Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě
Něco je špatně, když pravidla provozu nevyplývají ze situace a značení, ale z katastrální mapy či kolaudačních zápisů. Asi jako na někde na divokém východě, kde pravidla určuje policajt podle nálady a řidičovy solventnosti, z hlediska řidiče to má stejný efekt.
Ono bys opravdu na Pohořelci tu přednost dávat měl!
Řekl bych, že oblast Urxova k Invalidovně je stále na pozemní komunikaci. Jediné co je změněné je to, že jízdní pruhy jsou odpojené od ostatní sítě. Tím se však odpojená komunikace nemění v místo mimo pozemní komunikaci. Je to PK i když vede odnikud nikam.
Jinak s trať okolo hradu je s největší pravděpodobností místo mimo PK a tedy 60 km/h. Výjezdy jsou opatřeny trojúhelníky či SSZ u hradu. Ovšem návazný úsek k Pohořelci je dle mého názoru součástí PK, kdy je tramvajový pás zvýšen. Nikde není psáno, že musí ležet uprostřed PK. Pokud by to bylo místo mimo PK, tak bychom museli při vyjíždění z něj v místě, kde je výjezd z jednokolejky dávat přednost vozidlům jedoucím po PK. Tady to ovšem nevyřešíme, možností je hromada, záleží jak je to v katastru apod.
Jinak s trať okolo hradu je s největší pravděpodobností místo mimo PK a tedy 60 km/h. Výjezdy jsou opatřeny trojúhelníky či SSZ u hradu. Ovšem návazný úsek k Pohořelci je dle mého názoru součástí PK, kdy je tramvajový pás zvýšen. Nikde není psáno, že musí ležet uprostřed PK. Pokud by to bylo místo mimo PK, tak bychom museli při vyjíždění z něj v místě, kde je výjezd z jednokolejky dávat přednost vozidlům jedoucím po PK. Tady to ovšem nevyřešíme, možností je hromada, záleží jak je to v katastru apod.
Tak a další otázka následuje : jaký je rozdíl mezi těmito úseky, po uzavření jednoho směru na invalidovně (a to z centra) pro silniční dopravu? Je někde v zákoně uvedeno jak se vyznačuje "oddělený tramvajový pás", kde teda můžou jezdit tram až 60 km.h-1?[/quote]
Tak toto jsem si taky myslel a proto jsem se nato taky ptal. Myslím tím Karlín. Bylo mi řečeno, že je to problém toho, jak je tento úsek odkolaudován. Jestli jako území mimo vozovku a nebo součást vozovky.
Tak toto jsem si taky myslel a proto jsem se nato taky ptal. Myslím tím Karlín. Bylo mi řečeno, že je to problém toho, jak je tento úsek odkolaudován. Jestli jako území mimo vozovku a nebo součást vozovky.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak a další otázka následuje : jaký je rozdíl mezi těmito úseky, po uzavření jednoho směru na invalidovně (a to z centra) pro silniční dopravu? Je někde v zákoně uvedeno jak se vyznačuje "oddělený tramvajový pás", kde teda můžou jezdit tram až 60 km.h-1?mart337 píše: První dva úseky 60, třetí dle školy 50.
První dva úseky 60, třetí dle školy 50.willyjeff píše:Jakou maximální rychlostí může jet tramvajový vlak v úsecích Královský Letohrádek -> Pražský hrad, Brusnice -> křižovatka před Pohořelcem, Urxova -> Invalidovna?
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jakou maximální rychlostí může jet tramvajový vlak v úsecích Královský Letohrádek -> Pražský hrad, Brusnice -> křižovatka před Pohořelcem, Urxova -> Invalidovna?
Myslím, že Chotkovy sady by taky tu OR30 snesly. 20 je hodně málo, když tam večer nic nejzdí, tak se tam sunu jako šnek. A když je špička, tak se jede stejně přiměřeně pomalu situaci v IAD pruhu.
A taky by někdo odpovědný mohl dát podnět k zákazu předjíždění nákl. vozů a autobusů mezi Let. tunelem a Čechovým mostem. Ve čtvrtek to byla paráda, když se proti mně vyvalila předjíždějící Tatrovka. Pak jsme si hezky pár minut počkali, než se mu v pravém pruhu uvolnilo místo a já mohl projet směr Stross.
A taky by někdo odpovědný mohl dát podnět k zákazu předjíždění nákl. vozů a autobusů mezi Let. tunelem a Čechovým mostem. Ve čtvrtek to byla paráda, když se proti mně vyvalila předjíždějící Tatrovka. Pak jsme si hezky pár minut počkali, než se mu v pravém pruhu uvolnilo místo a já mohl projet směr Stross.
Důvodem OR 30 je především bezpečnost provozu. Protože není přes celý oblouk vidět, tak je tam snížená rychlost, aby byl prostor pro eventuelní bezpečné zastavení vozu, kdyby byla za obloukem nějaká překážka na trati.Fořtík píše:No a to je jaký důvod? Přiznám se, že netuším...willyjeff píše:Vsadil bych se, že kvůli tomu samému jako je OR 30 z Ohrady na Krejcárek pod mostem...
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No a to je jaký důvod? Přiznám se, že netuším...willyjeff píše:Vsadil bych se, že kvůli tomu samému jako je OR 30 z Ohrady na Krejcárek pod mostem...
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to už někde proběhlo, tak se omlouvám, ale zajímalo by mne, jaké jsou výhody a nevýhody dřevěných pražčů ve srovnání s betonem. Mým laickým pohledem se mi to jeví tak, že betonový pražec je lepší v tom, že zřejmě déle vydrží a uchycení kolejnice je pevnější, protože je těžší. Jak je to ve skutečnosti?
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes navařovali od Kubáně před Průběznou v levém oblouku před zastávkou něco jako lom kolejnice v důsledku propadlého panelu. Nemohlo to být ono

- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vsadil bych se, že kvůli tomu samému jako je OR 30 z Ohrady na Krejcárek pod mostem...Karosák píše:A ještě bych se zeptal na důvod OR 20 v pravém oblouku pod Chotkáči směrem na Malostranskouď
A další věc, hele teď mi přišla tajná SMS, že prej bude nějaká omezenka do 10km.h-1 mezi Kubání a Průběžnou, doufám, že jen na tom propadly panelu na křižovatce a né celý úsek
- Absolut
- Moderátor
Fořtík: železo na celé křižovatce Myslékova - Spálená je v plánu udělat s reko Myslíkovy ulice v r. 2010
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Asi ohoblovaná kolej. Nicméně za tu dobu, co tam ta OR je, se to mohlo už milionkrát navařit. To ojetí je moje domněnka, nikoliv správná odpověď. nzKarosák píše:A ještě bych se zeptal na důvod OR 20 v pravém oblouku pod Chotkáči směrem na Malostranskouď
Když už jsme u těch OR - spíš by mě zajímalo, jak dlouho se bude jezdit přes ten hnůj, co je na sjezdu Myslíkova x Spálená? Chápu, tuhle vexli vyměnit je ořech, ánžto to nejde ve dne, ani v noci. Ale opravit by se to mělo, je to ostuda...