T3, T3M, T3SU, T3SUCS
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: T3, T3M, T3SU, T3SUCS, T3A
Mohu se zeptat, co je v této krabičce, či pro jaký účel slouží?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No vzhledem ke stylu jízdy je to nejrelevantnější diagnóza. Děkuji za tip a já jsem myslím tímto vysvětlením uspokojen 
Nechci Vám zasahovat do bádání po závadě ,ale tak se chová napálený ZR na 2voze(někde nízko spíš ale úplně dole).Karosák píše:Nic červenýho nesvítiloObčas to poskočí, tomu veřím, ale tady se "válcoval plech". A koplo to svinsky jak při malém náslapu při odjezdu z NT (před sekcí, že), tak i při řekněne 45 km/h při uhánění Ječnou k IPP
Když to není tím co jsem napsal, takto může být jedině rozbitýKarosák píše:Nic červenýho nesvítiloObčas to poskočí, tomu veřím, ale tady se "válcoval plech". A koplo to svinsky jak při malém náslapu při odjezdu z NT (před sekcí, že), tak i při řekněne 45 km/h při uhánění Ječnou k IPP
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nic červenýho nesvítilo
Občas to poskočí, tomu veřím, ale tady se "válcoval plech". A koplo to svinsky jak při malém náslapu při odjezdu z NT (před sekcí, že), tak i při řekněne 45 km/h při uhánění Ječnou k IPP 
Problém bývá často při vypnutí jízdy v rychlosti cca 30-35 km/h, kdy se akorát přemosťuje ZR stykačem M2. Při sepnutí tohoto stykače vůz trochu více zabere a v tu samou chvíli řidič vypne z jízdy. Pak to škube a z toho vyplývají nelibé pocity kaštanstva.
Kdybys aspoň dodal info o stavu ampérmetru a červených LEDek, byl by to už lepší základ pro telediagnostiku 
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mě napadl ten napálený zrychlo podle stylu jízdy a také proto, že ještě tak před týden byla souprava F-cajku. Ale tramvaje jsem se pramálo nařídil (jako vůbec) takže jsem neměl odvahu jakékoli stanovisko zaujímat.
Třeba přilepené palce poblíž levého (spodního; „pomalého“) okraje zrychlovače – motory pak jdou při uvolnění jízdní šlapky v podstatě dokrátka, takže mají tendenci vyskočit z podvozku. Další možností je špatně seřízené, nebo rozbité omezovací relé, ale pokud vím, to by už neměl být problém, tato relé byla údajně nahrazena elektronickými regulátory.
A nebo třeba něco úplně jiného. Ono telediagnostika obvykle není spolehlivou vyšetřovací metodou
A nebo třeba něco úplně jiného. Ono telediagnostika obvykle není spolehlivou vyšetřovací metodou
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Teď k večeru jsem jel domů z Národky 7066+7070 M22 a kromě toho, že řidič naprosto nedbal pravidel jízdy se ZR tramkou-křižovatky projížděl pomalu a v tahu jako s polovodičem (což mě fakt překvapilo, protože tohoto patrně strašnického barda s krouceným knírem již podle
vídám nějaký ten pátek), zadní vůz brutálně kopal. K rodeu to nemělo daleko, ale ne jako klasické vokovické kopání při rozjezdu, nýbrž pokaždé, když pustil pedál jízdy i v rychlosti nad 30 km/h. Zadní vůz jakoby na chvíli kousnul kola, nebo přičapul bačkory.... Vzadu to bylo opravdu natvrdo, pak jsem zkusil jít dopředu a bylo to hodně cítit i tam. Akorát člověk nepadal, jen to v daný okamžit jakoby vůz přibzdilo a zakvrdlalo hlasitě spřáhlo. Pak jsem koukal jak od Slavie odjíždí v dáli, a když cca 20 metrů, rozjetý za zastávkou, sundal před sekcí nohu z pedálu, udělal zadní vůz tradiční HRC a od podvozků odlétlo pár jiskřiček. Buďto bačkůrky, nebo bloknutí kol. Nevíte oč mohlo jít

Jsem rád, že 6938 jezdí i po skončení reklamy, má teď pěkný lak. Jen nějak ten černej "nárazník" mě nesedí
, stříbrnej by slušel víc 
7042+7043 zpátky ve vozovně SA
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak co jsem dnes vypozoroval za dvojice,co jezdi T3 vzadu,tak to byli soupravy:
7053+6929
7085+6909
7057+6876
7084+6900
7028+6863

7053+6929
7085+6909
7057+6876
7084+6900
7028+6863
Další té trojkové soupravy byly včera (i dnes) na lince 11.
Když jezdila 6957 v lednu na lince 18, nevěřil bych, že ještě v říjnu jí vyfotím.Absolut píše:Včera na d-9.