Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět

Kolikrát jste byli v Muzeu MHD ve vozovně Střešovice?

Nebyl
52
14%
Jednou
53
14%
2-3x
73
20%
3-5x
58
16%
Více než 5x/nespočetněkrát
112
31%
Klikací koutek
18
5%

Celkem hlasů: 366

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam s ním (s příspěvkem)? Když jinde není místo, tady ano...

Příspěvek od syverin » 17.6.2009 11:41

I když se pražských tramvají vůbec netýká, je to naprosto boží fotogalerie (jdu kupovat novou klávesnici, slint)
http://www.flickr.com/photos/robokubo/s ... 053984049/

Damir Holas
Uživatel
Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita

Příspěvek od Damir Holas » 15.6.2009 9:45

fricoolinek2 píše:http://technet.idnes.cz/nejsilnejsi-bom ... chnika_rja
Tak si řikám, je to pro jednoho nejmenovaného tramforáka pocta či spíše zneuctění... =P~ :devilsmokin
Že by právě v článku zmiňovaný výrobek byl oním řešením místo strašení, které dotyčný momentálně slibuje ve svém avataru? :lol:

fricoolinek2
Uživatel
Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fricoolinek2 » 15.6.2009 3:25

http://technet.idnes.cz/nejsilnejsi-bom ... chnika_rja

Tak si řikám, je to pro jednoho nejmenovaného tramforáka pocta či spíše zneuctění... =P~ :devilsmokin

Akribius
Uživatel
Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben

Příspěvek od Akribius » 11.6.2009 22:15

V Oslu smí na koleje autobusy,včetně regionálních (máme stejné zastávky jako tramvaj) a vozidla Taxi.Pokud bus zatahuje měl by jet po silnici,ale...... :-)))
To neplatí je-li svršek zatravněný:-)Někdy je třeba nehoda nebo rozkopaná ulice a pak tam je svedena i IAD a ta se potom řídí signály pro tramvaje.Jedná se o klasický semafor,kde místo zelené je svislá čárka,pozor je vodorovná (min. 5s.) a červená je S.Jenom je třeba dávat pozor,protože pro každý směr jízdy je příslušný semafor.Ale nic nového,tohle jsem viděl v hodně městech.Auta to pak plně respektují,ale kultura zdejších řidičů je někde jinde.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 11.6.2009 21:59

To Petr Ano zákon takto zní,ale kdo tam bude oficiálně, tedy i oprávněně je max bus a auto se zapnutým modrým majákem,které signály "neřeší".
Pokud tam je vozidlo nuceno vjet, stejně se bude řídít svým světlem, i když to není podle zákona. Viz Lidická ulice z centra pokud stojí "zásobování" u baru, tak auta stojicí na kolejích čekají na svoji zelenou doleva.
Druhá možnost pokud bude nucen řidič vjet na zvýšený, neřeším důvod (popeláři, zásah sanitky atd.) stejně budou v souběhu fungovat světla pro automobily. A že by jelo auto Ječnou po kolejích do centra nebo podjezdem na Třebenické a podobných úsecích moc nehrozí.

Jabberwocky
ďábelský pedagog

Příspěvek od Jabberwocky » 11.6.2009 21:55

Akribius píše:na to,že jsem jen nevzdělaný *****
Na tohle kašli! Formální vzdělání je prima, ale samo o sobě z nikoho lepšího člověka neudělá. Důležitá je chuť pracovat na sobě, jít dál. A tu evidentně máš. Držím palce!

Akribius
Uživatel
Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben

Příspěvek od Akribius » 11.6.2009 21:45

Pawel- na kjorer jeg bare buss.Jeg har lyst til a prove kjore trikk eller T-bane men det tar noen tid.Jeg ma vare bedre i sprak.Men det er bedre og bedre.Jeg forstar hva kunden vil,jeg forstar hva trafikkleder vil osv.Begynnelse er altid vanskelig og jeg haper at jeg klarer det.

Momentálně probíhá výběrové řízení na řidiče tramek a metra,chuť by byla,ale netroufám si jazykově.S tramvajáky se už znám,vozovna je kousek od mého bydliště a jezdím s nimi ráno morgenbusem.Říkají mi,že jazykově na to mám,ale já si netroufám.Přece jenom je to větší samostatnost než v buse.Ale rád bych to zkusil,koleje jsou koleje,to je bez debat.V Praze už nemám šanci,tak proč ne tady.Každopádně zahájím studium na univerzitě:-) (já blbej řidič) jsem pozván na rozřazovací testy a zkusím se do norštiny opřít pořádně.S jazykem jsou pak možnosti někde úplně jinde než u nás.Metro tu navíc jezdí ze 2/3 na povrchu (Norové nejsou tak bohatí,aby mohli stavět všude tunely) takže taky by se mě to líbilo.No ale i kdyby nic nevyšlo a vrátil jsem se do Česka,tak pořád si myslím,že jsem něco dokázal-na to,že jsem jen nevzdělaný *****.

