Před týdnem jsem tady (Kam s ním?) psal, že při sobotní odpolední šichtě na lince 11 jsem měl opakovaně (3x) co dělat s auty PČR mě předjíždějícími, abych je ve dvou případech nezramoval !!! Viditelně jeli k zásahu a předjížděli mě rozjetého, ale poprvé za světla před zastávkou Chodovská ZC se světelným majákem, ale bez sirény a podruhé za tmy pustili i ten světelný maják až přede mnou při zastavování nesvítícího osobního tmavého auta - asi šedé či černé barvy.
Bylo mi zde odpovězeno (demonem), že tady to nevyřešíme - oznamuji, že to jsem věděl a na oba právě uvedené případy jsem napsal SH (třetí - kdy mě objeli při stání v zastávce jsem neuváděl). S tím, že jsem věděl přesná místa a časy, ale RZ jsem neměl čas si všimnout - hlavně u toho Kaufu (z druhé strany, než je na foto ze včera), kdy jsem byl těsně před zastávkou a na úrovni protější bylo auto, mezi nímž a mnou se díky mému použití kolejnicovek protáhly jen tak tak!!! Z toho důvodu jsem nemohl požadovat nic víc než opakované poučení řidičů PČR o vlastnostech TRAM - kolejového drážního vozidla. Osobně tomu však moc nevěřím. Doufám, že při existenci fotodokumentace případu ze včera je oficiální cestou požadován postih příslušného řidiče PČR (jistě musí mít zaznamenáno, kdo s ním jel). Jedině to by je mohlo konečně naučit!!! A pokud ne, tak je příště asi zramuju - se slovy, že mi nedali možnost na ně reagovat (Nebyly v minulosti již takové případy? Jistě jsem někde viděl foto zdemolovaného služ. voz. PČR u TRAM). Jinak samozřejmě největším svinstvem od nich je i to objíždění TRAM v zastávce, i když nikam nespěchají, ale toho je nezbavíme dřív, než jejich správného míjení v oprávněných případech!!! (V SH jsem položil otázku, kdo způsobil větší a nebezpečnější přestupek - PČR či jí zastavované za tmy nesvítící vozidlo.)
křtinek:
Se SSZ nemáš pravdu - kdyby jeli vpravo vedle TRAM, tak jet mohli, protože TRAM DC doleva to padá na konci volna souběžné IAD - červenou těsně před tím dostali auta naproti od Bohdalce. Z toho důvodu nás již v kurzu učili v průběhu průjezdu touto křižovatkou (a nejen jí), za níž IAD jede po naší koleji přehodit směrovky z leva doprava. (Mimochodem v poslední době zrovna tady zároveň se mnou moc aut neodbočovalo - jeli vždy spíš rovně.)