Myslíš ty, které také zobrazují vše na celé minuty?DavidD píše:Už aby tady byly zastávky s digitálním zobrazeném odjezdu..
Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
Už aby tady byly zastávky s digitálním zobrazeném odjezdu..Petr píše:Jenže to, bohužel spoustě lidí nedochází... Pokud je jízdní doba mezi KB "A" a KB "G" např. 6 minut, neznamená to, že je mezi každou zastávkou minuta. Mezi A-B to může být půl minuty, mezi B-C minuta a půl atp., ale součet mezi těmi KB nám dá celé minuty. Jízdní řád pro cestující z půlminutami pracovat ale neumí, tak se všude zveřejňují doby zaokrouhlené na celé minuty. Nikdo to ale neví a pak může napsat, že mu tramvaj odjela o sekundu...XSC píše:To by zásadně prodloužilo jízdní doby. KB na každé zastávce znamená odjezd z každé zastávky v celou minutu. To znamená v průměru 30s čekání na každé (pokud není JŘ napsán tak, aby tramvaj už přijížděla pozdě), protože jízdní doba mezi zastávkami je různá.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Jenže to, bohužel spoustě lidí nedochází... Pokud je jízdní doba mezi KB "A" a KB "G" např. 6 minut, neznamená to, že je mezi každou zastávkou minuta. Mezi A-B to může být půl minuty, mezi B-C minuta a půl atp., ale součet mezi těmi KB nám dá celé minuty. Jízdní řád pro cestující z půlminutami pracovat ale neumí, tak se všude zveřejňují doby zaokrouhlené na celé minuty. Nikdo to ale neví a pak může napsat, že mu tramvaj odjela o sekundu...XSC píše:To by zásadně prodloužilo jízdní doby. KB na každé zastávce znamená odjezd z každé zastávky v celou minutu. To znamená v průměru 30s čekání na každé (pokud není JŘ napsán tak, aby tramvaj už přijížděla pozdě), protože jízdní doba mezi zastávkami je různá.
To by zásadně prodloužilo jízdní doby. KB na každé zastávce znamená odjezd z každé zastávky v celou minutu. To znamená v průměru 30s čekání na každé (pokud není JŘ napsán tak, aby tramvaj už přijížděla pozdě), protože jízdní doba mezi zastávkami je různá.demon píše:Vidim to maličko jinak - kdy už konečně se KB rozšíří na všechny zastávky a budeme jezdit na čas všude ?
Pokud mohu vyjevit svůj částečně těžce IRONICKÝ a částečně (z mého pohledu realistický) názor - JŘ mi v současné době připadá jako naprostá zbytečnost. Vezmu-li si současný stav IAD a MHD, kdy pan Primátor Horolezec nasliboval hory doly preferencí pro nás, tedy pro MHD a na místo toho začal preferovat IAD a Taxi, je diskuze o KB naprosto zbytečná. Navrhuji zrušit na centrem projíždějících linkách, od 7:00 do 10:00 a od 14:45 do 19:00 veškeré JŘ a pouze informovat řidiče, v kolik mají přibližně odjíždět z konečných. Stav, kdy počet aut v metropoli nezadržitelně stoupá a průjezd tramvají centrem se rovná hazardu, by se měl řešit jinde, ale řešit by se měl...
To by šlo až ptoom, co by se upravily jízdní doby tak, aby nedocházelo k čekání na zastávkách, na nichž by to způsobovalo komplikace (blokování IAD, ovlivňování SSZ s preferencí).demon píše:Vidim to maličko jinak - kdy už konečně se KB rozšíří na všechny zastávky a budeme jezdit na čas všude ?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vidim to maličko jinak - kdy už konečně se KB rozšíří na všechny zastávky a budeme jezdit na čas všude ?willyjeff píše:Správně to říkáš. Ale MA není pro 22 kontrolním bodem a tím se opět dostáváme k jedné problematice : Kdy už konečně KB zruší a budeme jezdit na čas mezi zastávkami jako je to u Autobusů?
Podle mne to zrovna v tomto případě (úsek Národní Třída - Královský Letohrádek) není o neschopnosti, ale o tom, že se to na tak dlouhý úsek nedá předpovědět, jaká bude situace. Mě se také nelíbí, že na důležitých bodech lidem můžeme ujet a pak čekáme na takových zastávkách jako je Královský Letohrádek, Vychovatelna, Libeňský most, Podolská Vodárna, Oblouková...Také není pro 14 a 17 KB NádrHol ale až Trojská atd. Může tě třeba uklidnit, že já ač na Újezdě KB není, tak čekám do času (tedy pokud za mnou není jiná tramvaj, to pak odjíždím ihned.)[/quote]
No ono je to tak taky trochu o lidech. Já se třeba snažim jezdit tak, aby na mne "ta ošklivá paní pokud možno nemluvila - předjetí", takže se snažím odpozorovat, jaký je cca odjezdový čas. Např. MA je 3 min. před Kr Letohrádkem. Ale zase když mám za sebou nacpáno na zádech další linky, pak taky jedu. Ale to je spíš problém ve špičce (i když včera to bylo spíš naopak - zpoždění 9 min.). Večer už je to v klidu. Na 17 si hlídám spíš Strossm., pak už mi NH celkem vyjde. Zrovna tak Pal.n. je 4 min. před PV. Logické je, že KB na MA se nedá udělat, protože by tam v tomto případě doprava zkolabovala.
