Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od Petr » 30.5.2009 10:01

Damir Holas píše:Náhodou, je to pěkný, jen je trošku matoucí, že linka 91 má barvu, kterou obvykle "nosí" pravidelné linky... :roll:
Přiznám se, že to se malíkgroup nepovedlo... V informačním letáčku "Měníme tvář cestování" totiž zobrazují linku 91 jako tzv. účelovou (bezplatnou nebo s jiným tarifem, než je tarif PID) a má tam fialovou barvu...

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 30.5.2009 9:23

Isidor píše:""
Náhodou, je to pěkný, jen je trošku matoucí, že linka 91 má barvu, kterou obvykle "nosí" pravidelné linky... :roll:

jara
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jara » 29.5.2009 21:37

Petr píše:Všimli jste si?
Isidor píše:přiložené foto
Och jednotka Marketing pracuje no myslím že na 110 procent. To budeme mít letos více nových publikací než loni :-) Když máme takovéto novinky doufám že je to na křídovém papíře!!! Už se těším na jejich výroční zprávu za rok 2009

Trošku OT:Dneska jsem pracovně zabrousil na podstránku stránek dopravního podniku, která pojednává o projektu open card a tam je ještě rozpis jak pracují pobočky o vánocích. Třeba se to bude hodit i o těch letošních. Takže jsem rád, že aspon nějaké aktuálnosti jsou. Musíme přece vědět že tento útvar máme aktivní v dpp.

Isidor
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isidor » 29.5.2009 20:19

Obrázek

Damir Holas
Uživatel

Příspěvek od Damir Holas » 29.5.2009 16:48

Petr píše:Všimli jste si? Minimálně zastávky Hercovka od Trojské a Veletržní z centra jsou vybaveny novým grafickým systémem označení zastávek malíkovy kompanie.
Photo by nebylo?

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 29.5.2009 11:14

No, paráda :uklizecka: To zmenšování mě napadlo už v souvislosti s označníkem na Vysočanské (vysoko a malé), ale neprojevoval jsem se. Tohle jsem ještě neviděl, ale určitě je to ono "odpovědné chování"....mr*ky mediální, bych fakt :smt078 .

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 29.5.2009 10:44

Všimli jste si?
Minimálně zastávky Hercovka od Trojské a Veletržní z centra jsou vybaveny novým grafickým systémem označení zastávek malíkovy kompanie. Po 5 měsících od mediální masáže se podařilo dotlačit na první tramvajové zastávky tuto barevnou novinku do viditelné podoby. Tramvaje tak přišly o svojí tradiční modrou a navíc nastala asi doba zmenšování... Čísla linek jsou čím dál tím menší... :roll: a to jsem si myslel, že zmenšit se to snad už ani nedá

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 27.5.2009 20:02

Damir Holas píše:
martyn píše:Naťuklo se to i ve "Vypravení vozů", jen bych i tady vypíchl, že výluka ve Štefánikovce je zkrácena do noci z 2. na 3. června (tedy o tři dny) :wink:
Čili denní linky budou onu noc ještě v odklonu, ale 58+59 již vyjedou na své nevýlukové trasy?
To by ještě tak nevadilo, ale odklon autobusu 176 bude ukončen ve tři hodiny odpoledne :lol:

Damir Holas
Uživatel

Příspěvek od Damir Holas » 27.5.2009 8:22

martyn píše:Naťuklo se to i ve "Vypravení vozů", jen bych i tady vypíchl, že výluka ve Štefánikovce je zkrácena do noci z 2. na 3. června (tedy o tři dny) :wink:
Čili denní linky budou onu noc ještě v odklonu, ale 58+59 již vyjedou na své nevýlukové trasy?

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 26.5.2009 21:54

To zas bude v álejích nablito. :devilsmokin

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 26.5.2009 21:51

Naťuklo se to i ve "Vypravení vozů", jen bych i tady vypíchl, že výluka ve Štefánikovce je zkrácena do noci z 2. na 3. června (tedy o tři dny) :wink:

Brejšín
Uživatel

Příspěvek od Brejšín » 26.5.2009 21:41

No myslím že zrovna vjetí zatahujícího vlaku mezi garantovaný přestup je velice hrubou chybou, která má velice jednoduché řešení a jak je vidět kašle se na to. Ještě tam byla ta 22 která bezpečně rušila poslední!!!! přestup denních linek.

