Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě
Nevíte něco o prohybné kolejnici na Moráni z centra hned za křižovatkou Karlovo náměstí?Já když stál u sloupku směrem do centra nestačil jsem se divit projížějícím tramvajkám v opačném směru 
Tohle jsem tu nikdy nenašel....Karosák píše:http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2006041481matti píše:tusi nekdo z vas, z jakeho duvodu je ve smycce Vozovna Kobylisy ta samostatna nezatrolejovana kolej?
článek je sice silně dekadentní, ale nic lepšího asi nabídnout momentálně nelze. kdyžtak zkuste DPA
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.prazsketramvaje.cz/view.php? ... 2006041481matti píše:tusi nekdo z vas, z jakeho duvodu je ve smycce Vozovna Kobylisy ta samostatna nezatrolejovana kolej?
článek je sice silně dekadentní, ale nic lepšího asi nabídnout momentálně nelze. kdyžtak zkuste DPA
tusi nekdo z vas, z jakeho duvodu je ve smycce Vozovna Kobylisy ta samostatna nezatrolejovana kolej?
- BerryML
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Lom v pravé kolejnici...
Nevíte někdo důvod té OR pomalu mezi Kyselovou a Střelničnou?
vím, že jsme se tady o tom bavili už 100x, ale ta 14T se mi zdá nejhlučnější na křižovatkách (třeba stross, újezd, kde se přitom jezdí v přímých směrech (12,14,20). s takovým divným pocitem, že starší vozy dělají větší hluk.
brejšín: jo, taky jsem si vždycky říkal, že by to chtělo nějak zajistit, aby byly v praze koleje nonstop pod sněhem.
brejšín: jo, taky jsem si vždycky říkal, že by to chtělo nějak zajistit, aby byly v praze koleje nonstop pod sněhem.
- MKzB
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je tišší, místo pištění teď šumí, např. wany v Brně (pokud nejsou v soupravě s hlučnou T3R:EV).
Nějací klienti ze Švýcarska prý za to Cegelecu poslali i děkovný dopis.
Nějací klienti ze Švýcarska prý za to Cegelecu poslali i děkovný dopis.
- Absolut
- Moderátor
No je o dost tišší, než na 6554, ale nehlučný ne.
Jo, jo taky jsem slyšel něco že museli ladit, bo jim to vřískalo jak .... (cosi protrženého).
Navíc firma Cegelec na Europulsu zapracovala a dnes je údajně nehlučný.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V tý době to ale byl spíš prototypovej produkt a skoro každej měsíc se rozebíraly motory a dělaly na nich úpravy...Brejšín píše:To nebyl experiment, to byl seriový produkt zvaný "Europulse" zapůjčený Praze na ohmatání.
To nebyl experiment, to byl seriový produkt zvaný "Europulse" zapůjčený Praze na ohmatání.
Pamatuji se, že o kvičení 6554 tu také byla zmínka. Ale byl to zde experiment, nikoliv sériová záležitost.Brejšín píše:Zajímavé je že stejně kvílela i 6554 a tam si nikdo nestěžoval, asi protože na T3 se nenadává, že?
Největším zdrojem hluku u 14T jsou TM (asi jako všechny asynchronní u kol. vozidel) , uložení KB a mechanické brzdy. Zajímavé je že stejně kvílela i 6554 a tam si nikdo nestěžoval, asi protože na T3 se nenadává, že?
Strašně rád bych uskutečnil pokus jak se změní hlučnost TT při pokrytí 4 cm silnou vrstvou takový tý gumy co se dává na zem dětských hřišť (asi rozemleté pneu + pojidlo) s tím ale že ty 4 cm budou nad úroveň temene, tzn. jakoby sněhová vrstva.
Strašně rád bych uskutečnil pokus jak se změní hlučnost TT při pokrytí 4 cm silnou vrstvou takový tý gumy co se dává na zem dětských hřišť (asi rozemleté pneu + pojidlo) s tím ale že ty 4 cm budou nad úroveň temene, tzn. jakoby sněhová vrstva.