Pokusím se dát odkaz na náš "Doris"
http://www.trafikanten.no/grafikk/sis_pres_web01.swf

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 11.6.2009 19:10

8750 píše:Nejde o rozlišování barev autorem článku, ale řidiči vozidel, kteří by měli vyhrazený jízdní pruh vyznačený na tramvajovém pásu, a tudíž by se museli na SSZ řídit signály pro tramvaje.
9001 píše:A jaký je problém poslat řidiče autobusů DP na školení? Protože taxi na koleje neprojdou a pro jiný druh dopravy vyhrazený pruh na kolejích nehrozí.
§ 14 Zákona 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích praví:
(4) Je-li provoz ve vyhrazeném jízdním pruhu vyznačeném na tramvajovém pásu řízen světelnými signály pro tramvaje, řídí se řidič vozidla jedoucí v tomto jízdním pruhu těmito světelnými signály.

Zákon nerozlišuje, jede-li v tomto pruhu kdokoliv oprávněně. Když už však jede po kolejích (a jedno tedy, zda oprávněně, či nikoliv, zda tedy v souladu se zákonem, nebo ho porušuje), JE ŘIDIČ POVINEN ŘÍDIT SE SVĚTELNÝMI SIGNÁLY PRO TRAMVAJE. I kdyby to byl cyklista.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 11.6.2009 18:56

8750 píše:Nejde o rozlišování barev autorem článku, ale řidiči vozidel, kteří by měli vyhrazený jízdní pruh vyznačený na tramvajovém pásu, a tudíž by se museli na SSZ řídit signály pro tramvaje.
A jaký je problém poslat řidiče autobusů DP na školení? Protože taxi na koleje neprojdou a pro jiný druh dopravy vyhrazený pruh na kolejích nehrozí.

8750
Uživatel

Příspěvek od 8750 » 11.6.2009 16:10

Nejde o rozlišování barev autorem článku, ale řidiči vozidel, kteří by měli vyhrazený jízdní pruh vyznačený na tramvajovém pásu, a tudíž by se museli na SSZ řídit signály pro tramvaje.

pawel
Uživatel

Příspěvek od pawel » 11.6.2009 14:47

návěsti: znamená to, že se bude (postupně) vše předělávat na "německý" systém? (on je běžný i v mnoha jiných zemích, proto ty uvozovky.)

norsk-bokmal: jag förstar bara allt, hihi :) körar du sparvagn eller buss i oslo nu?? vilken nyhet! hälsningar till norge!

Kalanis
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalanis » 11.6.2009 14:40

Tak pokud dotyčný nemá dostatečnou rozlišovací schopnost barev, tak pak by měl mít daleko složitější získávání ŘP na osobní auto (B) (to mám ověřené), natož téměř nemožné získat na další (C,D). :? A člověk s týmž problémem za profesionální volant prostě nepatří :x => ten německý systém je zbytečný. Stačilo mi vidět někde fotku těch dvanácti samostatných signálů na rozlišení stavu pro tři směry od někud z Německa #-o , nato jedině: díky, nechci.

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 11.6.2009 13:32

Ten typ vpravo vychází v jisté modifikaci z návěstní soustavy v Německu. Trochu neohrabané, ale na rozdíl od toho vlevo nevyžaduje od řidiče tramvaje schopnost rozlišovat barvy. S čímž by někteří, třeba právě autor článku na Aréně, molhli mít třeba někdy problém.

Kalanis
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalanis » 11.6.2009 13:20

Může mi někdo rozumně vysvětlit, co je ten třetí typ návěstidel za 3,141592čovinu germanistickou (první je již drbaný nový, druhý stávající)?
http://www.dp-arena.cz/1/index.php?opti ... &Itemid=45

Akribius
Uživatel

Příspěvek od Akribius » 06.6.2009 14:31

Sergei-LBC

chceš-li psát norsky bokmalem,pak je třeba si nainstalovat norskou klávesnici verzi bokmal. a s kroužkem je na ú, přeškrtlé o na ů a ae je §.Samozřejmě přitom nefunguje naše čřž apod.
Mluvené slovo lze najít na nrk.no což je místní celoplošné rádio a televize.
Jinak samozřejmě ne vše je tu ideální,ale pozitiva zatím převyšují negativa.Nelze ani tak porovnávat ekonomickou stránku věci,ale třeba i chování nadřízených.Prostě s Tebou jednají s úctou a férově,mnozí manageři DP by se sem mohli přijet učit,bohužel.Další výhodou je pracovní doba,v r. 1987 při důchodové reformě se všechna povolání v Norsku rozdělila do 4 skupin dle zátěže organismu,stressu,možnosti odpočinku atd. a podle toho je stanovena pracovní doba.Řidiči v MHD jsou v nejzatíženější skupině a pracují tak 33,6 hod./týdně,tj. 6h a 42min. denně.Vše ostatní je přesčas s příplatkem 50-145%.Místo přesčasů se většinou vybírá volno.
Negativní je třeba příplatek za víkend.Je jen 40% a až od soboty 15:00.Noční příplatek je jako v DPP od 19:00 do 06:00 +25%.Ale mezi 01:30-04:30 je pak 100%.To v Praze nebylo.
Ale peníze nejsou tak podstatné,vyžiješ tu dobře i z horšího platu než mám já.Ale jednání a pracovní doba je super,to si nemohu zatím vynachválit.
Pak samozřejmě negativa typu zpoždění,některé linky se nedají vyjet apod. manipulace s penězi (prodej jízdenek) a žádné peníze za to.Jsou tu prostě jak plusy tak i minusy.
Ty pracovní podmínky se ale liší,tramvaje provozuje jiný podnik,metro taky jiný a ti mají své kolektivní smlouvy.Nejlépe placeni jsou v dopravě strojvedoucí lokomotiv.

Odpovědět