No ono je to tak taky trochu o lidech. Já se třeba snažim jezdit tak, aby na mne "ta ošklivá paní pokud možno nemluvila - předjetí", takže se snažím odpozorovat, jaký je cca odjezdový čas. Např. MA je 3 min. před Kr Letohrádkem. Ale zase když mám za sebou nacpáno na zádech další linky, pak taky jedu. Ale to je spíš problém ve špičce (i když včera to bylo spíš naopak - zpoždění 9 min.). Večer už je to v klidu. Na 17 si hlídám spíš Strossm., pak už mi NH celkem vyjde. Zrovna tak Pal.n. je 4 min. před PV. Logické je, že KB na MA se nedá udělat, protože by tam v tomto případě doprava zkolabovala.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podle mne to zrovna v tomto případě (úsek Národní Třída - Královský Letohrádek) není o neschopnosti, ale o tom, že se to na tak dlouhý úsek nedá předpovědět, jaká bude situace. Mě se také nelíbí, že na důležitých bodech lidem můžeme ujet a pak čekáme na takových zastávkách jako je Královský Letohrádek, Vychovatelna, Libeňský most, Podolská Vodárna, Oblouková...Také není pro 14 a 17 KB NádrHol ale až Trojská atd. Může tě třeba uklidnit, že já ač na Újezdě KB není, tak čekám do času (tedy pokud za mnou není jiná tramvaj, to pak odjíždím ihned.)pawel píše:willyjeff: moc do toho nevidím, ale osobně mám s autobusy o mnoho horší zkušenost s nedodržováním JŘ nežli u tramvají... třeba ježdění mimo čas z konečné apod. i když ta večerní 22 jezdí z MA napřed docela často. pak se to kompenzuje čekáním na letohrádku = supr. podle mě je problém hlavně v neschopnosti vytvořit +- reálné jízdní doby - viz zde popisovaná d-15.
willyjeff: moc do toho nevidím, ale osobně mám s autobusy o mnoho horší zkušenost s nedodržováním JŘ nežli u tramvají... třeba ježdění mimo čas z konečné apod. i když ta večerní 22 jezdí z MA napřed docela často. pak se to kompenzuje čekáním na letohrádku = supr. podle mě je problém hlavně v neschopnosti vytvořit +- reálné jízdní doby - viz zde popisovaná d-15.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Správně to říkáš. Ale MA není pro 22 kontrolním bodem a tím se opět dostáváme k jedné problematice : Kdy už konečně KB zruší a budeme jezdit na čas mezi zastávkami jako je to u Autobusů?pawel píše:minulý týden večer mi na MA ujela 22 zc. koukám na jř a zjišťuju, že jela o dobré od 2-3 minuty dřív. být tam ještě starý 20 min interval, zima a déšť, tak bych byl doopravdy dost naštvanej.
minulý týden večer mi na MA ujela 22 zc. koukám na jř a zjišťuju, že jela o dobré od 2-3 minuty dřív. být tam ještě starý 20 min interval, zima a déšť, tak bych byl doopravdy dost naštvanej.demon píše:Co třeba ten, co mu taková přípoj o onu sekundu ujede ?KGX 63 píše:Upřímně, kdo mimo šotouše zírající upřeně na hodinky nebo na Apex to pozná?
Ne že by se to nestávalo často, mě osobně i několikrát týdně.
- Absolut
- Moderátor
Všechny DPP info materiály musí zpracovat to správné, pravé a jedinečné a vykapříkované grafické studio a i když dostane správné podklady, tak je umí zkazit.
Do dobrovolné práce pro DP bych se nepouštěl, kolegu MŠ to stálo nemálo šedivých vlasů a odumřelých neuronů.
Do dobrovolné práce pro DP bych se nepouštěl, kolegu MŠ to stálo nemálo šedivých vlasů a odumřelých neuronů.
-
milbi
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mohu přispět troškou do mlýna - mám trasy tramvají jako vrstvu do Google Maps. Ale má to ještě mouchy, takže na veřejnost se mi s tím ještě nechceDamir Holas píše: Jak tak na tenhhle výplod koukám, myslím, že kdyby DP vytváření mapek a infomateriálů outsourcoval uživatelům Tram - fóra, vyjde to levnějc a bude to i správně. Nezaložíme nějakou firmičku?...
Za nějakou symbolickou částku, aby to papírově fungovalo proč ne. DP by odpadl náklad na zhotovení a výsledek by byl ku prospěchu věci a všem