Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preference / antipreference MHD
Podle mě ne. Jenom je otázka jak dlouho vydrží značení v tomhle stavu...
Jinak taky jsem za současné řešení rád. Už párkrát jsem si tam málem užil nehodu kvůli nedání přednosti...
Jinak taky jsem za současné řešení rád. Už párkrát jsem si tam málem užil nehodu kvůli nedání přednosti...
- Bobik
- Uživatel
Samozřejmě. Viz Vodičkova, kde je každej druhej línej to objíždět pře hrbol vídeňské zastávky a jede po kolejích.
-
gabuliatko
- Uživatel
Podle mne se IAD naučí jezdit po kolejích, uvidíme.
Přijde mi to jako celkem dobré řešení. Nevím, nakolik motoristé ocení tu šikanu, ale protihodnotou k ní je zlepšený rozhled. Pro tramvaje je to řešení zřejmě v danou chvíli maximální, což je nejdůležitější.
Po dokončení vypadá bumlík a okolí takto:von Špilberk píše:Na Ostrčilově nám. DC vzniká bumlík. Sice jsem doufal v asi desetinásobek, ale na tom nejdůležitějším místě bude. Lepší něco než nic.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
stejne tak by hlavni smer mel byt blanicka (jih) - korunni (vychod), tedy po tramvaji, nikoli korunni (zapad) - korunni (vychod), jako je to nyni. tolik ztracenych sekund, tolik zbytecnych zastaveni a rozjezdu. proc to tak neni uz davno? jezdim tam denne a je to na palici, obzvlast jeste v kontextu cele trasy od ipp po korunni, kde tramvaj vic stoji nez jede.Bobik píše:Ano, jenže jak to potom je s tou deklarovanou preferencí MHD od města?9001 píše:Já to celkem chápu... Protože hlavní proud IAD vede z ulice, kde není tramvaj...
Aneb další důkaz, že jde jen o pustý kecy.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
musím se vrátit k tomuto mému nedávnému příspěvku:
Mám však podstatný problém, že si viditelně někdo nebezpečně s tím DZ "dej přednost" hraje, protože včera jsem zjistil zase jeho otočení k TRAM ZC! Táži se, je nějak možno tomuto technicky zabránit?
Pár dní před výše popsanou událostí jsem měl problém se skutečností, že ona DZ dej přednost v jízdě tramvaji měla otočenou podstatnou část "dej přednost", tak, že byla "vedle" oné DZ zákaz vjezdu mimo MHD = nebyla viditelná řidiči IAD přijíždějící ke křížení TT od zástavby, ale byla v zorném poli řidičů TRAM ZC. Tento stav byl napraven určitě před dnem popsané události.MM-Mikulovsky píše:Včera mi málem do levého boku 1.podvozku 15T, při první jízdě DC křížením TT v Sokolovské s ul. Za Invalidovnou, vrazilo OA, jehož řidička chtěla zleva (= od zástavby včetně historické Invalidovny) odbočit vpravo na TT ve směru k zastávce Invalidovna ZC - čili do zákazu vjezdu mimo MHD, jenž mají v zákrytu DZ dej přednost v jízdě tramvaji.
Protože jsem tam při své následující jízdě ZC v dáli viděl jet po TT další IAD, tak při druhé cestě DC jsem se z kabiny rozhlížel, kde by mohla mít IAD před oním křížením s TT dopravní značky přikazující směr jízdy (případně zakazující odbočení), protože od Rohanského nábř. jsem toto viděl, ale z inkriminované opačné strany nikoliv, tak při třetí jízdě ZC jsem před křížením zastavil, se zapnutými výstražnými světly, a šel se kousek podívat ze směru jízdy IAD. Nejenže jsem hledané DZ neviděl, ale shodou okolností souběžně opět z toho směru na TT odbočilo zase další IAD.
Podezření na chybějící DZ a opakující výskyt IAD na TT v zákazu vjezdu jsem následně z obratiště nahlásil PDT.
Doma jsem zjisti z webu, že ono DZ v místě asi chybně osazeno ani nebylo!
Může někdo zdejší "tlačit", aby byla chyba v DZ opravena/doplněna?