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 26.5.2009 21:24

Když už tady většina nadává na oddělení jízdních řádů, tak ony pracují i s tím, co jim připraví oddělení plánování služeb. Střídání na přestávky a vzájemná návaznost potom padá zčásti i na toto oddělení.
Jízdní řády nemohou zdaleka všechno ohlídat. Jako třeba vloni před prosincovou změnou jízdních řádů docházelo ke sjíždění linek 8 a 20 při čekání na Vítězném náměstí a do toho se "míchala" zatahující 1. Stačilo upozornit a nebýt celkové změny jízdních řádů, došlo by bez problémů k náhradě.

Tonda Ježek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda Ježek » 25.5.2009 22:41

Petr píše:Myslím si, že zrovinka já jsem si ten názor z druhé strany zjišťoval milionkrát, poměrně často jsem "žehlil" v předstihu zjištěné chyby právě v JŘ (nesmyslné kontrolní body, chyby v průjezdech kolejemi před zatažením atp.), za dobu mého angažmá ve výpravně toho bylo dost, ale vždycky jsem se snažil, aby se vše vyřešilo ještě před datem platnosti JŘ. Protože mně to bavilo, a v JŘ jsem si pročítal co a jak. Zkus se Zdeňky zeptat. Třeba si na človíčka PŠ z Motola vzpomene :oops: Proto cokoliv řeknu, nemyslím proti komukoliv zle. Ale právě proto, že vím, že jsme jenom lidé, tak vím, že chyby se dělaly a dělat budou. Je to totiž normální. Není ale hezké si je přehazovat jak horký brambor :oops:
Konkrétně u Tebe vím, že to z druhé strany znáš a mohu Tě ujistit, že na to rozhodně nezapomněla.
Pokud někdo konstruktivně kritizuje nebo předává konkrétní připomínky k nějakému dílu, tak je vše v pořádku. Za to by měl být každý tvůrce rád.
Ale já jsem spíše reagoval na příspěvky, které prostě šmahem shodí práci někoho jiného aniž by dotyční znali všechna fakta nebo se třeba pokusili o nápravu:
No, že je odd. JŘ na prd se shodneme
chyba je jen a pouze na odd. JŘ!!!
Takže asi nebude jiná možnost, než informovat dispečink, že se blíží doba 4 hodin, ať nějak vyžehlí to, co odd Jízdní řády podělalo.
a první přestávku má po 3:59 - stačí, aby se někde o 2 minuty zdržel a měl by podle zákona okamžitě zastavit a nepkračovat v jízdě - za tohle bych odd. JŘ teda opravdu nakopal - je to čistý nátlak na řidiče, aby riskovali průser na své triko
Máš pravdu, že když už se stane chyba, tak by bylo správné se k ní hrdě postavit a ne ji přehazovat na jiné. To se bohužel dosti často neděje a háže se to na hlavu jiným - většinou právě Odboru JŘ a ať už oprávněně nebo ve snaze zbavit se svého podílu na vině. Těm pak lidé nadávají za věci, které nemohou ovlivnit (linkové vedení, proklady linek, trasování linek při výlukách a podobně).
Bohužel v DP chybí komunikace, třeba řidičům není řada věcí vysvětlována proč to tak je, zkrátka jsou postaveni před hotovou věc. Případně jsou masírováni odboráři či DP-Arenou, jenž jim podávají často zkreslené a povrchní informace. Potom se člověk ani těm reakcím vlastně nemůže divit.
To však není problém jenom DP, ale celé dnešní společnosti a nemá to cenu řešit, protože to by se člověk musel rozčilovat :( A k tomu forum o tramvajích rozhodně neslouží :smt017

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 25.5.2009 22:29

Tonda Ježek píše:Pokud má řidič na konečné 10 minut, není to sice započitatelný čas pro přestávku a přestávku nemá vyznačenou, ale z těch 10 minut jsou 3 minuty tolerance, dále 3-5 minut (podle konkrétní smyčky) obratový čas a zbývající minuty se do doby řízení NEPOČÍTAJÍ. A takovýchto konců je během jedné směny několik, takže minutka k minutce a dostaneme se k tomu, že v 11:39 není doba řízení 3:59 ale třeba 3:39 a je zde rezerva 20 minut.
Výjimkou je momentálně linka č. 25, která je teď polokružní a na Spartě také nic nemá. Ale ta je zase oddělovaná a přestávky jsou častěji (cca po 2 hodinách).

Tyto výpočty vycházejí z právního rozboru, který si DP nechal vypracovat. S tímto právním rozborem byli seznámeni i předsedové OO a do jednoho s ním všichni souhlasili. A jednomyslný souhlas OO se v DPP rovná zázraku :wink:
pokud toto opravdu platí, tak řidič v podstatě nemá možnost si propočítat, kdy nejpozději musí nastoupit bezp. přestávku - není na to prostě čas
přesto je jako jediný odpovědný za její dodržení - fakt paráda

Odpovědět