynulosti provozu MHD má být i "za tím letenským tunelem", tak jsem zjištění nahlásil PDT.
Prosím zde přítomné "mohoucí zasáhnout" - prosazujte minimálně instalaci té DZ, ale osobně by jsem byl i pro osazení celého "esíčka" místo středové plné čáry podélným prahem (zvýšenou tvarovkou) - "Bumlíky".

PS: Vzpomněl jsem si následně, že jednou již ca před 1 až 2 roky jsem tamtudy jel ZC a zdržel jsem se 10 - 15 minut, protože v místě již TT blokovala MU dvou OA - jedno z nich mělo "pochroumanou" nápravu a odsunout lidskou silou nešlo, pomohlo až jeho zapřažení za teréňák dispečerů.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 15.12.2013 10:53

Bobik: Ve městě se musí snést všechno a všichni... Tohle místo beru jako jedno z nejméně komplikovaných...
Jako daleko větší průser vidím počty SSZ, celonoční provozy atd.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 15.12.2013 7:52

Bobik píše:Ano, jenže jak to potom je s tou deklarovanou preferencí MHD od města?
Nebojme se, před volbami se zase objeví. 8-[
(Aby po volbách zase tiše zmizela.)

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 15.12.2013 7:48

9001 píše:Já to celkem chápu... Protože hlavní proud IAD vede z ulice, kde není tramvaj...
Ano, jenže jak to potom je s tou deklarovanou preferencí MHD od města?
Aneb další důkaz, že jde jen o pustý kecy.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 14.12.2013 23:42

Já to celkem chápu... Protože hlavní proud IAD vede z ulice, kde není tramvaj...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 14.12.2013 23:01

Já hlavně nechápu, proč (nejen) tady není hlavní po kolejích.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 14.12.2013 22:23

Bohužel dál na to těsně není šířka. Bumlík nejde dát blíž než 1,50 metru od osy koleje jeho bližší hranou, pak je šířka bumlíku a pak by mělo zbýt 3,0 metru. To tady nedáš. Snad po rekonstrukci TT na W-tram.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 14.12.2013 17:24

MF: Ano pravda. Ale i přerušovaný bumlík až k Albertovu by byl lepší než žádný.

MF
Uživatel

Příspěvek od MF » 14.12.2013 17:05

von Špilberk píše:Na Ostrčilově nám. DC vzniká bumlík. Sice jsem doufal v asi desetinásobek, ale na tom nejdůležitějším místě bude. Lepší něco než nic.
Delší v křižovatce asi být nemůže, protože kromě osobních aut máme i nákladní a busy a ti si musí prostě a legálně přes podélnou čáru souvislou nadjet, aby nejezdily zadními koly po chodníku. Nicméně dál by to určitě šlo. Ale zase o kus dál je vjezd či výjezd z toho krámu a o kus dál zase příčná ulice...

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 14.12.2013 15:43

Na Ostrčilově nám. DC vzniká bumlík. Sice jsem doufal v asi desetinásobek, ale na tom nejdůležitějším místě bude. Lepší něco než nic.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 14.12.2013 1:20

1. Prašňák. Trochu se poladila videodetekce, která zlobila za tmy a už by to mělo být lepší. Ale ještě tam bude trochu práce.
2. Staroměstská. Lépe bych to nevystihl. SSZ má v podstatě všechny funkce co dřív, není to vyloženě špatné, ale není to dotažené do konce. To hlavní funguje. Tedy prodlužování pro 17 a snad dobře i vkládání pro 18. Bohužel už nefunguje dobře vkládání pro 17, typicky ta vložená fáze ZC je opravdu nesmyslně krátká. A ne úplně dobře funguje prodlužování pro 18. K tomu je tam pár dalších nedorazů a nejasností. Dopravní řešení dělal už jiný projektant než to původní, které se přitom dělalo podstatě natřikrát, než se dotáhlo do poslední vymazlené podoby. V té úplně první verzi to vložené volno pro 17 bylo také krátké. Teď se začalo trochu nanovo a jiní lidé dělají kolikrát stejné chyby. Úprava SSZ už je bohužel nějakou dobu nasazená, ale to vložené volno se vyřešit nepovedlo. Takže musí přijít další úprava. Informace však nemám.
3. Na Průběžné je cyklus 60, asi místo 80. Nevím proč. Pravdou je, že to nevadí. Pomohlo to ZC. Naopak DC je to trochu horší pro 22.

Odpovědět