Mám však podstatný problém, že si viditelně někdo nebezpečně s tím DZ "dej přednost" hraje, protože včera jsem zjistil zase jeho otočení k TRAM ZC! Táži se, je nějak možno tomuto technicky zabránit?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tady možná není potřeba tolik DZ, jenom by bohatě stačilo obtáhnout tu parodii na plnou čáru... Pokud by to prošlo, tak i prahy, ale asi bude málo místa
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem byl málem zablokován MU IAD, jenž se mohla stát jen kousek před mou TRAM na l17 DC na Nábř. E. Beneše těsně za křižovatkou u Letenského tunelu, protože jedno OA odbočovalo v nepřehledném místě (uprostřed "esíčka") vlevo přes plnou čáru (uprostřed TT) do odbočky, jenž je z jeho směru příjezdu pod ostrým úhlem.
Ihned jsem si uvědomil, že ze směru příjezdu onoho OA není jisté DZ, které na směrově obdobném místě v Táborské je instalováno - protože jsem přesvědčen, že za účelem bezpečnosti a plynulosti provozu MHD má být i "za tím letenským tunelem", tak jsem zjištění nahlásil PDT.
Prosím zde přítomné "mohoucí zasáhnout" - prosazujte minimálně instalaci té DZ, ale osobně by jsem byl i pro osazení celého "esíčka" místo středové plné čáry podélným prahem (zvýšenou tvarovkou) - "Bumlíky".
PS: Vzpomněl jsem si následně, že jednou již ca před 1 až 2 roky jsem tamtudy jel ZC a zdržel jsem se 10 - 15 minut, protože v místě již TT blokovala MU dvou OA - jedno z nich mělo "pochroumanou" nápravu a odsunout lidskou silou nešlo, pomohlo až jeho zapřažení za teréňák dispečerů.
Ihned jsem si uvědomil, že ze směru příjezdu onoho OA není jisté DZ, které na směrově obdobném místě v Táborské je instalováno - protože jsem přesvědčen, že za účelem bezpečnosti a plynulosti provozu MHD má být i "za tím letenským tunelem", tak jsem zjištění nahlásil PDT.
Prosím zde přítomné "mohoucí zasáhnout" - prosazujte minimálně instalaci té DZ, ale osobně by jsem byl i pro osazení celého "esíčka" místo středové plné čáry podélným prahem (zvýšenou tvarovkou) - "Bumlíky".
PS: Vzpomněl jsem si následně, že jednou již ca před 1 až 2 roky jsem tamtudy jel ZC a zdržel jsem se 10 - 15 minut, protože v místě již TT blokovala MU dvou OA - jedno z nich mělo "pochroumanou" nápravu a odsunout lidskou silou nešlo, pomohlo až jeho zapřažení za teréňák dispečerů.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobik: Ve městě se musí snést všechno a všichni... Tohle místo beru jako jedno z nejméně komplikovaných...
Jako daleko větší průser vidím počty SSZ, celonoční provozy atd.
Jako daleko větší průser vidím počty SSZ, celonoční provozy atd.
-
von Špilberk
- Uživatel
Nebojme se, před volbami se zase objeví.Bobik píše:Ano, jenže jak to potom je s tou deklarovanou preferencí MHD od města?
(Aby po volbách zase tiše zmizela.)
- Bobik
- Uživatel
Ano, jenže jak to potom je s tou deklarovanou preferencí MHD od města?9001 píše:Já to celkem chápu... Protože hlavní proud IAD vede z ulice, kde není tramvaj...
Aneb další důkaz, že jde jen o pustý kecy.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já to celkem chápu... Protože hlavní proud IAD vede z ulice, kde není tramvaj...
- Bobik
- Uživatel
Já hlavně nechápu, proč (nejen) tady není hlavní po kolejích.
- Absolut
- Moderátor
Bohužel dál na to těsně není šířka. Bumlík nejde dát blíž než 1,50 metru od osy koleje jeho bližší hranou, pak je šířka bumlíku a pak by mělo zbýt 3,0 metru. To tady nedáš. Snad po rekonstrukci TT na W-tram.